The Youngbloods - Elephant Mountain (1969)

Folk / Pop
Label: RCA

1. Darkness, Darkness (3:51)
  2. Smug (2:13)
  3. On Sir Francis Drake (6:44)
  4. Sunlight (3:07)
  5. Double Sunlight (0:41)
  6. Beautiful (3:49)
  7. Turn It Over (0:15)
  8. Rain Song (Don't Let the Rain Bring You Down) (3:13)
  9. Trillium (3:08)
  10. Quicksand (2:41)
  11. Black Mountain Breakdown (0:40)
  12. Sham (2:44)
  13. Ride the Wind (6:36)
avatar van heicro
Ik wil toch even stil staan bij deze plaat. The Young Bloods, vooral bekend van "Get Together" heeft met dit album toch wel een aantal hele mooie nummers afgeleverd.
Darkness, Darkness bijvoorbeeld, later ook door de Golden Earring voortreffelijk vertolkt, is een legendarisch nummer. Psychedelisch en door de gitaarsolo zeer jaren zestig. In de Vietnam oorlog beschouwden Amerikaanse soldaten dit nummer als hun volkslied. Schitterend.

"Sunlight" en "Ride de Wind" zijn ingetogen, akoestisch, mooi en tijdloos. De overige nummers zijn ook zeer de moeite waard, behalve :"Sham" dat ik hun minste nummer vind..

avatar van indana
Je hebt helemaal gelijk Heirco maar het mooiste nummer vind ik toch wel Quicksand.

Stijn_Slayer
Eigenlijk zouden The Youngbloods 'het' moeten hebben. Ze kunnen in meerdere stijlen uit de voeten, hebben best een eigen geluid, ook hebben ze een prima zanger, en deze gasten beheersen hun instrument.

Misschien dat de composities zelf toch net niet genoeg weten te boeien.