Electronic - Raise the Pressure (1996)

Pop / Electronic
Label: Parlophone

1. Forbidden City (4:03)
  2. For You (4:52)
  3. Dark Angel (5:30)
  4. One Day (4:35)
  5. Until the End of Time (6:19)
  6. Second Nature (4:55)
  7. If You've Got Love (6:26)
  8. Out of My League (4:36)
  9. Interlude (0:44)
  10. Freefall (4:58)
  11. Visit Me (5:58)
  12. How Long (4:46)
  13. Time Can Tell (4:43)
Daar is ie dan!

avatar van titan
titan (crew)
Hun naamloze debuut was al niet misselijk, maar dit album is nog even een stukje beter. Het album is wat uitgebalanceerder en het accent is wat meer verschoven naar dance (de four-to-the-floorbeat is nog nadrukkelijker aanwezig). 4,5*

titan schreef:

Hmmm...ik ga 'm zo nog maar eens goed luisteren

avatar van VanDeGriend
Van de 3 electronic platen is dit de minst bijzondere. Klinkt wel heel erg als Pet Shop Boys. Dus best lekker maar niet zo speciaal als de twee andere releases.Gewoontjes..

avatar van Edwin
Mijn persoonlijke favoriet van de 3 Electronic albums. Intelligent en aanstekelijk, kan niet beter.

avatar van andré
Ook mijn favoriete Electronic-album. Op beide andere albums staan enkele missers, maar op dit album klopt alles. Het klinkt af en toe rete-commercieel, maar dit album is dan het bewijs dat het dan soms ook rete-goed kan zijn.

janhfjager
Met dat laatste ben ik het eens. Maar vergeet daarbij ook niet dat Johnny Marr waarschijnlijk achter de aanstekelijke melodieuze composities zit, of hoe ik het ook moet noemen. En natuurlijk ook Bernard Sumner, want New Order kon er ook altijd wat van. Deze plaat klinkt minder gelikt dan bijvoorbeeld 'Republic' van N.O., maar hij is completer en rijker gevuld met... melodie?

Meezing-gehalte is hoog, en vooral de achtergrondzangeres werkt aanstekelijk. Camp-gehalte is ook hoog.. de plaat balanceert op de rand van de slechte smaak, en dat maakt hem tot een van mijn favouriten.

Weet je trouwens dat deze plaat geflopt is?

avatar van Castle
Kan mijn aandacht niet lang vasthouden

avatar van Maarten1966
VanDeGriend schreef:

Misschien qua consistentie op albums wel mee eens, maar enkele songs hiervan zijn toch wel ECHTE klassiekers geworden. 'For You' bijvoorbeeld, my god, wat een nummer, wat een compositie is dat! Goeie input van die Karl. Draai hem deze nacht weer eens sinds tijden, maar ondanks de commerciële touch en het soms wat vlakke drumgeluid blijft dit toch een prachtig album, hoor!

avatar van Castle
Ik zal deze plaat een dezer dagen maar weer eens opzetten.
Zonder enige vooroordeel proberen te herontdekken waarom jullie zo enthousiast zijn.
Ik vind beide andere Electronic albums beter. Maar zoals getypt/gezegd, ik zal proberen met lege mind te luisteren....

avatar van Helicon
Leuk plaatje

Forbidden City vind toch het leukste nummer van het album, vooral die gitaarsolo, paar snaren aanslaan en de rest door de versterkers laten doen!

avatar van Reint
Waarom controleert een admin de boel niet wanneer er een video wordt veranderd of toegevoegd? De video van For You linkt naar een nummer van Basshunter?

Edit: En die van Second Nature naar ene 'C-rouge - Dle Yaman'...

Je kunt het ook zelf aanpassen, zonder tussenkomst van een crewlid. Gaat sneller dan er een berichtje over plaatsen. Ik bekijk de videolog zelf maar heel af en toe.

avatar van muziekhater
VanDeGriend schreef:

Gewoontjes vind ik wat ver gaan, maar de andere 2 zijn zeker beter, naar mijn mening origineler. Second Nature vind ik op dit album overigens fenomenaal, ontzettend aanstekelijk/vrolijk deuntje, ik zou bijna gaan meezingen...

avatar van sixdecades
22 Augustus 2025 eindelijk opnieuw op 2lp.

Ook Twisted Tendemess komt (voor het eerst) 22 augustus op 2lp.

Beide remastered in The Abbey Road Studios door Frank Arkwright