Lionel Richie - Coming Home (2006)

Pop / Soul
Label: Universal

1. I Call It Love (3:20)
  2. Sweet Vacation (3:54)
  3. Why (3:58)
  4. What You Are (4:13)
  5. Up All Night (3:25)
  6. I'm Coming Home (4:16)
  7. All Around the World (3:34)
  8. Outta My Head (3:14)
  9. Reason to Believe (4:46)
  10. Stand Down (4:05)
  11. I Love You (4:10)
  12. I Apologize * (3:38)
  13. I'm Missing Her * (3:57)
avatar van Reijersen
Ik heb vernomen dat er toch een aardig lijstje aan producers bij staat. Ik noem u: Raphael Saadiq, Jack and the Phatman etc.

avatar van Poeha
Een unicum!
Een cd waarvan de laatste (in dit geval) 3 tracks de beste zijn. Althans voor mezelf dan! Allemaal 4*
Voor de rest 3* en 3 1/2*.

Aardig album van Richie. In ieder geval beter dan zijn laatste 3!

3 1/2* overall

avatar van Hans Brouwer
Met alle respect voor de vorige sprekers. Lionel Ritchie is zo'n zanger die, wat mij betreft, niet meer hoeft. Dit najaar komt ie naar Ahoy in het kader van zijn "Coming Home" tour. Ik ben liever niet aanwezig bij deze thuiskomst .

fastpulseboy
Hans Brouwer schreef:

Juist,
Dat die kerel nog mag zeg.......wie zit hier nou nog op te wachten. Het is net zoiets als ron brandsteder die nog op tv komt....

avatar van tessj_hvj
Leuk albumpje hoor.
Had ik niet meer verwacht van hem.
Ik ben helemaal weg van I Call It Love.
3.5

avatar van musicfriek
fastpulseboy schreef:

Nou, nou, beetje meer respect voor deze man mag wel. Heeft toch al een aardige historie erop zitten. Zijn werk met Commodores is toch wel zijn beste periode geweest. Zitten wel paar ware Motown-klassiekers tussen (Brickhouse, Machine Gun, Three Times a Lady).

Solo is hij ook erg succesvol geweest. In de jaren 80 kon niemand eigenlijk om hem heen. Okee, niet allemaal even volwaardige popsongs (ik noem een Dancing on the Ceiling, Say You Say Me), maar ook songs die nog steeds de moeite waard zijn (ik noem een Hello, Se La, Love Oh Love en Do It To Me)

Commercieel gezien scoort Lionel niet meer zo goed, maar er zullen altijd wel liefhebbers blijven van deze pop/soulzanger. Het is niet helemaal mijn smaak (wat te glad geproduceerd allemaal), maar respect heb ik wel voor hem

avatar van Discoverme
Lees de recensie op..(zie profiel)

Met alle respect, deze man is absoluut een geweldige artiest, en is waarschijnlijk een voorbeeld voor de huidige artiesten.
Deze artiest heeft echt wel invloed gehad op de hedendaagse muziek.
Ik kan dit nieuwe album wel waarderen.

Geweldig album!
En voor de mensen die kritiek hebben, met alle respect.. maar jullie moeten het maar eens zo ver zien te schoppen.
I love Lionel Richie!

avatar van james_cameron
Nu ik hier toch ben: ik zoek een song van Richie waarvan ik de titel maar niet kan vinden. Het refrein bevat de tekst 'you know the answer, you're no ordinary dancer'. Iemand?

avatar van Bert Wasbeer
Toch wel eng dat deze man er op de hoes jonger uitziet dan twintig jaar geleden

nijme255@adsl
Heeft die vent nog geen kookprogramma bij SBS of RTL?

Ronnuz
Zeker wel een lekker album! Een aantal goede nummers (I Call It Love, What You Are, Reason To Believe) maar eigenlijk klinkt alles wel lekker.

3,5 *

Deze man blijft me altijd verbazen als hij een nieuw album uitbrengt. Goede geproduceerde songs die meegaan met hun tijd. 4/5.

EVANSHEWSON
nijme255@adsl schreef:
Heeft die vent nog geen kookprogramma bij SBS of RTL?

HIj blijft het proberen, een volhoudertje die Ritchie haha !

FiB
james_cameron schreef:

Nog steeds op zoek? Het nummer is 'Climbing', laatste nummer op 'Louder than words'

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
FiB schreef:
Nog steeds op zoek? Het nummer is 'Climbing'

Jep, heel aardig nummer. Heel a-typisch ook (voor zover dat niet uit de eerste zin bleek )

avatar van Reijersen
Vrij simpel album van Lionel Richie dat gewoon lekker wegluisterd. Staan geen echt topsongs op, maar heel slecht wordt het ook niet. De producties zitten allemaal goed in elkaar, maar wat wil je ook met zo'n lijstje (Saadiq bijv).

avatar van Poeha
fastpulseboy schreef:

Juist,

Ik weet niet of je hier tegenwoordig onder een andere naam huishoudt, maar je angst is uitgekomen.

avatar van goldendream
Bij dit album heb ik de indruk dat Lionel hip wil blijven, waardoor de nummers me doen denken aan wat je de laatste jaren in de hitparade hoort. Waar de vorige albums vanaf 1996 (Louder Than Words, Time, Renaissance, Just For You) toch een onverwacht positieve indruk nalieten, vind ik dit werkelijk niks. Het doet me denken aan Pharrell en dat is echt om te huilen. Maar liefst 5 singles werden uit dit album gehaald en geen een ervan stelt iets voor. Het is een beetje wat Santana met 'Supernatural' beoogde: mee zijn met de tijd. Triestig.