menu

Echo & The Bunnymen - Songs to Learn & Sing (1985)

mijn stem
3,97 (85)
85 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock / Pop
Label: Korova

  1. Rescue (3:46)
  2. The Puppet (3:05)
  3. Do It Clean (2:43)
  4. A Promise (3:40)
  5. The Back of Love (3:13)
  6. The Cutter (3:55)
  7. Never Stop (3:29)
  8. The Killing Moon (5:46)
  9. Silver (3:17)
  10. Seven Seas (3:19)
  11. Bring on the Dancing Horses (3:56)
totale tijdsduur: 40:09
zoeken in:
Pieter Paal
Gave compilatie die werk uit hun beste jaren bevat, met knallers zoals 'The cutter', 'The killing moon', 'Seven seas' en 'Bring on the dancing horses'.
De stem van Ian McCulloch heeft veel weg van die van Jim Morrison.
Echo and the Bunnymen heeft een tijdje terug nog een aantal albums uitgebracht, Sergeant en McCulloch kunnen het nog steeds, maar dit oudere werk boeit mij meer.

perfume
Ik heb dit album destijds nog op vinyl gekocht. Er zat nog zo'n singletje bij met twee liedjes erop: The Pictures on my Wall en I've read it in Books en eigenlijk vond ik deze liedjes op zijn minst zo goed als de elpee. Dit album was mijn eerste kennismaking met Echo&The Bunnymen. Later zou ik nog veel meer van hun gaan aanschaffen. Ik heb hem toen gekocht vanwege hun hitje Bring On The Dancing Horses. Nog altijd een diamantje.

avatar van GothicBowie
4,5
Verzamel albums zijn normaal niet de goede manier om een band te leren kennen heb ik me laten wijsmaken. toch is het dankzij dit album dat ik fan geworden ben van Echo & The Bunnymen. een verzameling die je aanzet om ''meer'' aan te schaffen van een van de betere new wave bands uit de 80's


avatar van kaztor
5,0
Weinig berichten nog.
Opvallend, want dit kan zich zeker meten met The Singles '81-'85, Standing On A Beach/Staring At The Sea, Substance 1977-1980, The Story Of The Clash, Laugh? I Nearly Bought One! en Once/Twice Upon A Time, om er maar een paar genre-bepalende verzamelaars uit die tijd met een toegevoegde waarde bij te halen.

Een toegevoegde waarde zeg ik, vanwege vier nummers die niet op de reguliere albums staan (The Puppet, Do It Clean, Never Stop en Bring On The Dancing Horses). Die bijgeleverde single die hierboven genoemd wordt staat helaas niet op de cd-versie (slordig), maar die kun je vinden op de Crystal Days boxset.

Ik vind dit een puik overzicht, gelukkig chronologisch opgesteld (altijd een pluspunt bij Goede verzamelaars) en een ideale instapper.

avatar van frolunda
4,0
Was destijds best blij met de Bunnymen verzamelaar Songs to Learn & Sing,die verscheen na hun vier eerste (en naar mijn mening nog steeds beste) albums.De single the Puppet stond hier op en naar dat nummer was ik erg benieuwd omdat ik het nog nooit eerder gehoord had en het niet op één van de elpees stond.Het bleek een uitstekende song te zijn,net als de meeste overigens op deze plaat.
Bring on the dancing horses was het mooie nieuwe nummer en de losse singles Do it clean (waar ik de briljante live versie op de b kant van de 12 inch van the Killing moon veruit prefereer) en Never stop (Echo goes disco) hadden de fans nu ook in de kast staan.
Heaven up here was mijn eerste kennismaking met de band uit Liverpool maar a Promise vind ik nu net niet direct het sterkste nummer van dat album.
Voor het overige alleen maar Echo & the Bunnymen hoogtepunten met the Back of love,the Cutter en the Killing moon als persoonlijke favorieten.Dat extreem hoge niveau van die nummers wist de groep hierna helaas nooit meer te halen.

avatar van gaucho
4,5
Voor mij was dit destijds ook de 'instapplaat' van Echo & the Bunnymen. Afgezien van wat losse singles had ik er vooit een album van gekocht, maar deze leek me destijds wel een goede compilatie. Eind jaren tachtig, dus moet behoord hebben tot de pakweg eerste dertig CD's die ik bezat.

Ik heb 'm nog steeds, ook al heb ik de voorafgaande albums inmiddels ook in huis. Waard om in de collectie te houden, alleen al voor de losse singles die elders niet verkrijgbaar waren (al maken latere compilaties dat gemis eveneens goed), maar ook omdat dit schijfje een beperkt tijdvak beslaat en zich daarom bijna laat beluisteren als een regulier groepsalbum. En een goeie ook. Topplaat, die met zorg geselecteerd is en zo'n beetje het beste bevatte van wat de groep in haar (weten we achteraf) beste dagen had gemaakt.

avatar van luigifort
Goed gezegd, nietwaar johan de witt?
Het voelt id als een regulier album aan...

Gast
geplaatst: vandaag om 22:10 uur

geplaatst: vandaag om 22:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.