This Morn' Omina - Les Passages Jumeaux: 25°~33° (2006)

1 stem

2. Mai(i)nomai (5:46)
  3. Taninim (5:27)
  4. Doublelionrouti (7:25)
  5. Naasseni (7:17)
  6. (The) World Tree (6:37)
  7. Tsidii (7:53)
  8. Aemae(ea)th (3:33)
avatar van orbit
Yesss!! De nieuwe Omina Het zal mij benieuwen of dit richting Le Serpent Rouge Le Serpent Blanc gaat zoals die eindigde.. of juist hun idm-tussendoortje met The Drake Equation, wat op zich ook best naar meer smaakte trouwens
Zolang ze maar weer heerlijke volle tribal beats en aardse tonen opwekken uit hun collectie snoeren en knopjes zal het mij niet gaan tegenvallen schat ik

To be continued..

avatar van orbit
Ik heb hem net een dag of twee binnen, cd1 (de tracks die hierboven staan afgebeeld) heb ik al tweemaal beluisterd. En dan zit er nog een cd in Ik moet zeggen dat het resultaat niet tegenvalt, maar dat ik eigenlijk wat meer experiment had verwacht van de mannen.. aangezien ze die richting al waren ingegaan op hun voorlaatste plaat (het tweede deel). Maar cd1 is gewoon weer heftig stampen bij tijd en wijlen, ala One Eyed Man, Ninth Gate e.d. Niet slecht, maar sommige nummers blijven daardoor m.i. toch iets te eentonig. Desalniettemin staan er wel plaatjes op, zoals Doublelionrouti of Tsidii, die gevarieerd zijn. Nog niet zo prachtig als Le Serpent Blanc, maar zeker niet slecht.. ga aan cd2 beginnen vanavond

avatar van orbit
Ik kom niet verder dan een 3,5* helaas, fikse tegenvaller dus.. De magie is eraf, de mannen hebben het kruit verschoten, ik heb misschien alle briljante muziek al gehoord
Vooral cd2 is matig, alhoewel ik hem slechts enkele keren heb geluisterd, nodigt hij niet uit tot meer. Cd1 is op zich van redelijk niveau, zoals ik hierboven al aangaf. Maar waarom een heerlijke opener als Tenet(s) of On te laten volgen met een domme en irritante stamper als Mai(i)nomai is mij een raadsel. Ook meteen het slechtste nummer van beide cd's. Verder is het gewoon te onevenwichtig. Jammer.. op zoek naar andere acts maar weer