Mory Kanté - Akwaba Beach (1987)

Guinee

6. Dia (3:51)
  7. Nanfoulen (5:20)
  8. Akwaba Beach (5:14)
avatar van bertus99
Klassieker uit de jaren 80 in de Afrikaanse pop en doorbraak van dit genre op de europese markt met de hit Yeke Yeke.
Veelzeggend voor de tijd waarin dit album gemaakt is zijn de synthesizers en rockpercussie, maar toch smaakvol vermengd met Kante's traditioneel afrikaanse instrumenten zoals kora en djembé. Een album dat in 2008 nog niets aan zeggingskracht heeft ingeboet.

mathieudc
Wordt het niveau van Yé Ké Yé Ké doorgezet over het volledige album? Leuk nummertje vind ik dat!

Yéké Yéké is inderdaad een goed nummer,waarvan de 12" nog stukken beter is.
Toch heb ik altijd een zwak gehad voor de opvolger Tama.
Onbegrijpelijk dat het nooit een hit is geweest,nochtans een lekker opzwepend nummer met natuurlijk zijn handelsmerk de kora maar ook zijn er pittige blazers aanwezig.

avatar van Poeha
Erg fraaie verrassing, ook al kwam dit album uit "mijn" muzikale aktieve beginperiode. Had nooit verwacht dat hier nog meer leuke nummers op zouden staan naast Yé Ké Yé Ké. Dat blijkt toch anders.
Dit album toch maar eens gaan beluisteren door mijn deelname aan het geweldige topic De Anderstalige Ladder. Daarvan vind ik de Afrikaanse tak, tot nu toe, samen met de Indonesische versie, het beste.
Muzikaal zit dit album goed in elkaar waarbij Nanfoulen wel wat weg heeft van eerder genoemd nummer, ook al is het wat langzamer. Alleen Inch' Allah en het titelnummer zijn van een minder niveau dan de rest op dit album. Niet slecht maar blijven niet zo hangen. Dia en Tama vallen ook absoluut positief op.

Mooi hoor 4*

avatar van edje1969
Westafrikaanse verrassing zo eind jaren 80. Heb ook nog de singles. Helaas is de singleversie van Tama maar niet op cd te vinden. Als je benieuwd bent wat er naast Ye Ke Ye Ke meer te beluisteren is.... => Deni vind ik zelf erg lekker. Verder wordt het mij op gegeven moment wel hetzelfde.

avatar van Supersid
Ontgoochelend Album voor mij. De "hit" vind ik terecht, en fantastisch, nog steeds. Daarnaast wordt er voor mij weinig geserveerd waar ik nog enthousiast van kan worden. Toch jammer...

avatar van RogerV
Van Yeke Yeke werd in 1995 trouwens een geniale remix gemaakt door Hardfloor