Organized Konfusion - Stress: The Extinction Agenda (1994)

Label: Hollywood

1. Intro (1:58)
  2. Stress (4:00)
  3. The Extinction Agenda (3:56)
  4. Thirteen (3:52)
  5. Black Sunday (3:15)
  6. Drop Bombs (1:30)
  7. Bring It On (3:14)
  8. Why? (4:07)
  9. Let's Organize (4:18)

met Q-Tip en O.C.

10. 3-2-1 (3:22)
  11. Keep It Koming (3:56)
  12. Stray Bullet (3:42)
  13. Maintain (4:18)
avatar van T.O.
Voor mij een ondergewaardeerde klassieker. Sublieme beats, rhymes en algehele sfeer.

Kos
Wat Pharoah Monch op Bring the Noise laat horen zou verplicht huiswerk moeten worden voor alle top-40 rappers.

avatar van Jordy
Moet me hier ook maar 's wat meer in gaan verdiepen, Pharoahe solo vind ik erg fijn.

Ik vind hun debuut toch een stuk beter, maar deze is ook erg goed. Jammer van Prince Poetry en jammer van de beats (vrij standaard), maar Pharoahe laat zich hier van zijn beste kant zien.

mes-one
het debuut is me iets te oldschool, en daar is Pharoahe's flow nog niet helemaal zo ontwikkelt als op deze...en zijn latere werk.

Kos
Wat en fantastisch album blijft dit toch. Geen enkel minder nummer dus precies lang genoeg, met stuk voor stuk heerlijke tracks.

Teksten dik in orde, beats heerlijk swingend goede gastartiesten en van die vette jazz-sampletjes zoals typisch begin jaren '90.

Halfje omhoog dan maar.

Kos schreef:

Halfje omhoog dan maar.
Tja, beetje suf. Dit is natuurlijk gewoon een hip-hop meesterwerk die de maximale score verdient.

Kos schreef:

avatar van luc011190
Als ik Stray Bullet zo hoor, lijkt dit me één van de weinige hiphopgroepen die het de agressie en kwaliteit van Enter the Wu-Tang kan bereiken. Wat een fanastisch nummer, wat gaan die MC's tekeer! Hier ga ik nog wat van opzoeken, een Greatest Hits had wel leuk geweest

avatar van Niek
Ben erg benieuwd naar deze plaat. Hiphop lijkt echt een bodemloze put; je komt áltijd weer interessante plaatjes tegen. Die clip doet me erg aan Busta Rhymes-clips denken, maar dat terzijde. Ik ga deze ff snel beluisteren en we zullen zien wat daaruit volgt...

avatar van BoordAppel
Het talent van Pharoahe is hier al goed te horen, alleen nog te ongepolijst hier en daar en nog niet echt die kenmerkende eigen stijl zoals hij die later zou ontwikkelen.

In ieder geval een erg lekker plaatje, maar nog wat vaker luisteren voordat ik ga stemmen.

BoordAppel schreef:

Mja, ik vond Internal Affairs niet zo relax. Maar had voornamelijk met de productie te maken, dus dat hoeft hier geen invloed op te hebben.

avatar van BoordAppel
Dat zal het zeker niet, de productie is hier namelijk heel anders.

BoordAppel schreef:
Dat zal het zeker niet, de productie is hier namelijk heel anders.

Daarom

avatar van herbertwest
En die eerste verse van Pharaohe in Bring It On is mss wel de beste verse die ik ooit heb gehoord. (Hoewel een Inspectah Deck en Nas ook geweldige hebben)

avatar van Niek
Hmm.. Heb hem nu drie keer geluisterd. En dat wordt ook het cijfer. Ik vind met name de productie zwaar tegenvallen. Enige echt lekkere productie vind ik Let's Organize... Is dat toevallig een Q-Tip productie? Die Black Sunday beat komt ook steeds op People's Instinctive Travels... voor, ook Q-Tip? Enfin. Rappend zit het goed in elkaar. Maar zeker niet meer dan dat. Waar het niveau (qua rap dus) soms sterk stijgt (eerste vers Bring it On inderdaad) daar is het vaak ook van gewoon gemiddeld niveau. Ook vind ik veel van de refreintjes uiterst irritant. Wat veel mensen in Pharoahe Monch horen, kan ik echt niet ontdekken. Erg jammer, ik had hier veel van verwacht. Maar helaas een mager 3tje. En ik vrees dat dit nog wel eens kan dalen als die refreintjes bij vaker luisteren nóg meer gaan irriteren...

avatar van T.O.
Voor mij onbegrijpelijk dat je het rapniveau hier gemiddeld vindt, als je Kanye West in je top 10 hebt staan

Afwisselende flows en technieken, intelligente rhymes, bakken vol passie en emotie, concepten....wat wil je nog meer?

T.O. schreef:

BEATS! Kanye's cd is niet super vanwege de raps, maar vanwege de productie. Hierop vind ik én de productie zwak en de refreintjes slecht. Normaal hecht niet weinig waarde aan een refrein, maar wanneer ze dusdanig slecht zijn dat ze irriteren, dan kan ik het ook niet meer negeren... Qua luisterplezier is dit voor mij misschien wel net een 2, maar omdat de door jouw al genoemde concepten etc wel dik in orde is geef ik toch een 3.

avatar van T.O.
Ok ja, ik vind de beats hier ook enorm goed. Kwestie van smaak

avatar van herbertwest
Zijn zeker goed. Geweldig compleet album dit

avatar van Niek
Moet zeggen ik de productie steeds wat meer snap en waardeer. Halfje omhoog en wie weet gaat dit me nog eens helemaal te pakken krijgen. Let's Organize vind ik overigens een heerlijke track! Ik geef voorlopig nog niet op .

Niek schreef:

4 Geworden

Niek schreef:
4 Geworden

Ik ben trots op je

avatar van MJ_DA_MAN
Tja, gezien dat ongeloofelijk (!!) hoge gemiddelde viel dit toch erg tegen. Het kon me niet veel boeien en dat kwam voornamelijk door de producties, waardoor ik de raps ook minder voelde (op een paar verses van Pharoahe Monch na). Hopelijk is het ook voor mij een groeier, maar op dit moment kom ik toch niet verder dan 3* . Erg teleurstellend dus, want ik verwachte er zó veel van. Maar zoals ik al zei, ik hoop dat dat nog veranderd.

MJ_DA_MAN schreef:
Lees al mijn berichten na. Ik had precíes hetzelfde. Is echt een groeier. Ik heb hem nu ondertussen zelfs besteld, en ik denk dat hij een grote kans op mijn top10 gaat maken. Blijf luisteren!!

avatar van MJ_DA_MAN
Nou, hij groeit hier absoluut niet, wat ik trouwens ook niet had verwacht. Gaat misschien nog wel lager uitvallen. Geen een nummer dat me wat doet.

avatar van P Jay
oh, ik kan direct wel paar nummers noemen die me iets doen...

Stress, Bring It On, Maintain, Stray Bullet, Black Sunday, Let's Organize,...

Erg leuk cd: goede jazzy beats en leuk en vooral origineel MC-werk. Origineel qua delivery!!
4,5 * (maar had al lang geleden gestemd)

MJ_DA_MAN schreef:

Zelfs Bring It On niet
Niet dat het erg is natuurlijk maar jij bent werkelijk waar de eerste die ik dat heb horen zeggen.

avatar van MJ_DA_MAN
Nope, ook dat nummer niet. Niks aan als je het mij vraagt.