Sheryl Crow - Sheryl Crow (1996)

Label: A&M

1. Maybe Angels (4:56)
  2. A Change Would Do You Good (3:50)
  3. Home (4:51)
  4. Sweet Rosalyn (3:58)
  5. If It Makes You Happy (5:23)
  6. Redemption Day (4:27)
  7. Hard to Make a Stand (3:07)
  8. Everyday Is a Winding Road (4:16)
  9. Love Is a Good Thing (4:43)
  10. Oh Marie (3:30)
  11. Superstar (4:58)
  12. The Book (4:34)
  13. Ordinary Morning (3:55)
  14. Sad Sad World * (4:05)
  15. Hard to Make a Stand [Alternate Version] * (3:30)
avatar van TheWanderer
Dit blijft veruit mijn favoriete album van Sheryl Crow. Gevuld met veelzijdige melodieën en liedjes die uiteenlopende gemoedstoestanden bestrijken toont deze plaat haar talent om prachtige nummers te schrijven. Volwassen nummers die je bijblijven, met een kop en een staart. De begeleidende muzikanten zijn uitstekend, de teksten zijn doordacht, de productie is tiptop. Op deze plaat hoef ik geen enkel nummer over te slaan.

Jammer genoeg is dit album niet echt representatief te noemen voor haar hele oeuvre. De opvolger kon me ook nog wel bekoren, maar ergens daarna is ze me voorgoed kwijtgeraakt. Dat neemt echter niet weg dat ik deze tweede worp van haar voor altijd zal blijven koesteren.