Monk Hughes & The Outer Realm - A Tribute to Brother Weldon (2004)

Jazz / Electronic
Label: Stones Throw

1. Prelude / Run with the Sun (Afterlife) (9:01)
  2. A Piece for Brother Weldon (5:10)
  3. Irvine's Vine (Spirit Man's Lament) (4:10)
  4. Time (5:51)
  5. Welldone (3:44)
  6. Liberated (4:08)
  7. Keys (6:02)
  8. Still Young, Gifted & Broke (4:32)
  9. Nodlew's Sea (4:43)
  10. Day of Spirit Man (5:12)
  11. Master Wel's Tune (3:57)
  12. The Beginning, the Middle & the End (17:02)
Pauper
Het album heeft wel wat weg van Shades of Blue maar wel in een andere setting. Hele relaxte, sfeervolle CD die laat zien dat Madlib nog steeds een muzikaal meesterwerk op zich kan nemen naast al die andere producties die hij dat jaar voor zich nam.

avatar van levenvergeten
Ik vind dit zo op het eerste gehoor beter dan Shades of Blue en al die Beat Konducta-dingen. Fijne, schijnbaar richtingloze elektronica met een sterk jazz-gevoel. Het klinkt allemaal erg rustig, sfeervol en uitgebalanceerd. Erg mooie hoes ook, trouwens (zoals zo vaak bij Madlib-albums). Jazz voor de 21e eeuw!

avatar van Yann
Oef, wat een lange zit! Ongeïnspireerde, langgerekte, eentonige brei. In afwachting van het Vladislav Delay Quartet debuut was ik eens op zoek naar andere electronic-jazz projecten die mogelijk de moeite waard zouden kunnen zijn... Nog even verder zoeken dus.

avatar van FlyLo
Probeer Cosmogramma of Colin Stetson eens

avatar van Yann
Cool. In eerste instantie lijkt met name die Colin Stetson me wel wat; ik luister nu wat van z'n nieuwe plaat op youtube. Interesse is gewekt, ik ga er achteraan. Thanks!

J.B.
Of deze, Yannick.

Cosmogramma is wel heel andere koek dan die platen van het Vladislav Delay Quartet. Misschien kun je dan beter de Secret Rhythms-platen van Jaki Liebezeit en Burnt Friedman of iets in die hoek proberen.

avatar van FlyLo
Ik baseerde me ook vooral op het tweede deel van die zin. De albums van Vladislav Delay moet ik nl. nog altijd beluisteren (al staan ze al geruime tijd op mijn lijstje).

avatar van Yann
Ah, Vladislav Delay op zichzelf is meer dan de moeite waard. Met name Anima en Whistleblower zijn geweldige albums.
Enkel in mei komt hij uit met een nieuwe plaat, als quartet, waarop hij de drums en percussie voor zijn rekening neemt en waarbij hij vergezeld wordt door nog drie (go figure...) muzikanten die de bas, sax en electronics voor hun rekening nemen. Check hier. Een sterk jazz getint plaatje dus.
Ik heb 'm overigens net vandaag toegevoegd, dus zodra die geaccepteerd wordt, staat ie ook op MuMe

Bedankt voor de tip, herman! Ik kende deze albums nog niet, maar ik ga er zeker naar luisteren. Met de drummer van Can belooft dat alvast een hoop goeds!