Ras Kass - Soul on Ice (1996)

Label: Priority

1. On Earth as It Is... (4:43)
  2. Anything Goes (5:49)
  3. Marinatin' (4:05)
  4. Reelishymn (4:27)
  5. Nature of the Threat (7:43)
  6. Etc. (3:12)
  7. Sonset (6:00)
  8. Drama (3:46)

met Coolio

9. The Evil That Men Do (6:10)
  10. If / Then (4:50)
  11. Miami Life (4:06)
  12. Soul on Ice (3:42)
  13. Ordo Abchao (Order Out of Chaos) (4:30)
mes-one
Deze gast moet eens bij een groot label aan de bak zien te komen...

Luister dit album nu ik dit typ. Soms een beetje langdradig (veel begint op elkaar te lijken), maar zeker niet slecht. Beter dan Rasassination. Ras heeft een lekkere flow om naar te luisteren. Na al die mixtapes die hij de laatste tijd heeft gedropt ben ik wel weer benieuwd naar een nieuw album van hem.

Nature of the Threat

4.5/5
top plaat.... het valt wel op zeg.... bijna alle dope cds (naar mijn mening dan) hebben gewoon maar 2 reacties en/ of stemmen

Relax
Heerlijke beats, zeer zeldzame en unieke refreinen, en zijn lyrics die over god gaat en als metaforen gebruiken, damn dit album is goed.
De beats zijn trouwens echt perfectie, heb ze nooit ergens anders zo gehoord.

Relax
#5 is ook zo'n appart nummer waar je veel uit kan leren.
Iets van Negro means in Spain blablabla (ik weet de tekst zo niet) and that means Property, so we aint really humans but property.

.. Daar leer je nog iets van, even naar 4,5 gaan, kans op top10 plekje sinds ik die nog flink moet veranderen.

avatar van T.O.
Relax schreef:

Dit gaat nergens over, dus het zal wel iets anders zijn

avatar van BoordAppel
Ik zou ook maar niet al te veel waarde hechten aan Ras Kass' geschiedenislessen . Redelijk simplistisch allemaal en zelfs racistisch en discriminerend te noemen.

Het stukje dat Relax bedoeld gaat trouwens zo:

Now around this time, whites started callings us negroes
Thats spanish for black object meaning were not really people

BoordAppel schreef:

Het stukje dat Relax bedoeld gaat trouwens zo:

Now around this time, whites started callings us negroes
Thats spanish for black object meaning were not really people

dat is 'm, het maakt mij niet uit dat die kerel racistisch doet enzo, het ging me even om die tekst en dat vond ik toch wel appart.

avatar van Jordy
Staat hier nu te hoog genoteerd, imho. Tekstueel erg leuk, maar vooral de productie is wel erg "generic" jaren '90, kon daar niet veel spannends in ontdekken.

avatar van hycine
Niet zo'n goeie cd als hij mischien bij goed label zat ofzo maar nu..

kArIzMa_TuRk
dit wordt luisteren denk ik!

avatar van MJ_DA_MAN
Lijkt dit op Chino XL (productie)?

Relax
Paar beats wel, weet alleen even niet welke van Chino XL meer.

avatar van Conway Twitty
Haha als een blanke rapper zulke teksten zou hebben zou die al lang neergeknald zijn voor rasiscme. 'Nature Of The Treath' zat potentie in, maar na een minuutje had ik al zoiets van: 'Wat een hoop gelul'.

avatar van RJR
RJR
Geweldig album, voorlopig 4,5* en mogelijk later een plek in mijn top 10.

avatar van MJ_DA_MAN
Aardig album, in de stijl van Busta Rhymes - The Coming en Chino XL - Here To Save You All. Ben nog niet 100% overtuigd en geef hem voor nu een 3,5* met kans op stijging.

Nature Of The Threat is tekstueel trouwens (grotendeels) pure onzin.

jorisje123456
Ach onzin of niet, hij zegt wat hij denkt.

Zéér sterk album m.i. 4.5*

Relax schreef:

Eigenlijk maakt dat wel uit, want hij predikt iets in zijn tektsen waar hij zich vervolgens met die zelfde teksten schuldig aan maakt. Hypocrieter dan dat is niet mogelijk.

En over de "geschiedenislessen". Ik lees liever een geschiedenisboek dan zo'n Ras Kass nummer op te zetten, want het is toch allemaal zo gedraaid dat het in zijn straatje past.

NIet dat dat me uitmaakt, maar mensen moeten niet gaan denken dat dit "dé waarheid" is, want dat zou zonde zijn.

jorisje123456 schreef:
Ach onzin of niet, hij zegt wat hij denkt.
Dan denkt ie onzin.

CaliLove
Qua productie is dit album zeker dope, nog wat meer beluisteren voor ik een duidelijke mening kan geven over dit album....

Die intro van On Earth As It Is is trouwens erg sfeervol en nice, ik denk dat dat een speech van Malcolm X is die je dan hoort....

CaliLove
Dit is de ILLmatic van de Westcoast, ik vind Soul On Ice zelfs beter, vooral qua productie dan want wat is die toch fuckin' dope op album.
De beats op dit album zijn echt gewoon trippen op sommige momenten en daar komen dan nog dope rhymes bij van een rapper die moeiteloos lange zinnen laat flowen en nice punchlines dropt.
Momenteel krijgt het een 4....

avatar van Korhymes
Heel interessant album, ik ben helemaal verslaafd aan Ras Kass zn style. Ik heb met veel aandacht geluisterd naar The Nature of the Threat, het is natuurlijk niet allemaal bullshit maar:

Understand all whites must be perceived as potential predators

Dit is het punt waarop ik wel dacht van: wat de fak praat deze man xD Nu ben ik natuurlijk tegen racisme maar ik haat het dat als een blanke zegt dat alle negers slecht zijn het pure racisme is, en dat als een neger zegt dat alle blanke slecht zijn het een vorm van 'black power' is, en trots op zijn eigen cultuur. Datdus.

avatar van Kill_illuminati
Ik wacht al een tijdje op dit album en luister de nummers afzonderlijk voor een paar maanden.
Die flow hypnotiseerd, heerlijk.

Mezelf
Halfje omhoog, wat is dit album toch goed...echt puur genieten. Zijn flow is op bepaalde momenten (Miami Life, Drama) toch echt meesterlijk...

De beats ben ik door de jaren heen ook meer gaan waarderen. Vond ze altijd zeer minimalistisch en beetje onprofessioneel, maar het is toch echt wel goed in elkaar gezet vind ik nu.

Korhymes schreef:

Understand all whites must be perceived as potential predators

Ik wordt sowieso al een beetje wrevelig van Blanken die "n...." gebruiken als woord. Daarnaast heeft Ras Kass op sommige punten gewoon gelijk. En het klopt dat historisch gezien Nature of the threat niet 100% correct is, maar zoveel is niet verkeerd hoor.

avatar van Boris91
Moet dit maar eens luisteren. Ken wel de Diamond D remix van de titeltrack, en dat klinkt veelbelovend.

avatar van Kill_illuminati
Ik luister dit album de afgelopen erg vaak. Een review zal snel volgen. Marinatin' en Sonset zijn volopig mijn favoriete tracks.

Mezelf
Hmm ik vind Miami Life, Drama en The Evil That Men Do mijn favoriete tracks. Sonset is ook steengoed. Marinatin vind ik iets minder, net als Anything Goes.

avatar van Kill_illuminati
Twee nummers die eigenlijk op dit album hadden moeten gereleased worden.
YouTube - Ras Kass - Won't Catch Me Runnin
YouTube - Ras Kass - Remain Anonymous (Better quality)