Lostprophets - The Fake Sound of Progress (2000)

Label: Visible Noise

1. Shinobi Vs. Dragon Ninja (2:47)
  2. The Fake Sound of Progress (5:32)
  3. Five Is a Four Letter Word (4:24)
  4. ...And She Told Me to Leave (5:55)
  5. Kobrakai (5:33)
  6. The Handsome Life of Swing (3:49)
  7. A Thousand Apologies (4:06)
  8. Still Laughing (5:43)
  9. For Sure (4:20)
  10. Awkward (4:24)
  11. Ode to Summer (3:15)
avatar van Sammy
Eerste album van de Britten. Stonden een paar hitjes op die toen af en toe voorbijkwamen op tmf. Erg leuke muziek met erg mooie zang (Incubus?) en melodieuze nummers. Op dit album ontbreekt het nog een beetje aan een eigen identiteit. 4*

avatar van Facedown
Wat bedoel je juist met het ontbreken van een eigen identiteit, Sammy?

Ik vind juist dat ze met deze cd hun identiteit hebben neergezet,en dat ze die met hun nieuwe cd verloren zijn. deze cd is krachtig en energierijk. 4*

Geen slechte plaat. Shinobi vind ik het leukst om aan te horen.

Spijtig genoeg is de zang wat zwak: weinig toonvast en net niet juist genoeg...

4am_forever
For sure, Shinobi en FSOP zijn echt geweldige nummers.
Alhoewel ik meer into Start something en Liberation transmission ben, is dit ook een erg goed album.
Ik vond de zang op deze plaat niet slecht, maar Ian's stem is er inderdaad erg op vooruitgegaan. Tweede stem van Jamie is ook super.

Nadat ik allerlei negatieve reacties hoorde over SS en LT ben ik wat meer naar FSOP gaan luisteren. En eigenlijk hebben de critici wel gelijk. Fake Sound of Progress is eens wat anders. De teksten lijken op het eerste gezicht wat dom, maar als je er langer over nadenkt, heb je toch iets van: "ja dat klopt wel eigenlijk!" Het geschreeuw maakt me inmiddels ook niets meer uit. Ik kan me er lekker op uitleven.

voor een eerste album is dit een goed album
maar meer ook niet...
af en toe slaat Ian de verkeerde toon aan, maar gelukkig is de melodie erg aanstekelijk
(Shinobi & FSOP zitten wekelijks wel een keer vast in mijn hoofd...)
dus geef ik een 4 voor de aanstekelijkheid, maar dat extra puntje had er toch echt wel bijgekund

avatar van Speedhorn
Wat een godsgruwelijk lekker rauw album. Beste van Lostprophets vind ik, de andere albums blijven een beetje aan de oppervlakte, waar deze dieper gaat. Betere schemas, en vooral de vette riffs maken deze plaat.

bro
is wel goed maar toch een pak minder dan start something. het is duidelijk dat het nog een band was toen dioe moest groeien. ze zijn gegroeid. wel in een ander richtring dan dat hier zou blijken maar toch... 4* voor een goede plaat. kan nog halfje bij of af. kweet nog niet.

De meest metal achtige plaat van deze ondergewaardeerde band. Sterk en strak.

avatar van Shinobi
Lekker album om naar te luisteren. Ik vind de samples die de DJ gebruikt op het eind van bijna elk nummer ook wel lachen, het heeft wel iets.
Verder is het rechttoe rechtaan rocken met deze gasten.

Ik geef 'm 5 sterren.

avatar van MilontJ
Het is wel een leuk album, maar dan vooral om de muziek. Ik vindt de zang namelijk diep triest. Geef mij toch maar hun nieuwste album

Zeer leuk strak gitaarwerk met een heerlijke stem van Ian... Live ook al goed en gewoon rocken en hun zin doen ! Blijf het heerlijke muziek vinden ( en moshen op shinobi vs dragon ninja is ongeevenaard )

avatar van Mindshifter
1,0
Nietszeggend rockbandje. Een paar aardige nummers, verder flauwe meuk. *2,5.

avatar van crosskip
Misschien wel de enige plaat die ik vroeger compleet de shit vond en waar ik nu nog steeds goed kan luisteren. Instrumentaal ligt het niveau hier in ieder geval een stuk hoger dan elke andere willekeurige nu-metal band, alhoewel dit op het dj-spul natuurlijk niet zoveel meer met nu-metal te maken heeft. Hier en daar wat afwijkende songstructuren, een hoop verschillende sferen in de nummers en gespeel met verschillende maatsoorten, het zit er allemaal in.
De ritmesectie is misschien wel het beste aan deze cd, met het sterke drumwerk en de toffe baslijnen. Gooi daar het leuke lead/rhythm gitaarwerk en de redelijke zang met ditto teksten bij en kijk, zowaar een 3,5.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Gaat me op een gegeven moment vervelen.
Start is overtuigend

avatar van THEMARSVOLTA
Heb hetzelfde als crosskip, luister hier ook nog steeds erg graag naar. Bizar dat dit album van de streamingdiensten afgehaald is alleen vanwege het gedoe rond de zanger. Blijkbaar kunnen mensen dat niet scheiden van de muziek. Heb 'm helaas niet op cd, dus tijd om deze maar aan te schaffen.