Jiggy Djé - Noah's Ark (2006)

Alternatieve titel: De Eerste Dag

5. Blauw Bloed (4:25)
  6. Equinox (3:57)

met Terilekst

7. Bahasa (1:14)
  8. De Kleren van de Keyser (3:23)
  9. Hijs de Zijlen (0:49)
  10. SWOT (4:17)

met Unorthadox

11. Ken Je Dat? (2:04)
  12. Tot Morgen Vroeg (4:17)

met SpaceKees

13. Een Brokje en een Slokje (0:46)
  14. Michelle (4:30)
  15. J-I-G-G-Y DJÉ (0:32)
  16. Check 1-2 (3:29)
  17. Ik Ben Alleen (3:38)
  18. De Eerste Dag (5:41)
yEYo!
Ik denk persoonlijk dat het nog wel een half jaar kan duren,en dat je rond Mei/Juni een keer een clipje ziet.
Eerst is die hype rond Hef en Turk die een album droppen en dan komt Jiggy.
Maar Winne komt ook eindelijk,dus je hebt een voorproefje op HET nederhop album van 2009.

Nog even te vermelden: De beats van Terilekst zijn echt te erg!
Op dit moment echt de beste beatmaker van Nederland.

avatar van MurryMusic
NA Delic dan

yEYo!
Maar Delic maakt op dit moment geen beats meer he

avatar van Kill_illuminati
En op Kubus & Klaasvaak na.

Relax
Kubus.

yEYo!
De Noah's Ark kant is ook veel belovend natuurlijk.
Op Ark Triomf verwacht ik bijvoorbeeld ook Sir OJ en FS Green.

avatar van Timo710
Ik vind hier nogsteeds niks aan... zijn flow en wordplay storen me heel erg.

avatar van J.M.
Super album. Één van Nederlands beste albums. Goede afwisseling tussen nummers en ook de teksten gaan ergens over en zijn soms grappig. Zijn flow vind ik erg dope.
Dikke 4*

avatar van TheFunkyM
Me zusje is hier helemaa fan van, hij treedt ook op over 2 weken in Amersfoort. Ik ben er nog niet helemaal uit, doordat zijn beats vaak hard zijn, vind ik deze cd moeilijk om af te luisteren...

Nog geen stem, voorlopig niet, eerst Winne goed luisteren.

avatar van TheFunkyM
Wat ik wel een verademing vind, is dat deze rapper gewoon een nederlands accent heeft i.t.t. veel rappers die semi stoer accent hebben.

avatar van Boris91
TheFunkyM schreef:
Me zusje is hier helemaa fan van, hij treedt ook op over 2 weken in Amersfoort. Ik ben er nog niet helemaal uit.

Jiggy live is zeker een aanrader!

Heb Jiggy 2× live gezien, bij Definitie van Dopeheid en de Eindejaarsparade van Missin Link met Kohfie Konnect. Beide erg dope optredens! Zijn nieuwe album Ark de Triomf komt trouwens uit op 20 april, na eerder uitgesteld te zijn. Je kan op de site www.jiggydje.nl korte geluidsfragmenten horen van de Ark de Triomf. Deze staan bij kunstwerken van Brian Elstak die stuk voor stuk voor de verschillende tracks zijn gemaakt. Er staan iig featurings van Turk en Spacekees op. Verder verzorgen FS Green, SirOJ en natuurlijk Terilekst de beats.

Vind dit trouwens een erg goede cd. Vind Jiggy als rapper erg dope, met vette wordplay en punchlines. De erg fijne beats van Terilekst, de teksten van Jiggy en de uitschieters Blauw Bloed, Check 1-2 en Positivisme maken deze cd tot 4,0* Hoop dat de Ark de Triomf net zo goed word!

avatar van TheFunkyM
Ik ga bij deze cd ook tot een 4.

Erg lekkere stem heeft Jiggy. Ook vind ik zijn nummers erg goed.. De teksten zijn scherp en hebben inhoud. Ook zijn flow is erg lekker.
Het mooie vind ik aan Jiggy dat hij niet die semi stoere rap stem/taal heeft, zoals veel rappers wel hebben..

Ook de beats van Terilekst zijn top. De cd kan nog stijgen en dalen want ik heb hem niet zo vaak geluisterd, maar tot nu toe prima.
****

avatar van 'State Of Mind'
Ik ben deze na vele luisterbeurten een stuk meer gaan waarderen

Verhoging naar 4.0*

avatar van Kill_illuminati
Weet iemand waar ik dit album kan krijgen?

avatar van TheFunkyM
De Freerecordshop in Rotterdam had hem gewoon liggen voor 9,99 dacht ik..

avatar van J.M.
Misschien verhoog ik deze nog naar 4,5*. Misschien wel de beste hip hop plaat van NL.

avatar van lowieke
Hoe ontzettend diep gaat het ontzettend fantastische michelle! Echt geen woorden voor, zo briljant nummer....

Echt fantastische bedacht, het moment dat je er achter komt dat het over de microfoon gaat....PRACHTNUMMER!!!!!!!!

avatar van lowieke
Sowieso een van de beste albums die ik heb die ook werkelijk bij alle moods/momenten past.

Dubbel bericht verwijderd.

avatar van dilladawg
Ik vind het totaal geen geheel, nummers als: Blauw bloed, de laatste dag etc. allemaal heel goede tracks, maar altijd als ik deze cd opzet pakt het me niet, het blijft leeg.
De nieuwe plaat van Jiggy vind ik een veel beter geheel.

Fidelodelientje
lowieke schreef:

avatar van TheFunkyM
Ik vind dat nummer juist, niet zo goed.
Er komt in dat nummer geen emotie over.. en dat hoor ik graag in zulke nummers.. ook vind ik de tekst van het nummer te luchtig.

Nee Michelle is voor mij geen topper.

avatar van nopro
dilladawg schreef:
De nieuwe plaat van Jiggy vind ik een veel beter geheel.

Amen

avatar van Seedorf
Is deze nog ergens te koop?

avatar van MurryMusic
uh ja?

avatar van thomzi50
Nee hij is 'op' toch?

Fidelodelientje
TheFunkyM schreef:
Ik vind dat nummer juist, niet zo goed.

Nee Michelle is voor mij geen topper.

Ik vond Michelle altijd een van de mindere nummers op het album. Maar sinds ik de clip heb gezien en eindelijk (!) de link legde met de mic, begon ik het nummer een stuk meer te waarderen. Ik denk juist omdat het niet over een meisje gaat, maar over z'n mic dat de 'luchtige' tekste perfect past.

En het laatste stukje maakt het nummer echt af voor mij; 'ik hield je vast en hield van je, wist ik, toen je begon te zingen'. De cocky Jiggy, die het vaak voor elkaar krijgt om een glimlach op m'n gezicht kan toveren.

avatar van TheFunkyM
die link heb ik nog nooit gelegd haha!