Frans Bauer - Geluk, Hoop en Liefde (2016)

Label: NRGY

1. De Liefde Komt, de Liefde Gaat (3:21)
  2. Zeg Maar Niets Meer (3:24)
  3. Bella Italia (3:32)
  4. De Nacht Is M'n Vriend (3:27)
  5. Ik Hou Zoveel van Jou (3:35)
  6. Achter een Gesloten Deur (3:33)
  7. Een Beetje Verliefd (4:03)
  8. De Hemel Heeft Er een Engel Bij (3:46)
  9. Jij Bent Zo'n Lekker Ding (3:00)
  10. Ik Ben Kapot (4:22)
  11. Je Moet Genieten (3:06)
  12. Zoveel Meer Dan Houden Van (3:33)
  13. Waarom (3:17)
  14. Het Laatste Rondje (3:19)
avatar van BlauweVla
Samba-boy schreef:
Oef, wat een zure eerste reacties. Eigenlijk is alles wat ik wilde zeggen al voortijdig gezegd over dit album, maar ik zou graag willen adviseren aan de eerste reagerende hier bovenaan dit album eens op te zoeken en dan voornamelijk 'Ik ben kapot' en 'Waarom' te beluisteren. Daarna pas miepen over dat hij zulke kolderieke liedjes maakt; The Beatles maakten ook ooit Revolution 9, er zijn ook mensen die dát nummer fantastisch vinden. Laat elkaar in hun waarde.

Beide nummers heb ik gehoord. "De Nacht is m'n Vriend" vind ik qua tekst best aardig. "Waarom" is in dezelfde stijl. Op zich zijn beide nummers al composities helemaal niet verkeerd. Het is alleen het algehele geluid dat altijd gekozen wordt dat me tegen staat, maar dat hoort bij dit genre. te veel draaimolen achtige klanken met achtergrondzang die wat mij betreft weinig toevoegt, op veel galm na dan, dat zo uit m'n versterker wegvliegt. De Nederlandse taal vind ik als zang taal bijna nooit mooi, dan heb ik liever Duits, gek genoeg klinkt die taal minder hard als Nederlands.