Waylon Jennings, Willie Nelson, Johnny Cash, Kris Kristofferson - Highwayman (1985)

Country
Label: CBS

1. Highwayman (3:02)
  2. The Last Cowboy Song (3:10)
  3. Jim, I Wore a Tie Today (3:21)
  4. Big River (2:46)
  5. Committed to Parkview (3:18)
  6. Desperados Waiting for a Train (4:33)
  7. Deportee (Plane Wreck at los Gatos) (3:44)
  8. Welfare Line (2:34)
  9. Against the Wind (3:47)
  10. The Twentieth Century Is Almost Over (3:34)
avatar van heicro
Gelegenheidsbandje van vier Country grootheden dat uitgroeide tot een ongekend succes dankzij hun Middle of the Road reportoire en
"Highwayman" dat een grote hit werd.
"Desperados Waiting for a Train", van Guy Clark is van een ongekende schoonheid. "Big River" is bekend van Johnny Cash.
De overige nummers liggen lekker in het gehoor en worden goed vertolkt, maar zijn niet bijzonder.
Een aardig plaatje.

avatar van potjandosie
inderdaad een wat glad geproduceerd album van deze gelegenheidsformatie, waarvan nu alleen de 92-jarige Willie Nelson nog niet is gaan hemelen.

mijn waardering voor de composities/uitvoeringen:

4,5 sterren voor "Highwayman" (JImmy Webb), "Big River" (J.R. Cash) en "Deportee"

4 sterren voor "Committed to Parkview" (J.R. Cash), "Desperados Waiting for a Train" en "Against the Wind"

3,5 sterren voor "The Last Cowboy Song", "Jim I Wore a Tie Today", "Welfare Line" (een nummer van songwriter/producer Paul Kennerley, de ex van Emmylou Harris) en "The Twentieth Century" (S. Goodman/J. Prine)

country zanger wijlen Johnny Rodriguez zong mee op de klassieke protestsong "Deportee" (W. Guthrie/M. Hoffman).

ken betere covers van "Desperados Waiting For a Train" en "Deportee", maar dat terzijde.
verder slechts 10 nummers met een korte speelduur van 33 minuten. benieuwd of er van de sessies voor dit album nog materiaal op de plank is blijven liggen.

volsta met een krappe 4 voor dit eerste album dat achteraf het meest succesvolle van de 3 reguliere albums bleek te zijn. vermoedelijk juist door de wat gladde productie, maar dit album had inderdaad wel een "ruwer" roots randje mogen hebben.

Album werd geproduceerd door Chips Moman
Recorded at Moman's Recording & Woodland, Nashville, Tennessee