Machito - Kenya (1958)

4. Oyeme (3:13)
  5. Holiday (2:49)
  6. Cannonology (2:31)
  7. Frenzy (2:42)
  8. Blues à la Machito (3:03)
  9. Conversation (2:58)
  10. Tin Tin Deo (2:57)
  11. Minor Rama (3:03)
  12. Tururato (3:11)
avatar van Vinokourov
Afro-Cubaanse jazz dus. Net als bij Palo Congo van Sabu Martinez wordt er weer vrolijk op los getrommeld en een heel blazersensemble zit mee te toeteren. Ik ben er niet zo heel kapot van. Bij Oyeme vraag ik me bijvoorbeeld af waarom ik naar een hysterische stoomtrein moet luisteren. In ieder geval zo klinkt het op een gegeven moment. Gelukkig volgt daarna het nummer Holiday, dat ik wel het sterkst vind van de hele plaat. De meeste nummers hebben sowieso wel een vakantiesfeertje, wat wel prettig is an sich, zeker bij de rustigere nummers. Die klinken dan gewoonweg relaxed en zomers. Anyway, ik ben nog best mild: 3 sterren!

Zeer swingend plaatje!
Houden we er wel rekening mee dat dit een jaren '50 plaat is?
Albums uit deze tijd zijn vaak "veel van hetzelfde".
Dit album was toentertijd zeer vernieuwend met een latin bigband en de sound van Duke Ellington.

Het beoordelen van deze plaat kan niet zonder de inachtneming van het verschijningsjaar: deze plaat verdient meer dan 3*!