Xzibit - Full Circle (2006)

Label: Koch

1. Invade My Space (5:17)
  2. Rollin' (4:12)
  3. Ram Part Division (4:04)
  4. Say It to My Face (4:09)

met Kurupt en Don Blaze

5. The Donnell Rollins Show (Skit) (1:41)
  6. Scandalous Bitches (3:04)
  7. Concentrate (3:49)
  8. On Bail (4:38)

met The Game, Daz en Kurupt

9. Family Values (3:53)
  10. Black & Brown (5:48)
  11. The Whole World (4:21)
  12. Poppin' Off (4:14)

met DJ Quik en King T

13. Movin' in Your Chucks (4:55)

met Too $hort

14. Thank You (5:00)
Relax
Jullie zaten te zeuren over lelijke covers van hem, dit is dus officieel zijn lelijkste cover.

Afgezien van de cover, heb ik wel hoge verwachtingen van dit album. Concentrate (de eerste single) vind ik een goed nummer evenals de clip.
Concentrate, Rollin, Black & Brown en Family Values zijn trouwes al op de MySpace van Xzibit te luisteren.

Relax
Maar helaas wel een nummer met Too $hort, de slechtste rapper ooit.

Nee dat is E-40 Of Blonnie B

avatar van Yak
Yak
En iemand anders heeft daar weer een andere mening over, dus nu ontopic weer graag.

avatar van Seedorf
wanneer is de officiele release..?

de officiele release is 17 oktober 2006

hij is al gelekt.. maar ik vind hem een beetje tegenvallen..

ik stem nog niet ik luiste rhem nog ff een weekje of 2 aan

Heb 3 nummers gehoord tot nu toe, Concentrate vondt ik wel grappig, On Bail vondt ik echt niets, maar Thank You, die track is echt heel mooi, vooral de live performance bij David Letterman, om kippenvel van te krijgen, neem even de tijd om dit filmpje van Thank You te kijken..

avatar van jowietje
Lelijke cover dat wel.

avatar van Conway Twitty
DonCartagena schreef:

Redelijk goed nummer ja, vooral het optreden is erg mooi.
Concentrate vond ik overigens erg saai.

Relax
Slecht album gek !!! .... Xzibit heeft geen gevoel voor beats uitkiezen...

Thank You en Ah ha ft. KRS-One en Rass Kass zijn wel aardig.

GGMM
Heb er juist hele goede dingen over gehoord, ben hem nu aant luisteren, mening komt.

avatar van realmadrid23
uitgelekt?? kan het nergens vinden

eazyfan
ik ook niet, maar word denk ik teleurstellend deze, Xzibit heeft zijn beste tijd ook al gehad denk ik, en dat ik hem nog zie op Pimp My Ride vind ik zelf nog erger.

GGMM
Als iemand hem wil hebben, pm me maar ff..

ik vind het wel een relax album eigelijk

revolver11
Thank beste nummer van het jaar.

eazyfan schreef:

moet er meestal wel hard om lachen.. Hij is niet meer echt de stoere drinkende agresieve rapper, maar ik kan wel erg lachen om de onnozele grappen die hij maakt.. Maar goed, heeft niks met deze cd te maken..

ik vond dit niet een slecht album 3½/5

Vind dit weer echt een heerlijk album van mister
X to the Z.
Ram Part Division en The Whole World klappers van het album

Relax
Probleem is dat veel beats de drums niet mooi op de beat liggen en de deuntjes zo goedkoop zijn.. en hij is zo rijk.

avatar van thomzi50
Ik vind het op het eerste gehoor niet veel.

thomzi50 schreef:
Ik vind het op het eerste gehoor niet veel.

Ik heb al 4x gedraaid, de beats, de flow, de teksten, stuk voor stuk eentonig of gewoon niets aan.
Xzibit is gewoon verslechterd, dit na zo'n bijna perfecte album, dat zou je dan toch niet verwachten als hij zelfs als rijke een goed album dropt en daarna ineens een slechte.
De beats die zijn echt te slecht of te eentonig om steeds aan te horen waardoor je gewoon skipnummers krijgt of gewoon meteen afhaakt wat ik dus allebei had.
2.5

avatar van thomzi50
Het begint energiek maar niet echt goed, met het ronduit zwak geproduceerde Invade My Space waar Jelly Roll ook enkel een ergerlijk en overbodig stukje zang toevoegt. De rol van Jelly Roll is wat minder erg bij het daaropvolgende Rollin, maar goed is dat nummer toch ook niet.
Het zijn allemaal krachtig maar iets te overdreven en makkelijk geproduceerde nummers, zo ook het derde nummer: Ram Part Division. Scandalous is het eerste nummer dat ik nog vaker zal willen horen; Xzibit rapt hier zijn vermakelijke teksten heel sterk en soepel aan elkaar en de prima instrumentatie sluit subliem aan bij deze succesvolle vertelmanier. Concentrate vind ik daarentegen weer iets te hitlijstgeoriënteerd en minder goed.

Maar Xzibit blijft een van de weinige rappers tegenwoordig die echt fel en enthousiast over kan komen als hij aan het rappen is. Helaas zijn vrijwel alle, of in ieder geval de meeste, producties totaal niet passend bij deze stijl van rappen (voorbeeld: the whole world). Maar niet alle beats zijn verkeerd gekozen. Family Values is zo'n productie die wél goed aansluit bij Xzibit's stijl: vlotte drums, herhaald strijkersmotiefje en hier en daar wat zachte ondersteuning. Daar weet Xzibit wel raad mee, en gelijk wordt dit een van de (weinige) hoogtepunten van Full Circle. The Game, Daz en DJ Quik kunnen als gasten geen potten breken maar zorgen wel voor aan aangename afwisseling.
Movin' In Your Chucks, waar Kurupt en Too $hort de gasten zijn, zorgt niet voor een aangename maar een ronduit vervelende afwisseling; wat een slappe en irritante beat, die totaal niet gered kan worden door de drie rappers. Gelukkig is afsluiter Thank You een stuk beter. Origineel is het niet, het album afronden met een album waarin bedankt wordt, maar dat is dan ook wel het enige wat aan te merken op dit nummer. Een toepasselijk rustig pianodeuntje is hier de basis van de beat en ook Xzibit neemt qua flow wat gas terug, maar weet toch nog net genoeg op de voorgrond te treden. Leuke afsluiting van een tegenvallende plaat.

Full Circle is Xzibit's minste album geworden. De producties zijn vaak niet goed geschikt voor de man, de gasten voegen kwalitatief weinig toe, en met name de rol van Jelly Roll moet in de toekomst flink beperkt worden. Maar, doordat het album nog enkele sterke tracks bevat en Xzibit raptechnisch niet is achteruitgegaan, is het zeker aan te raden voor iedere Xzibit-fan Full Circle even te luisteren.
Dan blijven er ongetwijfeld een paar nummers over die op de repeat kunnen. Maar helaas, het merendeel van de nummers sla ik rustig over, en dan zet ik liever Xzibit's oude werk weer op. 2,5*

de eerste impressie gaat.. ik heb een paar tracks die er cker uit gaan springe. maar heb er ook al een paar gehoord wat gewoon 10 x niks is, zal wel rond de twee of drie uitkomen.

Tsja, ik denk dat Xzibit zijn beste tijd heb gehad, hij brengt niet zulke dendernde albums meer. Resteless uit 2000 was toch wel het hoogtepunt.
Dit album is gewoon vrij eentonig, er staan een stuk of 5 goede tracks ( Concentrate, OnBail, Thank you, Scandolous Bitches) op, maar ja daar heb je geen album mee. Er staan ook nog een paar matige tracks op, die kunen er wel mee door, maar er had net iets meer in moeten zitten.
Mijn stem valt daarom ook laag uit, een 2,5 is meer dan genoeg, en mischien nog wel iets teveel maar goed de mate van matige tracks is hoog, echt slecht is het nu ook weer niet.

Thank You . Ziet er weer allemaal erg fijn uit , al is het frisse al wat van z'n energieke electronic beats af. Wel ene spuuglelijke cover. Echte mening volgt later.

Tja , weer erg lekker album met als uitschieters Thank you , concentrate , scandalous bitches ... xzibit blijft één van de beste mc's in het wereldje , alleen verdient hij soms betere beats. Al is dit weer een erg fijn energiek album van mister x to the z die ook duidelijk gegroeid is als persoon.