Nada Surf - High / Low (1996)

Label: Elektra

1. Deeper Well (3:55)
  2. The Plan (4:31)
  3. Popular (3:48)
  4. Sleep (3:47)
  5. Stalemate (3:38)
  6. Treehouse (2:43)
  7. Icebox (3:17)
  8. Psychic Caramel (4:00)
  9. Hollywood (2:20)
  10. Zen Brain (4:28)
Leuk album. Van Deeper Well word ik bijzonder springerig en vrolijk. Popular is ook geniaal, maar heb ik nu wel vaak genoeg gehoord.

Net weer eens geluisterd. Niet echt een plaat met een hogelijke moeilijkheidsgraad, maar wel o zo lekker!
Nada Surf stal trouwens voor het eerst en meteen definitief mijn hart toen ik ze op TV Stalemate zag spelen tijdens Pinkpop'96 (kan er een jaartje naast zitten). In het refrein begon de zanger opeens 'Why is the bedroom so cold, turned away on your side?' te zingen en vatte daarmee een halve cover van Joy Division's Love Will Tear Us Apart aan. Ik wist niet wat ik hoorde. Wauw! Kippenvel!
Vorig jaar zag ik Nada Surf dan eindelijk eens zelf live en ook toen deden ze het en zo was het cirkeltje rond.

dit is gewoon het makkelijkste album van nada surf, maar wel heel goed, voor popular is een wereld hit!

avatar van Eddie
Lekker plaatje, inderdaad vooral bekent van het leuke nummer popular, ik word hier altijd wel vrolijk van.

avatar van Dielie
en supercool dit album! Toen ik de clip zag van "Popular" moest ik het album hebben, typische Amerikaanse High School ik hou ervan, cheerleaders en quarterbacks welcome in my threehouse 4

oja, dit is geen punk

avatar van Snappy
Een best aardige plaat!! Ik waardeer de plaat om zijn eenvoud!! Een 4,0 verdient ie wel!! Vooral nummer Popular, je weet met die Cheerleader Chick geloof ik , prachtig nummer!

avatar van Rayaccos
Best een geinig plaatje, maar goed is het natuurlijk niet.

Gistere 'stalemate' gehoord op een feestje. Fijn nummer!

avatar van Snappy
Ik waardeer deze plaat om zijn eenvoud. "Popular" voor mij het hoogtepunt van dit album.

Een echt "middle of the road" punkrockalbum. Goed genoeg om zonder irritatie voorbij te laten komen in je winamp playlist.
Alleen het nummer "Popular" blijft hangen, de rest van de nummers luisteren makkelijk weg. Geen juweeltje, maar zeker niet slecht.

dimwit
popular

avatar van Reint
Tot nu toe een gave plaat. Ook weer dat typische American Highschool-geluid, waar ik vaak wel van hou (Pavement, Sonic Youth). ik denk dat het grootste deel best knappe liedjes zijn.

avatar van Reint
Ik ben er helemaal weg van. Geweldige plaat. De meeste liedjes zijn moeilijker dan je denkt. Leve Zen Brain!

Mijn eerste kennismaking met Nada Surf was de single Popular, afkomstig van dit album. Ik hoorde het op de radio en vond het direct een geweldig nummer. Dat is het feitelijk nog steeds, het is erg origineel en heeft veel dynamiek.
Het album -wat ik daarna niet geheel spontaan van iemand voor mijn verjaardag kreeg- is niet over de hele linie even sterk, maar ik heb het toch vaak en met veel plezier gedraaid. Je hoort een goede band met power die gewoon nog niet op elke track de kwalitiet haalt die er wel degelijk in zit.
Let ook vooral op de ritmesectie. De basis van Nada Surf is een sterke singer/songwriter, maar daar zijn er meer van. Het wordt bovengemiddeld goed door de bass- en drumpartijen.

Heb de originele CD in een tweedehandswinkeltje in Frankrijk op de kop getikt voor een bodemprijs!
Toen ik voor het eerst Deeper Well luisterde dacht ik dat dit wel wat zou kunnen worden. Dat wordt het ook. Heerlijke plaat. Een aantal goede nummers zoals Deeper Well, Popular (natuurlijk), Stalemate en Zen Brain.
Ook komt de Amerikaanse oorsprong van de band wel heel duidelijk naar voren.

Louis2703 schreef:
Ook komt de Amerikaanse oorsprong van de band wel heel duidelijk naar voren.

En laten ze nou uit Canada komen!

avatar van Marty McFly
Eh.. ik bedoel.. laat IK nou altijd gedacht hebben dat ze uit Canada kwamen, blijkt niet zo te zijn... Stomme Ome Willem! Rapapa rapapa etc.

Nou, Canadees of Amerikaans, maakt het iets uit? Volgens mij niet.

avatar van Marty McFly
Helemaal niks Ome Lou! Het is en blijft een geweldige plaat!

EVANSHEWSON
Da's die fameuze hoes, ik vind die hoes formidabel. Eens je deze hoes gezien hebt, vergeet je die nooit meer, zo apart is die.

Helaas, de muziek ken ik niet, niet het flauwste vermoeden welk genre ik hier mag verwachten...

avatar van thetinderstick
Destijds gekocht naar aanleiding van het hitje Popular. De rest van de cd is zeker niet zo catchy, maar na een tijdje besef je dat het gewoon zeer lekkere gitaarrocknummers zijn die soms doen denken aan het werk van Weezer uit dezelfde tijd, iets feller dan wellicht. 'Treehouse', 'Stalemate', 'Icebox', 'Zen Brain'... prima nummers allemaal.

Louis2703 schreef:
Nou, Canadees of Amerikaans, maakt het iets uit? Volgens mij niet.

Zeg dat niet tegen een Amerikaan, want dat is hij beledigd. Andersom ook, maar dan is het terecht

herman schreef:

En het grappige is: dat doen ze nog steeds. Al heel vaak op het punt gestaan om naar deze band toe te gaan, maar of het kwam gewoon echt niet uit of ik vond het toch te ver weg, maar gisteren is het er eindelijk van gekomen en het was heerlijk. Wat een lekkere live band. vrolijk, gezellig, goed.
Ik vroeg me erna hardop af waarom deze band vrijwel nooit op de grote festivals in Belgie en Nederland geboekt wordt. Lijkt mij toch altijd een aanwinst, maar dat vind ik van een band als Kula Shaker ook.

Maar ik blijf dit toch eigenlijk wel de best plaat vinden. Ik hou van de eenvoud van nummers als Stalemate.

Zeer goed album, dat spijtig genoeg een beetje overschaduwd word door Popular. Kheb het ook gekocht door Popular en Why Are You So Mean To Me? en heb het in de begin grijsgedraaid, nu zet ik het regelmatig nog eens op. Zeker Stalemate is een aanrader.

JolkiPalki
Erg leuk album! Puur jeugdsentiment. Heb ze ooit zien spelen op Parkpop in Den Haag. Popular is niet eens het beste nummer, maar dat zijn (naar mijn bescheiden mening) Stalemate en Zen Brain.

avatar van Tijn79
Leuk bandje, leuk album.
Wel een typisch Amerikaans bandje, maar op de een of andere manier blijft Nada Surf je aandacht steeds weer opwekken

avatar van Fatboyslim
Iets dat in de schaduwen van Sonic Youth treed, maar dan wat vrolijk. Luisterd daarom ook heerlijk weg!

avatar van Shelter
Mmm ik vind Sonic Youth toch een geheel ander straatje aangezien die houden van een alternatievere stijl.

Dit album is leuk vrolijk met een niet al te lange houdbaarheidsdatum.
Deeper well vind ik wel grappig inderdaad, the plan is ook aardig.
Stalemate klinkt wel ok maar ik vind het zo'n nummer waar meer in gezeten had. Treehouse is mijn favoriet.
Icebox vind ik de minste.
Overigens vind ik Popular wel een grappig nummer, was ook de hit paar jaar terug.

JolkiPalki
Laatst deze c.d. weer geluisterd en ik vind het nu toch een stuk minder... Het zal wel jeugdsentiment zijn, maar goed, ik doe er wel een puntje af...

Nada Surf K.O. nu in progress... volg de volgende link:

Muziek >> Muziekgames >> Artiesten KO's (Nada Surf)