Pet Shop Boys - Please (1986)

Dance / Pop
Label: Parlophone

1. Two Divided by Zero (3:34)
  2. West End Girls (4:45)
  3. Opportunities (Let's Make Lots of Money) (3:43)
  4. Love Comes Quickly (4:19)
  5. Suburbia / Opportunities [Reprise] (5:30)
  6. Tonight Is Forever (4:31)
  7. Violence (4:27)
  8. I Want a Lover (4:50)
  9. Later Tonight (2:46)
  10. Why Don't We Live Together (4:44)
  11. Man Could Get Arrested (12" B-Side) * (4:11)
  12. Opportunities [Let's Make Lots of Money) (Full Length Original 7"] * (4:36)
  13. In the Night * (4:51)
  14. Opportunities [Let's Make Lots of Money) (Original 12" Mix] * (7:00)
  15. Why Don't We Live Together? [Original New York Mix] * (5:14)
  16. West End Girls [Dance Mix) (6:39] * (6:39)
  17. A Man Could Get Arrested (7" B-Side) * (4:51)
  18. Love Comes Quickly [Dance Mix] * (6:50)
  19. That's My Impression [Disco Mix] * (5:19)
  20. Was That What It Was? * (5:17)
  21. Suburbia (The Full Horror) * (8:58)
  22. Jack the Lad * (4:32)
  23. Paninaro [Italian Mix] * (8:38)
avatar van monique
knap debuut van deze 2 boys vooral in de jaren 80 scoorden zij vele hits waaronder het op dit album staande west end girls suburbia opportunities lekker album zeker als je van jaren 80 muziek houdt

avatar van SirNoodle
Suburbia blijft toch echt schitterend

West End Girls, hun doorbraak, blijft voor mij de allermooiste.
Maar inderdaad, Suburbia is ook schitterend.

avatar van foxhusky
Debuutalbum van de Pet Shop Boys, met hun doorbraak single "West End Girls". Een begin van een lange loopbaan. Helaas heeft het duo Neil Tennant en Chris Lowe nooit veel succes gehad in Nederland. Dat blijkt ook uit het feit dat er maar erg weinig reacties zijn op dit album.

"Suburbia" is inderdaad schitterend, maar de versie hier op dit album is niet de single-versie die een hit(je) werd.

avatar van musicfriek
foxhusky schreef:

Ik denk dat dat meer te maken heeft dat de users hier vrij jong zijn en Pet Shop Boys niet kennen. Je stelling dat ze nooit veel succes hebben gehad ben ik het niet mee eens. Ze hebben 18 hits gehad hier waarvan 7 in de top 10 en 2 nummer 2 hits (Suburbia en What Have I Done to Deserve This). De oudere users kennen deze band maar al te goed

En Suburbia was zelfs hun grootste hit, nog steeds een prachtig nummer, maar ik geef de voorkeur aan West End Girls, een klassieker.

avatar van foxhusky
@musicfreak,
Je hebt helemaal gelijk dat de Pet Shop Boys in Nederland best wel populair waren. Ik was dat even vergeten, het is alweer een tijdje geleden... De laatste jaren echter, scoort PSB helaas niet zo goed meer in ons land.

avatar van j.b.b.l
Ontzettende leuke jaren 80 muziek.Af en toe heb ik wel de behoefte om opeens muziek te draaien van voor mijn geboorte jaar dan pak ik wel deze album erbij.West End Girls,Love Comes Quickly ,I Want A Lover en Tonight Is Forever staan zoiezo op mijn Ipod.Ik geef het een ruime 3,5.

avatar van Schizophrenia
musicfriek schreef:

Toch raar dat bijna alle users die ik hier zie zijn vaak wel een jaartje of 30, of nog ouder. Kan misschien aan mij liggen

De Pet Shop Boys............... tja, mijn echt grote favorieten van dit duo zijn toch wel te vinden in hun beginperiode ook al zijn latere albums misschien wel wat beter en verdiepender.
Kijk ik naar mijn top 10 lijst nummers dan zijn ze er allemaal wel in terug te vinden: mijn nummer 1 Opportunities, West End Girls als zijnde mijn nummer 2 en Suburbia is op 6 te vinden. Drie nummers van dit debuut die bij mijn favoriete 10 staan.
Is dit jeugdsentiment? Ik denk deels want het is de top 40 muziek waar ik mee opgegroeid ben maar daarbij is het ook gewoon prima pop en dat maken ze inmiddels al heel wat jaartjes.

Misterfool
als west end girls een beetje tekend is voor het geluid van dit album dan denk ik niet dat ik verder moet gaan met het verder beluisteren van dit album. synths zijn op zich wel goed alleen die stem klinkt zo cheasy. niet helemaal mijn muziek dus. jammer zal wel aan mij liggen.

avatar van freitzen
Los van het feit of het hitje West End Girls al dan niet representatief voor het album is, valt de stem van Neil bij deze muziek natuurlijk niet weg te denken. Zelf hou ik er wel van: hij hoeft maar heel weinig moeite te doen en ik vind het al mooi. Daarnaast zijn de synths inderdaad ook goed. Omdat er aan het einde toch een paar mindere nummertjes opstaan blijft het bij 3.5*, nog altijd ruim voldoende.

avatar van sierrra

Ik vind de laatste nummers juist zo goed. Later Tonight vind ik zelfs één van de mooiste nummers van dit album. Die stem van Neil in combinatie met piano is toch schitterend.

In de kleurrijke jaren 80 werd ik opeens geconfronteerd met Pet Shop Boys.
Nog nooit eerder zo’n saaie podiumpresentatie gezien.
West End Girls.
Zelfs een Penney de Jager zou de boel niet kunnen redden.
Een zanger; strak in het pak, vrijwel beweegloos.
Hij zou zo voor priester door kunnen gaan, alleen het witte boordje ontbreekt.
Daarvoor in de plaats draagt hij vreemd genoeg wel gympies in die kleur.
Het andere bandlid staat iets wat verveeld te staren naar zijn keyboard.
Ondanks dat er invloeden van cabaret in de muziek verweven zitten, mis ik alle uitstraling.
Plankenkoorts?
Maar wat zit de muziek lekker in elkaar.
Je hoort duidelijk een geschoolde achtergrond.
Iemand die de nodige jaren ervaring achter de piano erop heeft zitten.
Misschien daarom wel die nietszeggende blik.
Herinneringen aan de verplichte lessen.
Terwijl klasgenoten buiten een balletje weg trappen.
Neil Tennant heeft een groot vocaal bereik.
Zuiver flink de hoogte in.
Toch is Please niet zo sterk als hetzelfde jaar verschenen Disco.
De mixen laten een spannender geheel horen.
Vooral een track als Suburbia wint daar aan kracht.
Het heeft net die krachtige impuls.
Toch levert Pet Shop Boys in de vorm van Love Comes Quickly hier hun beste nummer af.
Opportunities als goede tweede.
Oh ja, de humor brengen ze er later wel in.
Bekijk de clips van Always On My Mind en Heart maar.

avatar van Heer Hendrik
Opportunities heb ik altijd de beste song gevonden van de pet shop boys. Met daarachter nog een hoop real eighties music. Paste perfect in die tijd.

avatar van Thorgal
hmmm, de laatste cd Electric zorgt ervoor dat mijn interesse in the PSB weer even terugkomt. En wat heb ik goede herinneringen aan de eerste cd's van hen. Oh nee, het waren toen nog LP's. Volgens mij wel. Ik ging nara de bibliotheek, leende ze en kopieerde ze op tape. Vervolgens plat gedraaid. De opvolger Actually kocht ik wel zelf op CD, die volden natuurlijk ook.
Nu lijkt er muziek in overvloed (internet), toen was er naar mijn idee toch meer schaarste. dat maakte de muziek die je in je bezit had en die je geweldig vond, waardevoller dan nu vind ik. Misschien speelt ook een jonge leeftijd mee. In ieder geval zo'n plaat kende je van voor naar achter uit je hoofd. Nummer 3 van kant A was Opportunities. Dat wist je uit je hoofd, net zoals de overige nummers van de plaat. Shuffle bestond nog niet.
Het wad toen absoluut niet beter, maar totaal anders. Nostalgie (al eerder genoemd door aERodynamIC0 zal ook een rol spelen.

Ok, terug naar de cd, die is natuurlijk geweldig. Net zoals zijn opvolger eigenlijk. Ik heb nu alweer zin om Love Comes Quikcly te lusiteren

avatar van rkdev
foxhusky schreef:
Ik heb nooit veel met de Pet Shop Boys gehad, maar de 3 singles van dit album vind ik wel goede nummers. Daarom gisteren dit album gekocht op een platenbeurs. Het valt me niet tegen, maar baal er wel van dat de albumversie van 'Suburbia' bij lange na niet kan tippen aan de dreigende singleversie.

4 singles, West End Girls, Opportunities, Love Comes Quickly en Suburbia.

avatar van lennon
Tot aan vandaag heb ik me nooit geinteresseerd in de hele albums van deze band. Altijd veel plezier gehad aan Pet Shop Boys - Discography (1991) omdat deze de hele periode omvat die ik goed vind.

Vandaag kwam ik de 1e 2 lp's tegen voor een leuke prijs, en dus wat dat de kans de horizon wat te verbreden. Baat het niet, dan schaadt het niet dacht ik.

Op dit album vind ik de singles de sterkste nummers, en net als rkdev vind ik het eeuwig zonde dat de single mix van Suburbia er niet op staat. Want de versie op dit album is echt een stuk tammer. Doet me meteen denken aan Duran Duran - Seven and the Ragged Tiger (1983) waar de single remix van the Reflex ook niet op staat, en vele male beter is. Dat scheelt ook een stuk in de beoordeling denk ik.

Toch vind ik het als geheel niet slecht, en ben zeer tevreden met dit album, maar zonder de bekende singles zou ik het echt niets vinden. Wellicht heb ik meer draaibeurten nodig voor een hogere score, maar vooralsnog gewoon een voldoende... 3 sterren.

avatar van rkdev
'Violence' en 'I Want a Lover' zijn ook erg sterk.

avatar van daniel1974nl
Zeker jeugdsentiment deze nummers, net als andere PSB nummers overigens. Ik herriner mij nog dat West End Girls uitkwam, Suburbia en natuurlijk Opportunities. Het moet alleen wel gezegd worden dat twee nummers die net zo goed zijn uit deze periode niet op het album staan (wel op de bonus cd van de geremasterde versie en Disco 1) te weten In The Night en Paninaro.

Het was voor een debuut een knappe prestatie en daarna zouden er nog vele goede albums volgen ook al ben ik na Very wel opgehouden met het volgen v/d PSB. Daarna vond ik het persoonlijk allemaal wat minder worden.

avatar van sjoerd148
SirNoodle schreef:
Suburbia blijft toch echt schitterend

Mee eens alleen ik geef wel de voorkeur aan de 'video mix' uitvoering. Die is wat dreigender en wellicht overtuigender in mijn beleving. Jammer dat die uitvoering niet op dit album staat.

avatar van Slowgaze
Ik lees net dat 'West End Girls' deels geïnspireerd is door T.S. Eliots The Waste Land. De postmodernist in mij gaat crazy.

avatar van daniel1974nl
Bij nader inzien vind ik de nummers die geen single zijn geworden misschien nog wel beter. Tonight Is Forever, I want A Lover, Violence en Why Don't We Live Together zijn zeker net zo goed als de nummers die het tot en single hebben gemaakt.

Koop wel de 2-disc editie met Further Listening, waar In The Night (zal voor altijd wel een van mijn favorieten blijven) op staat, nog vele anderen en welke schitterend is geremasterd.

Typisch jaren 80 geluid en invloeden maar dat neemt niet weg dat dit een enorm knap debut blijft.

avatar van dazzler
PLEASE (1986) 2CD deluxe edition repair shop

Met alle respect voor de 2CD furter listening edition van het album die dit jaar opnieuw werd uitgebracht
probeerde ik in mijn eigen 3CD interpretatie ook een plaatst te geven aan het bijhorende Disco remix album.

En aan de originele versie van West End Girls.

avatar van PEN15
Ik heb er nooit echt van gehouden, maar west end girls is een van mijn favoriete songs allertijden die ik hon-der-den keren heb gedraaid. Net als met andere zeer geliefde hits; jackie blue - ozark mountain daredevils en too shy - kajagoogoo is er vrijwel geen enkel ander nummer op desbetreffende albums dat ik de moeite waard vind. Ik heb het nog maar eens opnieuw geprobeerd of ik er nu anders over zou denken, maar nah. Dat werkt bij mij gewoon nauwelijks, als ik het eerder al niet mooi vond dan verandert daar weinig meer aan.

Toevallig onlangs bij een platenhandelaar gezien dat ondanks dat hij hier vier exemplaren van had, er 35 EUR voor moest hebben. En niet bepaald omdat het in pristine condition was. Dat verwacht ik misschien bij Night at the Opera, maar zeker niet voor deze. En ik vind de opvolger Actually eigenlijk een stuk beter die voor een kwart van het gevraagde bedrag te krijgen was. Had misschien een van zijn "Schallplatten" van 1 euro kunnen nemen waar dit nummer op stond tussen het merendeel Duitse 1986 elektro hits. Ik heb er ook over nagedacht om een maxi single erbij te nemen, maar het probleem is dat ik geen idee heb wat ik krijg. Er bestaan zoveel (re)mixes en ext. versies van die heel goed zijn of teleurstellend. Ik heb er bijvoorbeeld vroeger een gehoord die ik nooit meer ben tegengekomen, die ene die nagespeeld is door Ed Starink op zijn Synthesizer Spectacular coveralbums.

avatar van spoiler
Deze week weer gevonden op vinyl.
Met mijn stomme kop ooit weg gedaan.

Dit blijft toch wel een erg mooie plaat hoor van PSB.

avatar van Castle
Door vorige post weer opgezet, en.. 0,5 ster erbij.
Toch wel lekker

avatar van Roxy6
Met dit album is het destijds begonnen voor de PSB, toentertijd een heel afwisselend album met vrijwel allemaal goed in het gehoor liggende songs.
Ze stonden aan het begin van hun muzikale loopbaan en er zou nog heel veel moois volgen. Maar vooral heel knap hoe de heren in de loop der jaren door al hun verschillende muziekstijlen heen toch een heel duidelijke eigen signatuur hebben weten neer te zetten. Want iedereen herkent de PSB wanneer er een nummer langskomt, enerzijds door de licht-zij-igge stem van Neil Tennant, maar anderzijds ook door hun kenmerkende eigen sound die in de loop der jaren steeds geraffineerder is geworden.
Ze hebben een enorme statuur opgebouwd met een eigen following en dat is een diepe buiging waard.

avatar van luigifort
Mijn hemel vigil (geen enkel bericht van jou op deze pagina? )

East 17 - West End Girls (Cover Pet Shop Boys)

De East 17 Boys and the West End Girls

Ben blij dat die niet op mijn Walthamstow versie stond, die ik ook maar kort in mijn bezit had

Hoezo heeft deze klassieker sowieso maar 1 pagina

avatar van vigil
Ja die ken ik wel, was ook een single zo rond 1992/1993. In de UK (uiteraard) een flinke hit