Wudstik - Mijn Wereld (2006)

Label: Goodlife

1. Het Is Tijd (0:51)
  2. Mijn Wereld I (2:23)
  3. Doemalauw (3:01)
  4. Vraag Me Niet (3:42)
  5. Lange Straat Skit (1:16)
  6. Mooiste van het Stel (3:58)

met Skiggy Rapz

7. De Flow (3:00)
  8. Chill FF Uit (1:47)
  9. Vroeger (4:25)
  10. Beneden Met Jezelf (3:47)

met Senna

11. W.U.D.S.T.I.K. (3:10)
  12. Woord (3:55)
  13. Open Boek (4:06)
  14. Breek (4:15)
  15. Mijn Wereld (7:12)
Wie kent deze cd? Ik ken alleen doemalauw, volgens mij is hij meer waard dan een 2, ik hoorde positieve reacties op DAC dussss

avatar van lebowski
Ik ken de cd niet, maar heb deze jongen op zien treden op Noorderslag en dat was een van de uitschieters wat mij betreft. Goede uitstraling, een maffe mix, van hiphop, R&B met rock (hij heeft volgens mij een metalachtergrond) en prima teksten!

avatar van BoordAppel
Wudstik is inderdaad een vrij originele artiest, zeker in Nederland is er niets wat erop lijkt en live is hij inderdaad erg goed.

Dit album wil ik nog wat vaker beluisteren voordat ik erop ga stemmen, alhoewel ik de helft van de nummers al kende voor het album verscheen. Woord stond overigens ook al op Professioneel Chillen van D.A.C..

Relax
Ik vind dit echt een top album, Jazz, Rock, en rap allemaal doorelkaar.
Klinkt echt tof.
En de lyrics van Wudstick zijn grappig maar dan ook waar, en dat is het goede

avatar van thomzi50
Te luisteren op de luisterpaal, zal ik binnenkort eens testen

avatar van luc011190
Ik heb hem al geluisterd op luisterpaal. Deze jongen is origineel bezig, met toch is dit niet mijn album. Hij heeft een goed muzikaal gevoel, vaak erger ik me wel aan de teksten. Dat hij geen kutjeugd heeft gehad is mooi voor hem, maar misschien moet hij dan ergens anders over rappen dan zomers met lekker weer, lekke banden en de brugklas. Doemalauw is wel één van de betere tracks van dit album, de beats zijn verder niet fantastisch.

krappe 3 sterren.

Relax
mensen hebben geen smaak hier.

Relax schreef:
mensen hebben geen smaak hier.

Verklaar je nader, want dit slaat natuurlijk nergens op.

luc011190 schreef:

Verklaar je nader, want dit slaat natuurlijk nergens op.

Ik bedoel niets raars, maar als je lyrisch hebt verdiept in de NL Hip Hop hoor je dat Wudstik toch redelijk goede lyrics heeft en dus geen 3,0 waard is, dit album dus.
Maar mensen luisteren hier weer alleen over algemeen in 1 geheel en kijken naar alleen naar zijn rapstem en flow met de beat, als ze dat niet bevallen, waarom dan niet de lyrics luisteren, MET rijm, de rijm is heel belangrijk in de Nederlandse hip hop scene.

Relax schreef:

Je wilt dus zeggen dat iemand die hier een krappe voldoende aan geeft, geen verstand heeft van de Nederlandse hiphopscene. Lekker kort door de bocht. Je kan wel beginnen met "ik bedoel niet raars", maar je post was degelijk dom. Ik heb dit album gewoon goed geluisterd, en bij mijn beoordeling alle hiphopelementen meegenomen. Muzikaal zeer goed, flow best goed en teksten matig. Daar blijf ik bij

Als je je lyrisch hebt verdiept in de NL hiphop dan hoor je dat Wudstik juist geen goede lyrics heeft. Hij moet het vooral van zijn vocale capaciteiten hebben waarmee ie elke track kleur geeft.

Zijn rijm is behoorlijk 13 in n dozijn, maar dat mag de pret niet drukken. Wudstik moet je vooral live zien waar je meer in zijn show opgaat.

Relax
Oke maar dan ga ik wel over Excellent beginnen hier, dat album heeft zeker een te laag gemiddelde.

avatar van Conway Twitty
Nope, niet bepaald de betere Nederlandse hiphop. Had hem eerder gehoord en toen vond ik hem redelijk goed, maar dit album weet geen moment te boeien. Jammer.

avatar van DaarGaJeFaber
Talent heeft ie zeker, maar het is hier toch wel allemaal wat eentonig (tenzij er iemand zijn gitaarversterker op probeert te blazen ) Het weet me niet echt totaal te boeien, maar hij heeft duidelijk zijn best gedaan met iets origineels en goeds te komen. Niet volledig geslaagd, maar een onvoldoende is hiervoor echt wel onvoldoende

Mensen ff voor de duidelijkheid Wudstik is de beste rapper zanger die ik ooit heb mee gemaakt die gast is echt zwaar chill.

avatar van RvL
RvL
vandeweek was hij bij giel op 3fm, deed hij even breek acoustisch... de tieten wat goed!

Klinkt allemaal best leuk! Eindelijk eens een normale rapper

Dazzled Kid schreef:
Klinkt allemaal best leuk! Eindelijk eens een normale rapper

Ik vind dit juist nogal een opvallende verschijning

Ik vind dit juist nogal een opvallende verschijning

Hm, 'normaal' in de zin van.. ''ik-ben-geen-crimineel-en-heb 36-mensen-vermoord-en-oh-wat-had-ik-toch-een- moeilijke-jeugd-in-de-ghetto-maar-met-mijn-wilskracht- ben-ik-er-toch-gekomen-maar-ik-vergeet-mn-roots-nooit''

avatar van luc011190
Indie zin is hij inderdaad normaal. In de zin dat hij vaak live veel instrumenten gebruikt, elk nummer een duidelijk geheel is en dat hij conservatorium heeft gedaan,niet. Hij kan namelijk ook nog eens zingen. Nou dat zijn er niet veel, die kunnen zingen en rappen.

ik moest aan Cee-Lo denken

C Changes schreef:

ik moest aan Cee-Lo denken

Goed gezien, dat is idd één van de weinigen

Andre 3000 is er ook wel één.

Ik vind het album echt chill. Eerst had ik alleen het nummer gehoord van Breek bij Raymann Is Laat. Daar was hij acoustisch en klonk het wel vet. Toen het originele nummer even gedownlaod en het klinkt echt als een mooi nummer dus ff de cd gehaald en die is zeker mooi. Vooral De Mooiste Van Het Stel, Breek & W.U.D.S.T.I.K waar lekkere beats in zitten
Waardering: 4,5

Goed gezien, dat is idd één van de weinigen

Andre 3000 is er ook wel één.

Lauryn Hill is ook van alle markten thuis.

Poisonpen123
Label? Goodlife?? waarom staat partysquad dan under Universal
de nederlandse crew labelscene is ook zo fake he

Poisonpen123 schreef:
Label? Goodlife?? waarom staat partysquad dan under Universal
de nederlandse crew labelscene is ook zo fake he

Tis wel het laatste wat me boeit: de labels...

Niek schreef:

Tis wel het laatste wat me boeit: de labels...

PoisonPen heeft wel gelijk. Partysquad begint een label en staat niet onder dat label op MuMe. Wudstik weer wel (eigenlijk een raadsel dat die niet bij TopNotch zit, hoewel GoodLife weer een samenwerking tussen TopNotch en Partysquad is, hoewel ik tussen hen de overeenkomst ook niet echt zie), maar dat staat weer niet echt goed toegevoegd, want er is nog een GoodLife op MuMe. Volgens mij is De Bazen van de Club ook gewoon op GoodLife uitgebracht eigenlijk

avatar van Niek
Tjsa, hij zal vast gelijk hebben, maar ik zie niet zo in wat het uitmaakt. Zo'n verhaal dat je net verteld, daarbij heb ik zoiets van: Oh, ok. Maar als het jullie het wel boeiend vinden, dan moet jullie het er zeker over hebben (deze laatste zin kan denigrerend geïnterperteerd worden, maar is zo absoluut niet bedoelt...).

avatar van psychonaatje
Je kan het ook gewoon wijzigen. Zolang mensen alleen klagen en niets doen, zal het er fout of inconsequent op blijven staan. Deze site is gebaseerd op de inbreng van de gebruikers.

psychonaatje schreef:

Je hebt gelijk. Hoe moet ik wijzigen dat er 2 verschillende GoodLifes zijn?