Bert Jansch - Bert Jansch (1965)

Folk
Label: Transatlantic

1. Strolling Down the Highway (3:06)
  2. Smokey River (2:56)
  3. Oh How Your Love Is Strong (3:40)
  4. I Have No Time (3:09)
  5. Finches (0:51)
  6. Rambling's Going to Be the Death of Me (3:18)
  7. Veronica (1:32)
  8. Needle of Death (3:20)
  9. Do You Hear Me Now? (2:06)
  10. Alice's Wonderland (1:46)
  11. Running, Running from Home (2:24)
  12. Courting Blues (4:02)
  13. Casbah (2:10)
  14. Dreams of Love (1:44)
  15. Angie (3:15)
  16. Instrumental Medley * (8:44)
  17. Angie [Live] * (2:50)
avatar van SnelleSnake
Heerlijk hoe hij op die gitaar kan tokkelen. Die instrumentale nummers die geïnspireerd op basis van nummers van Charles Mingus zijn lekeker rustig en zweverig. Strak ook dat hij Angie alleen kan spelen terwijl Simon & Garfunkel daar 2 gitaren voor nodig hebben. Ook wannneer hij zingt klinkt het heerlijk, zie 'Needle of Death'.

avatar van Vinokourov
Lekker wat getokkel op de gitaar en wat gezang d'r over. Doordat het alelmaal zo eenvoudig is, heeft het niet zoveel om het lijf vind ik. Maar onprettig is dit zeer zeker niet, eerder relaxed, rustgevend. Do You Hear Me Now vind ik het beste nummer trouwens. De Instrumental Medley-bonustrack klinkt wat rauwer dan de rest, maar is ook prima.