G3 - Live in Concert (1997)

Label: Epic

1. Cool No. 9 (6:47)

met Joe Satriani

2. Flying in a Blue Dream (5:59)

3. Summer Song (6:28)

4. Zap (6:07)

5. Manhattan (5:16)

met Eric Johnson

6. Camel's Night Out (5:57)

7. Answers (6:58)

met Steve Vai

8. For the Love of God (7:47)

met Steve Vai

9. The Attitude Song (5:14)

10. Going Down (5:47)

met Joe Satriani, Eric Johnson en Steve Vai

11. My Guitar Wants to Kill Your Mama (5:21)

12. Red House (9:12)

avatar van Ronald5150
"G3: Live in Concert" is een spetterende liveregistratie van Joe Satriani, Steve Vai en Eric Johnson. Alle drie de heren zijn fantastische gitaristen en hebben hun eigen sound. Zowel Satriani, Vai als Johnson spelen elk een eigen set en spelen tezamen nog eens drie klassiekers. Satriani start de show en zijn spel is direct herkenbaar. Hij speelt een prettig in het gehoor liggende mix van rock en funk, waarbij hij techniek en emotie mooi combineert. Zijn nummer "Summer Song" vind ik nog steeds een van zijn beste. Eric Johnson is de tweede die aftrapt. Bij Johnson klinkt het allemaal wat meer ingetogen en ogenschijnlijk minder complex. Waar Satriani en met name Vai af en toe de trukendoos flink opentrekken speelt Johnson beheerst, to the point en liggen zijn wortels meer in de progressieve, jazz en blues hoek. Emotie gaat boven techniek en dat bevalt me wel. Als laatste van de drie bestijgt Steve Vai het podium. Technisch uitermate spectaculair al ontaard het in zijn geval op sommige momenten iets te veel in gitaarpatserij. Al is Vai's nummer "For the Love of God" wel een van de hoogtepunten van zijn set. Tenslotte komen de heren tezamen voor een fantastische jam waarin ze de klassiekers "Going Down" van Don Nix, "My Guitar Wants to Kill Your Mama" van Frank Zappa en de Hendrix kraker "Red House" onder handen nemen. Met name die laatste is fenomenaal en is misschien wel net zo goed als het origineel van Hendrix zelf. "G3: Live in Concert" laat drie wereldgitaristen horen die elkaar in de jams ook nog eens perfect aanvullen.