Ik heb deze cd gekocht bij een grote internetwinkel, waar deze voor een redelijk klein prijsje aangeboden werd. Nieuw zelfs.
Aangezien het mede betiteld werd als dark folk was mijn interesse gewekt. Het viel me wel op dat deze groep enkel gerecenseerd werd door metal sites. En toen ik de cd opzette kwam vrouwlief al spoedig aangelopen met de vraag of ik een cd van mijn zoon, metal liefhebber, op had staan.
Ik moet ook wel wennen aan de plaat. Het is zeker geen metal, folk is een ruim begrip, maar ook moeilijk om dat te horen. Het is wel bijzonder intens, mede door de inheemse instrumenten die gebruikt worden. Zeker de trommels die soms onafgebroken te horen zijn zorgt wel voor een etnische beleving, je zou er door in trance geraken. Het is een 'zware' plaat die je meeneemt naar duistere oorden. Voor mij zit er weinig lucht tussen de muziek, het is heel compact.
Maar ondanks dat ik in alles merk dat het voor mij allemaal net iets te veel is, zie ik wel de kwaliteit, originaliteit. En je bent nooit te oud om je open te stellen voor weer wat nieuws. Geen plaat om zo maar op te zetten, maar met mate kan ik hier toch wel van genieten.