Del tha Funkee Homosapien - I Wish My Brother George Was Here (1991)

Label: Asylum

1. What Is a Booty (3:36)
  2. Mistadobalina (4:18)
  3. The Wacky World of Rapid Transit (3:17)
  4. Pissin' on Your Steps (3:29)
  5. Dark Skin Girls (4:29)
  6. Money for Sex (3:52)
  7. Ahonetwo, Ahonetwo (2:46)
  8. Prelude (0:21)
  9. Dr. Bombay (4:37)
  10. Sunny Meadowz (4:26)
  11. Sleepin' on My Couch (3:19)
  12. Hoodz Come in Dozens (3:48)
  13. Same Ol' Thing (4:19)
  14. Ya Lil' Crumbsnatchers (1:30)
avatar van BoordAppel
Nooit geweten dat Del een neef was van Ice Cube. Je leert nog eens wat van dat toevoegen. Tot mijn grote spijt ken ik alleen het supervette nummer Mistadobalina van deze cd.

heb je ook direkt het leuktste van de cd gehoord

ik ken ook alleen mistadobalina, mista bob dobalina.
heb nooit het hele album gehoord, maar dat nummer blijft echt heerlijk.

avatar van thomzi50
Belachelijk laag gemiddelde (wel na maar 1 stem), maar 2 sterren. Ik geef hem 4. Del is een zeer goede m.c., die grappgier en minstens even goed is als zijn grote neef. Een ijzersterk debuut.

Brings back memories. Weet nog goed hoe ik zo'n 14 jaar geleden mijn eerste single kocht. Mistadobalina op cassete.

avatar van BoordAppel
Onweerstaanbaar funky plaat. Heerlijke productie en Del is altijd een genot om naar te luisteren. Mistadobalina en Dr. Bombay zijn wat mij betreft de beste nummers.

avatar van The Scientist
"hey yo Del, What the fuck is a funkee homosapien?"

"Its a human being fool. A funkee human being"

avatar van Reijersen
Heb het album beluisterd en ik moet zeggen dat het waarschijnlijk niet zo mijn ding is. Die rapstijl, de muziek, de beats, het staat me allemaal een beetje tegen. Wel zit er humor in de teksten, das goed. En de funk is zeker te voelen. Maar mij persoonlijk doet het niet zo veel. 3 sterren.

sut
Dope album al vind ik persoonlijk No need 4 Alarm iets makkelijker om te beluisteren. Maar toch, het album is voor zijn tijd erg vernieuwend.

avatar van P Jay
Inderdaad erg bevreemdend dat net hij de neef van Ice Cube is. In het boekje van AmeriKKKa's Most Wanted staat hij -denk ik- zelfs nog bij de leden van Da Lench Mob.

Hoe dan ook is de Ice Cube-invloed op zijn eerste plaat goed te horen met al die P-Funk samples. Ik heb ook liever wat jazzy muziek zoals later bij Del, maar desalniettemin 4,5 sterren!
Del heeft zo'n chill stem! Echt grappige teksten en hij komt altijd zo zelfverzekerd over, en hij was toen echt nog een broekventje.

Mistadobalina en Dr. Bombay zijn inderdaad wel catchy, maar toch heb ik 3 andere favo's:
Pissin on Your Steps, Ahonetwo,Ahonetwo & Sunny Meadowz.
Ik weet niet waarom, maar ik vind dat zalige nummers!

Een aanrader! Maar het is wel iets helemaal anders dan de Del van erna...

avatar van Shelter
pissin on your steps vind ik het vetste nummer van dit album....
Del is voor mij één van dé mc's... dit album verdient minstens 4 sterren.

avatar van Korhymes
Grappig album van Tha Funkee Homosapien. Maar verder gaat het ook niet, het is allemaal gewoon wel leukjes. M'n favo hierop is Dr. Bombay, die luister ik echt keer op keer achter elkaar, wat een heerlijk deuntje heeft het toch. Verder zijn Mistadabolina en The Wacky World of Rapid Transit mijn favo's

*3,5

Maarten||
Del Tha Funkee Homosapien, wat mag ik deze M.C. graag . Geweldig hoe hij zijn raps op zijn eigen manier brengt. Qua kwaliteit komt dit album ongeveer op 3,5 uit maar omdat ik nog steeds tamelijk geniet van dit album word dit een 4,0.

Maarten||
P Jay schreef:
Ik heb ook liever wat jazzy muziek zoals later bij Del,

Jazzy & Del ?! Op welk album?

avatar van P Jay
"No Need For Alarm" heeft toch die typische jazzy Hieroglyphics-sfeer zoals op albums van Souls Of Mischief en Casual...

avatar van Sjaakspeare
Deze CD bevalt me vele malen minder dan ik had gedacht. Del rapt meer als The Fresh Prince dan met zijn eigen stijl, en die funky beats passen wat mij betreft het best op een Supernintendo Ninja Turtles-spel. Ik vond ze namelijk zó typisch begin jaren negentig klinken, zó standaard en zó simpel... Ik vond er echt weinig aan. Het is alleen grappig als je in een melige bui bent, al die Lou Bega-inspiratiebronnetjes.

2,5*, omdat het Del is...

avatar van MJ_DA_MAN
Voor nu een ruime 3,5*. Goed geheel, veel superleuke producties en raps, maar heb bij een aantal nummers een ''net niet geweldig''-gevoel. De kans op verhoging is dus aanwezig, gezien dat soort nummers altijd kunnen groeien. Maar dat dit een (erg) leuke plaat is staat in ieder geval vast!

avatar van Osiris Apis
Ben je nu bij de letter D, gezien je rotatielijst?

avatar van MJ_DA_MAN
Klopt grotendeels, scherp opgemerkt . Heb een hele lijst opgesteld op alfabetische volgorde met albums die ik de komende maanden ga checken, en ben gewoon bovenaan begonnen.

avatar van thomzi50
Heerlijk funky, komisch en eigenzinnig, maar ik mis nu, misschien omdat ik het album al enkele jaren maandelijks luister, langzamerhand een klein beetje spitsvondigheid of finesse. Neem bijvoorbeeld het refrein van een track als 'Dark Skin Girls', wat, ondanks bedoeld, wel érg simpel is.

avatar van Rhythm & Poetry
Vind dit album persoonlijk erg ondergewaardeerd. Del flowt op dit album erg lekker, zijn beste album als je het mij vraagt. Heerlijke producties met grappige en goed in elkaar stekende teksten. Een van de vermakelijkste albums, verveelt geen moment.

BoordAppel schreef:
Nooit geweten dat Del een neef was van Ice Cube.

Kom ik ook vandaag pas achter . Mistadobalina is inderdaad een geweldig nummer.

Toen ik het eerste nummer opzette was ik wat verrast. Dit had ik niet verwacht, Del met de P-Funk sound a la DU. En helaas werkt het niet overal even goed. Een paar erg fijne en funky beats, alleen hier en daar klopt het gewoon niet. Dat funky gevoel is er niet. Het is allemaal zo..eenvoudig. Maar Del compenseert dat met zijn geweldige en hilarische rhymes.

3,5*, met Mistadobalina , The Wacky World en Dark Skin Girls als beste nummers.

avatar van thomzi50
Ik vind Dark Skin Girls juist erg simpel.. Wat vind je dan dat die track niet heeft qua eenvoud en andere nummers wel (en welke zijn dat eigenlijk?)?

Social_Mask
Dark Skin Girls is een uitzondering. Simpel inderdaad, het refrein dan. En simpel is niet per direct slecht. Maar soms werkt simpel heel goed zoals bij Dark Skin en soms ook niet zoals bij Same Ol' Thing. Dark Skin vind ik zo'n leuk nummer omdat het best grappig is. En over de humor gesproken... soms komt het niet over zoals bij Sleepin' On My Couch. Ook één van de redenen dat het slechts 3,5* krijgt.

Rene1979
Dit is een van mijn favo oldschool albums in mijn collectie

ik ken je collectie niet...maar lijkt me terecht hahaha

avatar van P Jay
Heb gisteren op een feestje "Mistadobalina" gedraaid, en het pompte hard, hoor...

Social_Mask
Iedereen op dat feestje herkend dat nummer zeker direct .

That's my song, that's my song..

Meesterljk nummer verder, dat refrein ook; heerlijk!

Rene1979
Shelter schreef:
ik ken je collectie niet...maar lijkt me terecht hahaha

Mijn collectie bestaat uit ruim 800 originele cd's maar dit is wel een parel

P Jay schreef:

Als je er achteraan pissin on my steps had gedraaid was je feestje compleet geweest...die pompt ook lekker