Eurythmics - Revenge (1986)

Label: RCA

1. Missionary Man (4:40)
  2. Thorn in My Side (4:45)
  3. When Tomorrow Comes (4:28)
  4. The Last Time (4:10)
  5. The Miracle of Love (5:04)
  6. Let's Go! (4:08)
  7. Take Your Pain Away (4:30)
  8. A Little of You (3:53)
  9. In This Town (3:44)
  10. I Remember You (5:00)
  11. When Tomorrow Comes [Extended Version] * (6:37)
  12. Thorn in My Side [Extended Version] * (6:57)
  13. Missionary Man [Extended Version] * (6:53)
  14. When Tomorrow Comes [Live Version] * (3:22)
  15. Revenge 2 * (5:42)
  16. My Guy * (1:59)
EVANSHEWSON
Voor mij was dit het ultieme Eurythmics album.
Hierop staan prima in elkaar geknutselde popdeuntjes, op, vaak met wat retro erin verwerkt.
Ideaal plaatje om het weekend in te zetten.

Deze band mag niet echt vergeten worden, vind ik toch!

4.5 ster voor deze prachtplaat!

avatar van steven
fantastische plaat , beste van The Eurythmics, eigenlijke de enige die over de hele linie goed is. Heel kant A is echt geniaal . When Tomorrow comes voor mij het ultieme eurythmics nummer.

avatar van LucM
Een prima album van Eurythmics, toch één van de beste eightiesbands volgens mij. Wederom rock en soul, weliswaar iets minder verrassend.
Ook dit album leverde aan aantal (goede) hits op : "Thorn in My Side", "When Tomorrow Comes" en "The Miracle of Love".

avatar van winterstorm
Om een onverklaarbare reden vind ik steeds de singles die uitkwamen de iets mindere nummers. Ook de trage nummers boeien me iets minder, maar 'iets minder' is nog steeds lichtjes subliem 'A little of you' en 'In this town' zijn mijn favorieten.

Het verschil met andere Eurythmics albums is dat ik hier vrijwel alle tracks sterk vind. Zoals hierboven al gezegd hun ultieme plaat. Verhoogd naar 4,5*

avatar van okaysjon
Dit album kocht ik destijds op vinyl in de haven van Duitsland terwijl ik met mijn ouders op de stenaline boot stond te wachten die ons naar zweden zou brengen.
Ik ging dus op vakantie met een 5tal LP's (ook Peter Gabriel's SO, Whistle, Sting's dubbel live album en Madonna had ik gekocht)
en moest dus wachten tot ik 3 weken later weer thuis zou zijn voordat ik ze kon beluisteren.
Maar die van Eurythmics was het wachten meer dan waard.
de opener "MISSIONARY MAN" knalde er gelijk al in en eigenlijk viel alleen MIRACLE OF LOVE in eerste instantie een beetje tegen omdat ik niet op een zoete ballad zat te wachten.
Maar achteraf is TMOL 1 van de mooiste tracks van het album samen met MISSIONARY MAN die ik later ook nog op 12" scoorde waardoor hij helemaal niet meer uit mijn systeem wilde.
Savage (wat werd bestempeld als het minste Eurythmics album) is nog altijd licht favoriet bij mij, maar op een goede 2de plaats staat toch echt REVENGE gevolgd door BE YOU SELF TONIGHT en WE TOO ARE ONE.
Eurythmics is en blijft 1 van mijn favoriete bands die ik jammergenoeg slechts 3 keer live heb gezien

avatar van SemdeJong
De eerste plaat welke ik van de Eurythmics kocht. Wat een geweldig album vond ik het toen en nu luister ik er weer met veel plezier aan. Het album gaar gelijk goed van start. Thorn in My Side is een heerlijk opzwepend nummer en na dit nummer zorgt When Tomorrow Comes er voor dat je je aandacht niet verliest. Na drie opzwepende nummers begint The Last Time met een typische jaren tachtig drumbeat en geeft de stem van Annie je de mogelijkheid om even op adem te komen. The Miracle of Love zorgt er voor dat je pas echt tot rust komt om vervolgens door Let's Go! weer naar het puntje van je stoel gedreven te worden. Dit is ook een typisch jaren tachtig sound compleet met blazers en keybord en mondharmonica. Take Your Pain Away is ook een prima nummer maar vergeleken voorgaande misschien iets minder? (Je moet wat te zeuren hebben). Bij het volgende nummer zakt de aandacht toch iets weg maar In This Town haalt je weer volledig terug.

Ik luister naar de Expended version uit 2005 en krijg nog een aantal 12" singels en enkele niet eerder uitgebrachte nummers als bonus.

29 jaar na het verschijnen blijft het een fantastisch album met hier en daar een echte jaren tachtig sound die mij zeker aanstaat.

avatar van robbrouwer58
Om (die scheurende mondharmonica in) nummer 1 en om 2 en 5 een 3. Vooruit.

avatar van Twinpeaks
Fijne plaat van dit duo. Jaren terug de lp versie al in mijn bezit gehad en hem nu voor een mooi prijsje in de plaatselijke kringloop gevonden. Die typische jaren 80 sound bevalt me prima en wat een goede liedjes allemaal. 4 sterren

avatar van saxotoon
Thorn in my side is toch wel van een erg hoog dolly dot-gehalte.
Ik wist niet dat ik dit in de kast had staan, niet verder vertellen.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Degelijk maar fijn popalbum van Eurythmics, stem van Annie Lennox blijft een sterke troef. De syntpop is bijna in zijn geheel de deur uitgewerkt. De plaat spreekt me iets minder aan dan de voorgangers.
Miracle Of Love is voor mij het prijsnummer.

avatar van Rinus
Het enige reguliere album dat ik heb van de band. Langzaam kwamen er rockinvloeden in de muziek en dat vond ik heel prettig. Goed album met een stel sterke songs.

avatar van Lau1986
Een heerlijk album, via de cover van Ghost kwam ik deze op het spoor. Bevat eigenlijk allemaal prima nummers. Leuk!

Bizar dat mensen dit de beste Eurythmics plaat vinden, scherpe randjes er heel allemaal afgefreesd. Verschrikkelijke achtergrondzang. Annie moet gewoon alleen zingen, helemaal niemand anders nodig. Het 1e nummer wat een draak ook qua tekst.
De band van het briljante I never gonna cry again, love is a stranger, here comes the rain again is gone.
Lijkt wel een andere band.