Nouvelle Vague - I Could Be Happy (2016)

Frankrijk
Label: Kwaidan

1. Athol Brose (4:41)
  2. Love Comes in Spurts (2:36)
  3. I Wanna Be Sedated (3:34)
  4. I Could Be Happy (3:40)
  5. All Cats Are Grey (3:43)
  6. No One Is Receiving (3:21)
  7. Maladroit (3:27)
  8. Algo Familiar (4:21)
  9. Loneliness (3:48)
  10. La Pluie et le Beau Temps (3:31)
avatar van E-Clect-Eddy
De eerste release in 6 jaar van Nouvelle Vague en ze gaan gewoon door daar waar ze ooit in 2003 mee begonnen: Jazzy covers maken van Punk / New Wave / PostPunk klassiekers van eind 70s en begin 80s. Maar niet helemaal want na 6 covers komen er 4 eigen nummers, 2 van Marc Collin en 2 van Olivier Libaux. De bron kan niet op zijn want er zijn honderden hits uit die periode maar blijkbaar is de motivatie om daar een Jazzy versie van te maken wel tanende. De covers van The Cure en Altered Images zijn het fijnst om te horen, die ken ik goed en deze versies zijn heerlijk.

Athol Brose - Cocteau Twins
Love Comes in Spurts - Richard Hell & the Voidoids
I Wanna Be Sedated - The Ramones
I Could Be Happy - Altered Images
All Cats Are Grey - The Cure
No One Is Receiving - Brian Eno
Maladroit - (composed by Olivier Libaux)
Algo Familiar - (composed by Marc Collin)
Loneliness - (composed by Marc Collin)
La Pluie et le Beau Temps - (composed by Olivier Libaux)