New Radicals - Maybe You've Been Brainwashed Too (1999)

Label: MCA

1. Mother We Just Can't Get Enough (5:45)
  2. You Get What You Give (5:02)
  3. I Hope I Didn't Just Give Away the Ending (6:37)
  4. I Don't Wanna Die Anymore (4:16)
  5. Jehovah Made This Whole Joint for You (4:11)
  6. Someday We'll Know (3:37)
  7. Maybe You've Been Brainwashed Too (5:20)
  8. In Need of a Miracle (3:43)
  9. Gotta Stay High (3:05)
  10. Technicolor Lover (3:43)
  11. Flowers (3:51)
  12. Crying Like a Church on Monday (5:02)
  13. To Think I Thought * (2:47)
avatar van titan
titan (crew)
Schitterende plaat. Beetje opzichtig gejat van World party (net als the new radicals een eenmansorkest) allemaal, maar met voldoende charme en eigen smoel. 5*

Leuke muziek, mooie akkoorden (maakt het tot hun stijl), maar verder klinkt het niet echt vernieuwend... Toch nog 4* waard.

JonnieBrasco
Erg fraai album hoor, ik ben dit gaan luisteren omdat ik "You Get What You Give" destijds het enige goede nummer in de Top-40 vond. Ik dacht toen dat het van de Rolling Stones was, omdat het van die 70's pop/rock/soul-muziek is met een stem die erg veel lijkt op die van Mick Jagger. Had niet verwacht dat het hele album zo mooi zou zijn als dat nummer

liekpiek
deze vond ik tegenvallen. na het horen van 'you get what you give' het album dus geleend van de bieb maar op dat ene nummer na is het niet zo goed als ik gehoopt had.
niet zo gek ook dat we daarna niks meer van de new radicals gehoord hebben 8-)

avatar van Eddie
Vond ik ook, ooit gekocht omdat ik You get what You give zo gaaf vond, de rest valt zwaar tegen. 2*

Briljant album. Gewoon wat vaker luisteren, dan komt het goed.

avatar van Eddie
serrazza schreef:

Briljant album. Gewoon wat vaker luisteren, dan komt het goed.

Dan zal het bij nooit meer goed komen, ik heb de plaat inmiddels weggegeven...

The new radicals hebben goed geluisterd naar the Stones, the Waterboys en Worldparty, maar de 2 eerste nummers van deze CD zijn zodanig goed dat ik ze (hem) dat direct vergeef. Daarna wordt het was wisselvallig, maar toch wel een erg lekker album, hoor.
3,5 punten.

Hehe, is dat geen one-hit wonder?
Ik herinner mij dit clipje nog heel goed. (met het hippe hoofdeksel:) De lente van '99, laatstejaars in het middelbaar.

Heel mooi album en vooral lekker als je een keer niks te doen hebt en even wil relaxen. De eerste 2 nummer zijn inderdaad het beste maar de rest is zeker ook nog van goede kwaliteit.

Bob Cremers
You Get What You Give een mooi nummer.

DutchViking
Wat een verrassend commentaar op dit album, Bob

You Get What You Give is inderdaad een erg goed nummer, de rest van dit album vind ik daar toch wel een beetje voor onderdoen. Niet slecht, maar een klassieker van het kaliber You Get What You Give staat er maar één maal op.

Deze plaat hebben wij al zo vaak gedraaid dat hij toch wel een beetje begint te verslechteren. Deze cd zit non-stop in onze auto en we luisteren er heel vaak naar! Ik vindt alle nummers goed, vooral Jehovah Made This Whole Joint for You
& You Get What You Give.

Jammer dat ze maar 1 cd hadden gemaakt

Maybe You've Been Brainwashed Too vindt ik het 'beste' nummer van de plaat

De tekst is ook goed moet je maar in het boekje lezen zijn echt van die hele verhalen

avatar van VanDeGriend
Dit is voor mij net zo'n plaat als Connected van Stereo MC's. De hit van het album " You Get What You Give" is zo fenomenaal dat de rest van het album haast niet anders kan dan tegenvallen. En dat doet t dan helaas ook.

avatar van musicfriek
VanDeGriend schreef:

Ik vind Someday We'll Know anders erg dicht bij die grote hit komen. Even subliem als je het mij vraagt

avatar van Jumperjack
De eerste 4 nummers van dit album zijn zo ongelooflijk goed.
Ik ken geen enkel ander album in de geschiedenis van de popmuziek dat zo onwaarschijnlijk goed opent. De rest is helaas stukken minder. Toch 4,5* want die eerste 4 nummers zijn overdonderend.

Heb het destijds ook gekocht voor You Get What You Give. Ik was toen 10 jaar en kon de rest van het album niet appreciëren. Maar kijk: bijna 10 jaar later is het toch nog goed gekomen en vind ik het een prachtig album waar veel nummers op staan die veel beter zijn dan die single. (Crying Like a Church on Monday, Someday We'll Know, Mother We Just Can't Get Enough, Jehovah Made This Whole Joint for You enz...)

djeffibrelich
ik vind dit echt 5 sterren waard.allemaal perfecte popnummers op deze plaat.hij opent geweldig met mother we just cant get enough, de tv hit en een liedje die mij echt weet te raken i hope i just didnt give away the ending, greg alexander schetst op dat nummer een grappige maar ook trieste drugs-scene neer.ik vond het ook wel een grappig detail dat greg alexander na het uitbrengen van deze plaat met opzet carriere-zelfmoord pleegde.

Joy
We'll kick your ass in!

-leuk gesproken maar beetje ovetrokken als je zelf niet verder komt dan 1 plaat

fastpulseboy
Joy schreef:
We'll kick your ass in!

-leuk gesproken maar beetje ovetrokken als je zelf niet verder komt dan 1 plaat

de pot verwijt de ketel idd. Wat een vieze commerciele pop is dit.....heel blij dat het bij een plaat is gebleven. Al hoor je die hit nog steeds vaak op de radio...onbegrijpelijk.

avatar van kaztor
fastpulseboy schreef:

FPB, je hebt helemaal gelijk, hoor.

Come around
WE'LL KICK YER ASS IN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wat een stel doetjes.... En wat dachten ze wel niet van zichzelf?

Verschrikkelijk kutbandje!

djeffibrelich
grappige opmerkingen, en dat is precies wat greg alexander verwachte.

de hele tekst was een experiment van waarop mensen zouden reageren , over de politieke teksten voor de bash-tekst van de pop-cultuur-figuren of over de tekst over de pop-cultuur figuren.

deze band was allesbehalve commercieel , ze hebben een grote hit gescoord en dat is het.
greg alexander, het brein achter nr heeft de band uiteen gehaald nadat ze een hit scoorden met you get what you give.

met opzet uit de muziek stappen en dan nog zijn er mensen die je muziek commerciel noemen.
de bands waar jij naar luistert verdienen meer dan hij doet met zn royaltys voor maar een liedje knul.

en een liedje geeft niet altijd een goede indruk van een hele plaat.

avatar van dix
0,5
dix
the new radicals, met zo'n naam weet je toch dat het een grote hoax is? en dan die plaattitel, cynischer kan het niet. De pet shop boys hadden het niet beter kunnen doen.

deze act is van a tot z bedacht. mochten zelfs op pinkpop staan, en waarom in vredesnaam?

wat zou ik graag een keer 0,0 aan een plaat willen geven.

Waarom ze maar 1 album gemaakt hebben?
Waarschijnlijk heeft die greg alexander billenkoek gehad van Courtney Love of Marilyn Manson.
Hij maakt in ieder geval zich niet populair bij collega's.

djeffibrelich
hij gaf zelf een keer aan dat hij niks tegen die collega's heeft.
hij gaf aan dat hij vooral een grote fan is van beck en manson.
vreemde manier van je liefde uiten dan.

Vind ik ook; zijn wel artiesten met een eigen geluid, en niet een copie van World Party.

ouch deric raven ouch

Hij lijkt trouwens wel veel op Billy Corgan van de Pumpkins qua uiterlijk, en ik moet toe geven dat ik de single ook wel aardig vond.
Maybe I've Been Brainwashed Too.

maybe

Hij is niet helemaal uit de muziek gestapt. Hij heeft nog een hoop muziek voor anderen geschreven en o.a. een Grammy gewonnen voor een nummer dat hij voor Santana op papier heeft gezet.

Vond deze single in ieder geval fantastisch, een van de betere hits uit die tijd.