Richard Rodgers & Oscar Hammerstein II - South Pacific (1958)

Score
Label: RCA

1. South Pacific Overture (3:01)
  2. Dites-Moi (1:16)
  3. Cock-Eyed Optimist (1:42)
  4. Twin Soliloquies / Some Enchanted Evening (5:51)
  5. Bloody Mary (1:54)
  6. My Girl Back Home (1:40)
  7. There Is Nothin' Like a Dame (3:48)
  8. Bali Ha'i - (From the 20th Century-Fox Film "South Pacific") (3:39)
  9. I'm Gonna Wash That Man Right Outa My Hair (2:54)
  10. I'm in Love with a Wonderful Guy (3:20)
  11. Younger Than Springtime (4:56)
  12. Happy Talk (3:43)
  13. Honey Bun (1:45)
  14. Carefully Taught (1:13)
  15. This Nearly Was Mine (2:09)
  16. Finale (2:58)
avatar van jorro
Dan kom je langs dit album in de UK chart van 3 mei 1958. Je zoekt album op op spotify en hier bij MuMe.
En dan zie je nog geen berichten en slechts één stem.
Vervolgens stel je vast dat dit album 315 weken in de UK chart heeft gestaan waarvan 115 weken op 1.
Dan denk je....zou er iets niet kloppen? Hebben we het wel over hetzelfde album?
Maar dat staat wel vast.

Het bizarre is bovendien dat er al twee albums van Rodgers & Hammerstein in de chart staan. En die chart bestond toen nog slechts uit 5 albums.
En die twee albums, The King And I en Oklahoma staan respectievelijk al 85 en 72 weken in de top 5. Dan frons je je wenkbrauwen een keer.

Dus heb ik het album op spotify twee keer beluisterd en hoewel musicals ook niet aan mij zijn besteed werkt een aantal nummers toch wel aanstekelijk. Cock-Eyed Optimist bijvoorbeeld, Bloody Mary en zelfs Happy Talk.