Interior Design was de laatste Sparks van de jaren ’80 met een hoes alsof het 1972 was. De dame links lijkt wel op de vrouwelijke helft van de Carpenters. Een hoes waarop de gebroeders Mael nergens staan afgebeeld, zelfs niet op de binnenhoes. Bovendien hun eerste plaat waarop de band zonder drummer werkt: alle slaggeluiden zijn van een drumcomputer. Daarbij klinkt ten opzichte van de voorgangers minder dance maar vooral synthpop.
De verkopen van vorige albums waren niet best, al haalde men net als voorheen Amerikaanse dancelijsten, nu met het aardige poplied
So Important en het tweede nummer van dit album, het iets mindere
Just Got Back from Heaven.
Het andere nummer dat mij goed bevalt is
Lets Make Love, dat een sterke melodie heeft en een oprecht, intiem liedje blijkt te zijn. Soms doet de muziek me aan Pet Shop Boys denken, zoals op dit nummer.
Opmerkelijk genoeg lijkt de groep in deze fase nauwelijks controle te hebben gehad over hun eigen werk. De licentierechten lijken veel te ruim te zijn geweest, zoals het volgende suggereert.
Reeds in datzelfde 1988 verscheen het in Europa bovendien op cd als
Just Got Back from Heaven; in 1992 verscheen een Nederlandse cd-editie genaamd
The World of Sparks / Madonna; in 1994
in Oostenrijk en 1995
in Duitsland als
So Important; in 1995 opnieuw in Nederland als
Gold; eveneens in 1995 in Europa als
Heaven and Beyond; in 2000 in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk weer eens als
Just Got Back from Heaven; tenslotte in Europa vanuit Nederland ergens in de jaren ’90 als
The Magic Collection.
Bent u er nog? Wat ik duidelijk wil maken is dat een regulier album eveneens werd verpakt als een verzamelaar/best of album, op goedkope cd verkrijgbaar met soms een hoes waarop de bezetting uit succesjaar 1974 was te zien!
In 2008 keerde het album terug waar het hoorde.
Interior Design kwam uit op Sparks’ eigen label Lil’ Beethoven met als bonussen onberispelijk Frans-, Duits- en Spaanstalige versies van
Madonna. Zanger Russell is een talentalentje. Misschien verklaart dat wel alle afwijkende cd-versies, wellicht dat daarop qua taal afwijkende tracks staan? Alleen de fanatieke verzamelaar kan het weten.
Terug naar waar het om gaat, de muziek: digitaler dan ooit, meer pop dan op de vorige albums en een verzameling aardige liedjes met twee uitschieters.
In 1989 scoorde Sparks nog een onverwacht hitje in Frankrijk, waar het met Les Rita Mitsoukou uitgebrachte
Singing in the Shower in mei-juni #37 haalde. Tevens te vinden op het album
Marc & Robert van het Franse gezelschap. Wellicht zette dit Sparks op het spoor van de latere eurohouse, zoals hun volgende album in 1994 zou klinken.