menu

Black 'N Blue - Without Love (1985)

mijn stem
3,17 (3)
3 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Geffen

  1. Rockin' on Heaven's Door (3:30)
  2. Without Love (3:37)
  3. Stop the Lightning (4:08)
  4. Nature of the Beach (3:50)
  5. Miss Mystery (3:59)
  6. Swing Time (3:21)
  7. Bombastic Plastic (3:37)
  8. We Got the Fire (3:10)
  9. Strange Things (3:24)
  10. Two Wrongs (Don't Make It Love) (3:51)
totale tijdsduur: 36:27
zoeken in:
speedy66
Meer def leppard dan def leppard. Heb altijd wel een zwak gehad voor black n blue. Hadden wel meer verdient. Tommy Thayer is wel puike gitarist. Speelt nu in kiss op ace frehley's plaats.

avatar van vielip
3,5
Zeer acceptabel album van deze altijd wat onderbelicht gebleven band. Melodic rock zoals in de 80's bij de vleet gemaakt werd. Daardoor destijds wellicht wat ondergesneeuwd tussen al het andere geweld. Niet helemaal terecht want deze band heeft genoeg kwaliteit in huis. Zanger is prima en ook het gitaarwerk is spetterend. De nummers luisteren lekker weg en hebben een hoog 'feelgood' gehalte. Liefhebbers van Tyketto, Danger Danger, Firehouse, Warrant en al dat soort bands kunnen zich aan Black 'n Blue geen buil vallen.

avatar van gigage
Black n Blue begon vrij stevig. Het Chains around Heaven op de Metal Massacre compilatie deed nog niet vermoeden dat ze deze melodic rock kant zouden opgaan.

avatar van yellowhite
3,0
Kant A is geweldige melodische hard rock / glam metal. Helaas is kant B helemaal niks.

"Rocking on Heaven's Door" is een wat harder nummer en een geweldige opener. Klinkt erg als Def Leppard. "Without Love" heeft een gigantische gitaar haak die me telkens doet verlangen naar meer. "Nature of the Beach" is een perfect nummer! Mijn favoriet op dit album. Lekkere feelgood glam met slimme teksten. Het laatste nummer op kant A is een briljante ballade "Miss Mystery". Erg emotioneel en een van de betere glam ballades uit de jaren 80.

Kant B is een stuk minder. "Swing Time" is een uitnodiging om met de band mee te doen. "Bombastic Plastic" is een meer metal nummer met slimmere teksten. "Strange Things" is een wat meer experimenteel nummer met wat gekke achtergrond geluiden.

De nummers die ik niet heb genoemd vind ik niks. Jammer dat de B kant zo inkakt, want kant A vind ik een geweldige glam metal album.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:15 uur

geplaatst: vandaag om 17:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.