Home Video - No Certain Night Or Morning (2006)

Electronic

4. Dialogue Box (3:55)
  5. That You Might (4:32)
  6. Gas Tank (3:03)
  7. Pidpunk (2:37)
  8. Confession of a Time Traveler (3:37)
  9. We (5:17)
  10. Melon (7:19)
avatar van Erikpol
Homevideo is een kruising tussen Radiohead en Portishead. Het kenmerkt zich door wat depressieve electronica sounds en een wat zeurderige zangstem. De eerste single Sleep Sweet, vind langzaam de weg naar meer airplay en dat verdiend deze band.
Hier kun je al wat nummers beluisteren:

Deze week moet het album in de winkel liggen...

avatar van remmer
mooie plaat, maar iets teveel gepikt van collega's als radiohead. Vandaar dat deze plaat niet zal scoren. Al is de eerste single zeker een aanrader.

Goed album. Zanger met een stem die lijkt op Thom Yorke waardoor het inderdaad wat weg heeft van Radiohead op Kid A en Amnesiac. Maar wat mij betreft meer dan een Radiohead kloon. Zeker de eerste twee en de laatste twee tracks zijn erg fraai.

Kid A(cid)
Het saillante is dat ze (tenminste dat zeggen ze) niet beinvloed zijn door Radiohead.

Vond ze heel goed op pukkelpop! Trekt idd op de elektronische radiohead, maar misschien dansbaarder en tenminste met een zanger die niet scheel kijkt! (kiddin').

avatar van fluidvirgo
Via een vriend gekregen, inderdaad, luisterend naar de stem en sommige minimale electronische tracks is een vergelijking met Radiohead snel gemaakt. Dit vind ik net iets te makkelijk, want de tracks zijn overwegend beter geproduceerd, en er zijn een aantal prima songs te vinden op deze plaat waar ze ook zeker niet klinken als Radiohead. Geef ze nog een album en ze zullen die eigen sound hebben gevonden, zeker weten! Vooralsnog een prima plaat, dit!

****

avatar van Erikpol
Beter geproduceerd vind ik wel een beetje overdreven (maar ja ben dan ook groot radiohead fan), Voor de rest wel eens.

avatar van Shinobi
Wat een heerlijke album is dit toch zeg. Ik kan hier echt bij wegdromen, vandaar ook de naam Home Video. Het slaat namelijk op de soundtrack van je eigen leven, als ik het goed begrijp.

Ik geef ´m gewoon 4, 5 sterren.