George Kooymans - Solo (1987)

Label: Ring

1. Lost for Love (5:04)
  2. Give It All You Got (5:19)
  3. World of Our Own (4:44)
  4. I'll Never Give in to You (5:25)
  5. The Devil Rides Again Tonight * (4:26)
  6. The Beat Goes On (5:35)
  7. Shoot the Man Down (6:33)
  8. Lonely Hearts (3:43)
  9. Again (4:48)
wederom verknalt door het shell schellekens geluid en matige nummers ..

Schell Schellekens liet met name de drums erg raar klinken. Leken wel computerbeats. Toch luister ik graag naar dit album. Op een of andere manier past het toch en met name in de tijdsgeest. George solo live is elke zeldzame keer een intens intieme memorabele ervaring. Perfecte mix van rock, timing, emotie en variatie.

album klinkt goed in het gehoor maar toch is het inderdaad door shell schellekens verknalt jammer...

avatar van lennon
Middelmatig album van deze Nederlandse rock held. Staat in schril contrast met JoJo, wat toch een beter album is (maar ook een andere peiode is natuurlijk)

Het commentaar op de productie is iets wat mij niet zo stoort. Wat ik vooral hoor is dat het album nogal neigt naar de sound van N.E.W.S. van de Earring. Op zich ook niet zo bijzonder, want dat was de sound van de band in de 80's

De nummers zijn allemaal wel ok, maar nooit wordt het ergens enorm goed. Dit album bevat eigenlijk geen uitschieter. Wel vind ik I'll Never Give in to You het leukste nummer van de plaat. Meer om de muziek. Enigszins funky, en jawel, George rapt op dit nummer! Hoe komisch is dat?

Toch deels teleurstellend, omdat de kennis wat de man allemaal kan aanwezig is.
Blijkbaar is de het viertal als band toch de chemische reactie die hij nodig heeft.

avatar van spoiler
En vandaag George weer eens op de platenspeler gelegd.
Toch wel een leuk plaatje. Erg 80's, maar daar mag ik graag naar luisteren.
Vooral de (bass)synths.

Op 31-01-2025 komt deze opnieuw uit als coloured vinyl:

George Kooymans - Solo (Coloured Vinyl)

avatar van lennon
Op 31-01-2025 komt deze opnieuw uit als coloured vinyl:

George Kooymans - Solo (Coloured Vinyl)

tja, het voegt niet zoveel toe (naar mijn bescheiden mening), behalve dat deze al een tijdje niet meer in de reguliere shops te krijgen is.

lennon schreef:

Hadden ze beter JoJo kunnen doen. Die zal vast ooit volgen.

Er zullen ook mensen zijn (waaronder ik), die deze lp nog niet hebben. Dan is deze heruitgave wel erg fijn, zodat je hem toch in huis hebt.

Wat ik overigens wel raar vind, is dat de originele versie 9 nummers bevat & zo te zien de nieuwe maar 8 nummers?

avatar van spoiler
Ray1976 schreef:

Op de CD staan 9 nummers en op de originele LP staan echt maar 8 nummers.
Was destijds heel gebruikelijk om de CD te promoten.

En op een CD past meer muziek dan een LP.

avatar van gaucho
Dat laatste klopt. The devil rides again tonight was destijds een bonustrack op de CD-versie van het album. Wat niet wegneemt dat ze dat nummer wat mij betreft ook gewoon op de nieuwe MOV-uitgave hadden kunnen meenemen. In totaal 45 minuten muziek, het is te doen hoor, over twee plaatkanten.

The devil rides again moet hier dus eigenlijk worden aangemerkt als bonustrack. Ik zal even een correctie doorvoeren. En nu we toch bezig zijn: dit album verscheen niet op Ariola, maar op Ring Records, het kortstondige eigen label van de Earring. Vind ik toch wel een voetnoot van enigszins historisch belang. Ook dat zal ik even aanpassen.

gaucho schreef:
...Overigens werd Jojo, Georges eerste soloplaat, twee jaar geleden nog heruitgegeven op CD en is in die hoedanigheid nog steeds verkrijgbaar.

Die mag wat mij betreft ook wel op Vinyl uitkomen. Op CD heb ik hem uiteraard (2x), maar op Vinyl helaas nog niet.

avatar van gaucho
Ray1976 schreef:

Stuur een verzoekje aan Music On Vinyl, zou ik zeggen.

Hmm, makkelijker gezegd dan gedaan. Vroeger hadden ze een 'request form', en die mogelijkheid staat nog steeds bij de FAQ's, maar de link is dood. Misschien krijgen ze teveel van dat soort 'tips'...

Nou ja, je kan ook een algemeen mailtje naar ze sturen. Ik heb dat in het verleden vaker gedaan, maar mijn verzoeken zijn nooit gehonoreerd. Hangt natuurlijk ook heel sterk van de licentiemogelijkheden af. Maar in dit geval zou ik zeggen: Red Bullet is naar ik aanneem de eigenaar van de rechten. Moet te doen zijn, zou je zeggen...

lennon schreef:
...

JoJo komt uit op 14 Maart a.s:

George Kooymans - Jojo (Remastered) Lim./coloured vinyl (lp) *Pre-order* - RockArt Shop - shop.rockart.nl

avatar van Edwynn
Boos kijken met een puch tussen je benen. Da's nog eens een creabea hoes.