Luther Vandross - Never Too Much (1981)

Soul
Label: Epic

1. Never Too Much (3:50)
  2. Sugar and Spice (I Found My Girl) (4:58)
  3. Don't You Know That? (4:02)
  4. I've Been Working (6:35)
  5. She's a Super Lady (5:05)
  6. You Stopped Loving Me (5:16)
  7. A House Is Not a Home (7:06)
avatar van sq
sq
Met de eerste LP van Luther Vandross was hij ineens iemand. dat vond ik toen apart omdat je dat idee helemaal niet hebt bij de man zonder gezicht, min of meer toevallig gast/sessiezanger bij twee nummers op het album van Change (toen al zwaar favoriet bij mij; mijn avatar komt er vandaan). Luther werd veel groter dan Change en dat was in mijn herinnering al vanaf dit eerste album.

Ik heb het destijds niet gekocht en eigenlijk weet ik het nog steeds niet of dat nu wel alsnog zou moeten. Zijn manier van zingen is best bijzonder: meer soul en meer op de voorgrond dan in die tijd wel gebruikelijk was. Hij zingt ook wel ´natural´, al is A House Is Not a Home kennelijk iets boven zijn macht. Maar de composities lijken toch wat snel gemaakt. I've Been Working lijkt zelfs wat geënt op de strakke sound en het wat ongemakkelijke ritme van Searchin´ van Change, en de andere nummers zijn toch wel wat niemendallerig. Uitzondering daarop is Super Lady , dat ook destijds als favoriete track (of single?) wel werd gedraaid. Super Lady is beter dan in mijn herinnering, Never Too Much vind ik juist minder. van Sugar & Spice weet ik niet niet meer of ik het al eens gehoord had.