Louis Prima - The Wildest! (1956)

Pop / Jazz
Label: Capitol

1. Medley: Just a Gigolo / I Ain't Got Nobody (4:49)
  2. (Nothing's Too Good) for My Baby (2:43)
  3. The Lip (2:23)
  4. Body and Soul (3:29)
  5. Oh Marie (2:35)
  6. Medley: Basin Street Blues / When It's Sleepy Time Down South (4:19)
  7. Jump, Jive, An' Wail (3:33)
  8. Buona Sera (3:04)
  9. Night Train (2:52)
  10. (I'll Be Glad When You're Dead) You Rascal You (3:14)
avatar van bart1989
Nu weet ik waar onze Paolo Nuttini zijn mosterd gehaald heeft. Bij de koning van Jungle Boek namelijk! Geweldige sfeer op dit plaatje en enorm swingend! 'I Ain't Got Nobody' kende ik duidelijk van één of andere reclame zoals Arrie al aangaf.
Ik vind het 3,5 sterren waard.

avatar van vantagepoint
Just a gigolo en Ain't Nobody is een fantastisch begin om een van de oudere albums te beginnen. Louis Prima heeft een uitstekende stem en de arrangementen nemen je terug mee in de tijd om te swingen in de 50's. I ain't got nobody, ... En dan die samenzang met Keely Smith is ook bewonderenswaardig! Heel het album straalt die prachtige sfeer uit van de 50's. En wat ik ook leuk vind is de humor die er in terug is te vinden.

avatar van Vinokourov
Wat heb ik me geamuseerd met deze super vrolijke plaat! Stil zitten is echt heel moeilijk, want de nummers swingen enorm de pan uit. De koperblazers klinken allen vrolijk, Louis Prima heeft dr ook zin in en krijgt ondersteuning van ene Keely Smith. In (Nothing's Too Good) for my Baby kun je horen wat voor prachtige stem zij heeft, wauw. Vier sterren verdient deze plaat met gemak.

avatar van Cabeza Borradora
Geweldig album dit, dit is helemaal mijn ding: Dit swingt dat het rockt, vandaar
Ik ga na de eerste beluistering al naar 4,5, omdat ik er zeker van ben dat ik dit niet kan overschatten.
Geweldige muzikanten, geweldige stemmen, geweldige songs, geweldige ambiance... of zoals ik al zei, geweldig album! Armstrong on speed...

avatar van Film Pegasus
Als je dit album hoort, moet Louis Prima toch een goeie entertainer geweest zijn. Hij brengt een mix van swing, jazz en crooners met de nodige humor. Enkele nummers zijn echte meezingers van Just a Gigolo tot Buona Sera. En op de wat minder bekende nummers zit je ook vrolijke mee te neuriën. Prima wordt vocaal bijgestaan door zijn toenmalige vrouw Keely Smith. Prima is zelf niet zomaar een crooner, maar speelt ook de trompet en op enkele nummers laat hij horen dat hij meer dan een liedjeszanger is.

The Wildest! wil aangename jazz en entertainment brengen. Het levert een zeer aangename afwisseling dat je niet zomaar kan afschrijven als een oubollige crooner.