Mike Rutherford - Acting Very Strange (1982)

Label: WEA

1. Acting Very Strange (4:50)
  2. A Day to Remember (5:03)
  3. Maxine (5:09)
  4. Halfway There (4:10)
  5. Who's Fooling Who (4:48)
  6. Couldn't Get Arrested (3:51)
  7. I Don't Wanna Know (4:37)
  8. Hideaway (5:47)
avatar van musicboy
Iemand wat info hierover?

Echt niemand?

avatar van musicboy
Ik zal dat album maar niet kopen ...

avatar van Bluebird
Heel vroeger vaak zien liggen als LP maar nooit interesse gevoeld vanwege de toen al negatieve kritieken. Rutherford zou geen zangwonder blijken. Naar wat ik hier en daar heb gelezen schijnen dit commercieel bedoelde ''radiovriendelijke'' nummers te zijn en de voorbode van wat daarna de Mechanics zouden produceren.

avatar van musician
Ik heb een paar nummers van dit album gehoord via Youtube. Ik wilde vanuit een ander topic de nummers Maxine en Halfway there nog eens horen en ik heb deze cd niet.

Ik heb ook gelijk nog even gelezen over dit album op de wiki.
Mike Rutherford is er zelf ook niet zo heel erg tevreden over maar wat erger is, wat kan die man verschrikkelijk zingen, zo erg heb ik het in lange tijd weer niet gehoord.

Dat niemand hem even heeft gewaarschuwd. Muzikaal willen de nummers nog wel gaan, hoewel geen hoogvliegerij. Maar die overheersende, schreeuwende en enigszins schorre vocalen van Rutherford helpen elke mooie noot volledig om zeep.

Ik lees dat Noel McCalla nog ergens ver weg in een achtergrond koortje moest zingen. McCalla heeft nog lead gezongen bij Manfred Mann's Earth band, had die man als zanger gekozen.
Brrrr, zelden zulke slechte vocalen meegemaakt. Het is maar goed, dat hij in het vervolg koos voor erkende stem coryfeeën en dat hij het zelf zingen tot slechts één album heeft beperkt.

avatar van Bluebird
Noel McCalla is ook wijselijk ingehuurd als leadvocalist voor het beduidend betere Small Creep's Day.

Mike Rutherford - Smallcreep's Day (1980)

avatar van musician
Ja, dat las ik daarna ook. Maar McCalla zong dus op het eerste album en niet op het vervolg daarop. Dat Rutherford na Smallcreep's Day gedacht zal hebben dat hij het daarna beter zelf kon doen is helemaal een gotspe.......

avatar van Bluebird
McCalla had intussen vast wat beters te doen dan Rutherford van zn onzalige plannen af te helpen.

avatar van goldendream
De Genesisworld (her)ontdekken is immens boeiend. Terwijl solo mijn respect voor Hackett en Banks steeds stijgt, blijft deze voor Rutherford laag. Dat Hackett en Banks geen superzangers zijn maar het soms wel eens doen, stoort een beetje, maar het blijft goed omwille van de sterke composities. Banks doet me dan denken aan Lennon, dus zwakke zang bij sterke nummers. Dat Rutherford hier zingt, is een flater van jewelste. Heel eerlijk, ik zou niet slechter klinken, en dat is echt wel bedroevend. Met zijn Mechanics doet hij waar hij wel goed in is, hoewel dat hobbybandje ferm onder het niveau blijft van Hackett en Banks solo. Alleen zijn solodebuut is dus een echt geslaagde zijstap naast Genesis. Ik beluister 'Acting ...' nu via Youtube en neen, kopen doe ik echt niet!

avatar van goldendream
2 stemmen, hoger kan niet.
Waarom niet lager? Tja, dat is voor Eminem en rapperkes, de Rihanna's en andere non-talents.

avatar van IntoMusic
1,0
Ik dacht bij het lezen van de reacties: "Ach, hoe erg kan het zijn?"
Na het luisteren kan ik inmiddels zelf het antwoord geven: "Tenenkrommend!"

Instrumenten klinken blikkerig (deed mij denken aan Dylan's Knocked Out Loaded), de teksten nietszeggend en de stem/zang... pfff dat komt zelfs Holland's got talent niet door (alsof dat een graadmeter is ). Nee, Mike's beide solo albums zijn niks voor mij en vind Tony's soloprojectjes toch wel wat van een beter kaliber. Echter komen ze niet in de schaduw van de overige Genesisleden.

avatar van meneer
De titel zegt genoeg, toch ?

avatar van IntoMusic
1,0
Dit is niet strange meer maar terrible

avatar van musician
Je denkt vooraf niet dat het kan, zo'n lage waardering.

Maar het is i.m.o terecht.
De songs zijn één nietszeggende brei. De uitvoerig besproken vocalen één van de slechtste die ik ooit heb gehoord.

Ik had eerlijk gezegd gehoopt te kunnen schrijven: nieuwe arrangementen, minder elektronica, wat wijzigingen in instrumentatie en de stem van Rutherford vervangen door die van Collins.

Aangezien Rutherford qua songwriting precies tussen Abacab en Genesis in zat, zou je mogen verwachten dat het, met zijn invloed, hier wel ongeveer ook die kant zou opgaan. Met bovengenoemde wijzigingen zou dan zowaar een soort van Genesis achtig album met terugwerkende kracht kunnen worden gemaakt.

Maar ik ga het niet zeggen. De songs zijn daarvoor echt veel te zwak en niet meer te redden. Beschamend niveau voor dit achtenswaardige lid van Genesis.

avatar van goldendream
Mijn 2 sterren zijn duidelijk mild gegeven.

avatar van Bluebird
Ik stem niet eens. Gewoon vergeten die uitglijer.

Mike heeft zich met de Mechanics toch weer helemaal in ere hersteld.

avatar van zoppo
Ik geef een bovengemiddeld hoog cijfer. Met dank aan Hideaway, de parel in de beerput.

zoppo schreef:
Met dank aan Hideaway, de parel in de beerput.

Een behoorlijk valse parel dan moet ik zeggen.

Mike Rutherford-Hideaway - YouTube

avatar van vigil
Geschreven en geproduceerd door Mike die zelf zingt, gitaar speelt, de bas betast en zelfs nog wat synth heeft aangeraakt. Met recht een solo album van die lange van Genesis.

Verder heeft hij wat bekende ingeschakeld in de vorm van o.a. Daryl Steurmer, Stewart Copeland en Pete Robinson (een aantal jaar toetsenist van Brand X). Het is een interessant album, ik las ergens radio vriendelijke liedjes maar dat valt wel mee. Dit draaien ze niet op de radio. Nee geen gemakkelijke grap wegens de kwaliteit maar een observatie.

Het is symfolight maar wel veelal uptempo. Zijn schorre stem (met een rauw randje) is niet echt mooi. Wel apart en zeker als je hem als keurige Engelsman wel eens heb horen praten. Het is zeker geen heel goede plaat maar ik ben toch wel blij dat ik 'm op LP in mijn collectie heb.

Halfway There is het enige echte prijsnummer en Arrested zo'n beetje het slechtste nummer ooit door een Genesis-lid op plaat gezet.

avatar van DeWP
Heel slecht, echt waar!
De moeite van het beluisteren niet waard. Dit werk is lichtjaren verwijderd van smallcreeps Day, wat echt prachtig is...

avatar van Gerards Dream
Matig album in vergelijking met het meesterwerk - Smallcreep's Day. Dut album klinkt rommelig stuurloos zelfs waar is de inspiratie gebleven. Het enige wat aan dit album is de opname kwaliteit mmaar dat doet de matige muziek niet ten goede. Alleen de laatste track is de moeite waard.