Doe Maar - Klaar (2000)

Pop / Ska
Label: V2

1. Alles Doet 't Nog (3:28)
  2. Aan de Bewoners van Dit Pand (4:56)

met Def P

3. Watje (2:53)
  4. Een Droom (4:37)
  5. Oorlog (3:14)
  6. Hetzelfde Meisje (2:58)
  7. Overspel (4:23)
  8. Leven met een Zeven (4:21)
  9. Tijd (4:33)
  10. Het Verschrikkelijke Jaar (5:05)
  11. Het Beste (3:20)

16. Dansmuziek (4:08)
  17. Silhouet (3:00)
  18. Klaar (4:12)
Stefan
pretentieloos, als complementatie op vroegere werk. jammer want daardoor weinig vernieuwend. hoewel de poging er een moderne lik aan te geven wel geslaagd is in uitvoering... om boven een 3,5 uit te komen moet muziek echter meer bevatten als geliktheid.

Ik vind het al bij al nog niet tegen vallen.
Verfrissende nummers en klinkt zeker niet als een band die al helemaal versleten is. Bij een band als dit dat vroeger een mega-hype was kan een come-back album positief of negatief uitvallen. Wat mij betreft bij Doe Maar, positief. Je hoort goed dat het de oude Doe Maar stijl is, maar dan in een nieuw jasje, iets meer van deze tijd, gewoon leuke nummers zonder al te veel bombarie er om heen, niet net zoals vroeger, en dat vind ik o.k.

Normaal geloof ik het wel als artiesten n.a.v. een reünie ook nog eens een nieuw album gaan opnemen.

Doe Maar kwam met een zeer goed album op de proppen en ik vond het tot mijn eigen grote verbazing een welkome aanvulling op het oude werk.
Vernieuwend zeker niet, maar gewoon weer net zo pakkend als toen, alleen nu met de middelen van nu.
Niks mis mee toch?

Zeker niks mis mee, heel goed zelfs.

avatar van c-moon
1,0
O wat keek ik toch uit naar deze Come-backplaat van DOE MAAR.... maar o wat een teleurstelling... op geen enkel moment halen ze het niveau van welleer.. het is nooit echt slecht, ze kennen natuurlijk de kneepjes van het vak.. maar op geen enkel moment doet het me iets... de vonk slaat niet over.
Nu kan dat aan mij liggen, misschien ben ik gewoon te oud geworden hiervoor, misschien had ik het toen "klaar" in de jaren '80 uit had gekomen, als puber wél goed vevonden, maar nu.. nee.. het pakt me niet.

Toch nog een 1 voor de moeite ...

Tja, bands die weer samenkomen, en weer gaan toeren: kan heel goed uitpakken. Maar dan nog een nieuw album maken dàt is niet altijd evident. Zo bewijst jammer genoeg ook deze "KLaar".

Ik heb de CD zelfs niet meer. Heb hem weggegeven aan een hardcore Doe Maarfan die - zo hoorde ik het later - hem wel "goed" vindt maar ook niet het "waauw gevoel" van welleer kreeg...

avatar van Droid
Prima reünie-plaat van Doe Maar, misschien iets te serieus allemaal. Veel teksten over relatieproblemen, oorlog, enz. Ach, 't zal wel met het ouder worden te maken hebben.
Maar nummers zoals "Niet nodig" en "Dansplaat" zijn gewoon erg leuk en vullen het oude repertoire aan.

Ik vond het een redelijke cd (inderdaad niet echt vernieuwend maar ik herkende er toch wel, gelukkig, de echte Doe Maar sound in). Voor mij zijn de hoogtepunten "leven met een zeven" en "als niet als".

avatar van pygmydanny
Heel moedig van Doe Maar om in 2000 opnieuw een CD op te nemen. En hoe vreemd is het dat hun beste albums in de jaren '80 door de critici afgekraakt werden en nu dit album door de critici de hemel in werd geprezen.
Kwestie van 'iets goed te maken' zeker?!
Dit behoort zeker niet tot hun beste albums. Alles moest ook enorm snel gaan (een maand of 6 voor het schrijven, uitwerken en opnemen van zoveel nummers!), en misschien was er toch iets te weinig zelfkritiek binnen de band. Terwijl Henny en Ernst elkaar vroeger wel eens in de haren vlogen, was de sfeer deze keer vrij ontspannen.
Ik vind Henny's bijdragen het beste, met Leven Met Een Zeven, Als Niet Als en Een Droom als uitschieters.
Jammer dat een nummer als 'Moment' het niet gehaald heeft (het nummer is wel te zien en te horen in de docu 'Alles doet het nog')...

LoveStoned
Een zeer vermakelijke Reünie-plaat.
Goede songs die de laatste puntjes op de i zetten van Doe Maar.
Toen ik jong was, was ik een enorme fan van Doe Maar.
En dan voornamelijk van deze plaat.
Dat is nu anders, heb helemaal grijs gedraait dus kan hem niet meer horen of zien. Dat betekent niet dat ik hem daarom een 1 moet geven of zo... Hij krijgt van mij een 4,5, want dit waren wel mijn eerste intresses in muziek samen met "Nooit Meer Drinken" van Raymond van het Groenewoud.

Pieter Paal
Ze hadden door moeten gaan!

avatar van Hans Brouwer
Dan had Doe Maar mischien wel een parodie van zichzelf geworden . Welnee, de heren zijn terecht op het hoogtepunt van hun carriere gestopt. Met het album "Klaar (2000)" geeft Doe Maar aan er helemaal klaar mee te zijn. Wat blijft is de dankbare herinnering .

Idd, het is wel mooi zo. Dit was een passend einde, dacht ik zo.

EVANSHEWSON
Leuke comeback-plaat van Hollands leukste band, maar toch minder sterke liedjes dan in hun topperiode.
Watje en Lven Met Een Zeven vind ik de leukste liedjes.

****

avatar van lennon
Gewoon een lekker Doe Maar album, en het laat horen dat de mannen ook 16 ouder zijn geworden.

Ik vind het niet meer dan logisch dat de teksten anders zijn geworden, en de muziek wat serieuzer!

8 jaar na dato vind ik nog steeds een lekker album, en verdiend zeker niet dat azijn gezeik wat ik soms lees...... Sommige mensen willen alleen maar "het oude bekende" soundje horen wat ze gewend zijn: ik persoonlijk vond het destijds al heel erg gewaagd dat ze uberhaupt nog een nieuw album gingen maken.. en het resultaat mag er zijn!

Ben zeer benieuwd naar de nieuwe cd die over een maand of 8 verschijnt!

avatar van Landero
Een van de betere vind ik.
Heb ze 3 dagen geleden op Werchter Boutique gezien ... ze rocken !
Hetzelfde meisje is een geniaal nummer !

avatar van Wickerman
Lekker album. Luistert goed weg.

avatar van LucM
Een behoorlijk comeback-album van Doe Maar, al wordt het peil van hun succesperiode niet gehaald. Het geluid klinkt vertrouwd en er is nog iets van de magie over. "Watje", "Leven met een Zeven", "Bij Elkaar" en "Niet Nodig" vind ik wel leuke songs op dit album dat lekker wegluistert, maar toch wat te lang is.

avatar van Darkzone
Nu ik deze cd na een flink aantal jaren weer uit de kast heb geplukt, kan ik alleen maar zeggen dat het een keigoed album is. Ietsjes te lang misschien, maar toch met heel wat toffe nummers.

Ik denk dat we destijds gewoon een vervolg wilde hebben op de albums die we al kenden. Het vervolg op 4US.
Er staan hele vrolijke nummers op (Alles Doet Het Nog, Klaar), serieuze nummers, noem maar op.
Inkorten naar 12 nummers en je hebt een geweldig Nederlandstalig album van de beste en leukste band uit ons land ooit.

avatar van Metal-D78
Darkzone schreef:
Eens. Een bagger nummer als Oorlog (doe dat lekker op je solo-theater geneuzel Ernst!) wordt afgewisseld met een topper als Hetzelfde Meisje.

avatar van steven
kaztor schreef:
Idd, het is wel mooi zo. Dit was een passend einde, dacht ik zo.

4us was een passend einde. hun beste plaat , op het hoogtepunt stoppen

de magie is hier volledig weg , de goede nummers ook.

watje , verschrikkelijk

Ik heb nog steeds het idee dat Henny en Ernst veel materiaal hadden liggen die eigenlijk voor solo werk gericht was.
Vanwege een soort van opleving van het Doe Maar werk, werd een album in elkaar gezet, en tevens concerten gegeven.

Van Henny heb ik wel het idee dat het hem zou lukken om een aantal typische Doe Maar nummers te schrijven, maar dat hij het leuker vind om zich op filmische sfeermuziek te richten.
Nacht, de Soundtrack vond ik dan ook een meer geslaagd project.
Hij is Doe Maar in de loop van jaren ontgroeid.

4.0 sterren voor klaar een goed album (klinken wel ouder) maar dat gerap van de bewoners van dit pand en in al niet als , had niet gehoeven van mij

avatar van Metal-D78
vincentcorjanus schreef:
komt er nog een nieuwe van doe maar trouwens had wel zoiets gehoord?

Vast. Die heet Doe Maar - Niet.

avatar van Marty McFly
vincentcorjanus schreef:
komt er nog een nieuwe van doe maar trouwens had wel zoiets gehoord?

Daar was wel sprake van, ten tijde van de Kuipconcerten in 2008 (?). De heren zeiden dat ze vanaf dat moment gewoon door zouden gaan. Nooit meer iets van vernomen...

avatar van lennon
Henny Vrienten heeft mij in 2008 verteld dat er in 2 jaar tijd nog wel iets ging gebeuren.. da's nu dus 1 jaar te laat.

Redelijk recent heeft Ernst nog geroepen dat er zeker geen heel album meer zal komen, maar een paar tracks die misschien digitaal te krijgen zouden zijn is zeker wel een mogelijkheid.

Toen ik Ernst in januari zag na een show ben ik vergeten te vragen hoe het er mee stond, maar ik denk dat de mannen zeker nog wel samen iets gaan doen. Ze vinden het te leuk samen!
Maar ze doen gewoon waar ze zin in hebben (zie Guus Meeuwis shows) en ze hebben gelijk ook!

avatar van Marty McFly
OK Lennon, bedankt voor de update. Maar.... wat is er gebeurd bij die concerten van Meeuwis?

avatar van lennon
^daar hebben 3 van de 4 een paar nummer gespeeld.. terwijl Vrienten altijd riep, dat soort dingen hebben we niet meer nodig, en doen we dus ook niet (recentelijk ook nog toen Van Dik Hout iets met ze wilde doen) maar niet is zo veranderlijk als Doe Maar lijkt het! En gelukkig maar, want voor je het weet gebeurd er iets onverwachts

Berichten verplaatst naar Doe Maar

avatar van echoes
Verdienstelijke plaat. Was als een kind zo blij toen het bekend werd en was zeer positief verrast toen ik 'm voor het eerst hoorde. Prachtige productie ook. De plaat opent geweldig. Andere muzikale invloeden, maar zo herkenbaar Doe Maar. Prachtsong! Helaas is niet alles van het openingsniveau. Het wordt nergens slecht, maar er staan wel wat minder pakkende nummers op en het maakt de plaat te lang. Ik ben sowieso fan van de lp-lengte. Een plaat moet op 1 kant van een SA-90 passen.

Van mij mogen "Een Droom", "Oorlog", "Overspel" en "Het Verschrikkelijke Jaar" eraf (dan red ik het nog niet binnen de 45 minuten, maar komt het al een stuk meer in de richting).

Try out in Tivoli was geweldig! Echt kicken om m'n favo NLse bandje daar te zien. Ahoy was ook erg goed. Enige puntje van kritiek was het teveel aan extra muzikanten (niet nodig) en het gemis van Joost, maar dat is in de kuip goedgemaakt (maar daar was ik er helaas niet bij, dus hopen dat ie er in gelredome ook weer bij is).