Paul de Leeuw - Land van Mij (2016)

Label: Universal

1. Blijf bij Me Vandaan (4:09)
  2. Morgen (3:31)

7. Jouw Armen (3:34)
  8. Positief (3:16)
  9. Ik Hou van U (3:41)
  10. Poedersuikerplein (3:27)
  11. Rotterdam 1940 (3:26)
  12. Ik Kan Echt Zonder Jou (3:48)
  13. Leef Je Mooiste Leven (4:34)
  14. De Steen [Live Uit Theatershow "Zingen Zo Lang het Duurt"] * (4:14)
  15. Toch Hoor Jij Er Altijd Bij [Live Uit Theatershow "Zingen Zo Lang het Duurt"] * (2:27)
  16. Appels op het Tafelsprei [Live Uit Theatershow "Zingen Zo Lang het Duurt"] * (3:29)
  17. Afscheid [Live Uit Theatershow "Zingen Zo Lang het Duurt"] * (4:44)
  18. Zo Puur Kan Liefde Zijn [Live Uit Theatershow "Zingen Zo Lang het Duurt"] * (3:28)
  19. Positief [Annie de Rooij Versie] * (3:27)
avatar van SemdeJong
Paul grijpt met dit album terug naar de tijd van weleer. Je hoort duidelijk de invloed van de oude meesters in een jasje van Paul de Leeuw. Paul heeft de kunt om slechte maar ook hele mooie liedjes te maken. Dit album is geslaagd.

avatar van nlkink
Gepromoot via DWDD. Zal goed lopen in de grachtengordel en in de randstad. Zal minder lopen in de regio.

avatar van bikkel2
Ik vraag het mij af. Paul is al lang niet meer zo populair als in de 90's.
Mede door De Schreeuw Van De Leeuw toendertijd, gingen zijn cd's ook als warme broodjes.
Paul's grootste succes van de laatste jaren is De Kwis, en daar speelt hij niet eens de hoofdrol.

avatar van harvesmoon
Ligt het aan mij of hoor je dat Freek Bartels een giga autotune heeft?

avatar van Samba-boy
harvesmoon schreef:
Ligt het aan mij of hoor je dat Freek Bartels een giga autotune heeft?

Hiervoor ben ik na jaren weer eens ingelogd: JA!

Het is een prima album (alhoewel, de eerste nummers zijn misschien iets te rustig, voornamelijk de tweede helft maakt een hoop goed), maar het duet met Freek is echt VRESELIJK verminkt door dat geklooi met autotune. Overduidelijke autotune, ook nog eens. Een neppe vibrato in zijn stem toegevoegd. Slecht toegevoegd. Lachwekkend slecht toegevoegd (vooral extreem hoorbaar vanaf 1:22). Zo zonde.

avatar van Samba-boy
En nu ik er toch over babbel: het album start naar mijn gevoel dus iets te traag op, waar Paul met nummers als 'Ik hou van u' (wat hij geleend heeft van Koen Crucke), 'Poedersuikerplein', 'Leef je mooiste leven' en een bak aan geslaagde live-bonusnummers het album toch weet te redden. Maar die overkillende autotune bij Freek Bartels kan écht, écht écht écht niet.