Mindustries - Deus Ex Machina (2004)

Electronic

12. Breaching the Barriers
  13. Throes of Rejection
avatar van Onderhond
Origineel ?

Vind het hele album niet echt verder komen dan een doorsnee middelmatige darkcore track op een Thirdmovement compilatie. Deze tracks zijn perfecte filler die niet echt slecht zijn, maar die ik zo voorbij laat gaan zonder ze op te merken.

De echte klassebakken van de industriële hardcore/techno/darkcore/whatever laten platen zoals deze ver achter zich. Voor mij eerder een indicatie dat darkcore als genre weer vastgeroest raakt, iets wat niet nieuw is in het hardcore wereldje. De plaat bevat op zich niks nieuws, het klinkt allemaal zeer eenvoudig en bekend, weinig experimentele kantjes, straight basses met was industriële klankjes achter, en hard is hij ook helemaal niet.

En wat ik eerder al aanhaalde op MM, Ode To The Dreamers is een geweldige rip-off (gesampled melodietje) van Lith - Pylon, een nogal onbekend Industrial project. Het origineel is veel beter, en een beetje erkenning voor de mensen van Lith zou niet misstaan hebben.

Nogal doordeweekse release zonder enige uitschieter. 2*