Riot - Army of One (2006)

Rock / Metal
Label: EMI

1. Army of One (4:25)
  2. Knockin' at My Door (4:21)
  3. Blinded (5:29)
  4. One More Alibi (4:57)
  5. It All Falls Down (5:37)
  6. Helpin' Hand (5:26)
  7. The Mystic (5:45)
  8. Still Alive (5:44)
  9. Alive in the City (7:03)
  10. Shine (6:35)
  11. Stained Mirror (3:46)
  12. Darker Side of Light (7:01)
  13. Road Racin' [Live] * (6:52)
  14. Still Alive [Instrumental Rough Mix] * (5:40)
avatar van Rinus
Wat geweldig album is dit weer van deze band, die in hun 30 jarig bestaan vaak de wind tegen hebben gehad. Mark Reale is het enige overgebleven lid van Riot's originele line-up, maar hij en zijn companen zijn blijven staan tegen elke muzikale stroming in. Riot maakt tegenwoordig muziek die een kruising is van Black Sabbath (uit de Tony Martin periode), Rainbow, en meer van dit soort bands. Dus hardrock geworteld in de beste europeese traditiies, met veel melodie en heftig gitaarwerk. Luister maar eens naar "Army of one", "It all falls down", of "The mystic", om er maar een paar te noemen. Het fretwerk van de man is fabuleus.

Het album is opgedragen aan hun eerste zanger, Guy Speranza (je ziet ook zijn mascotte, de zeehond op de hoes weerspiegeld in de gitaar).

Een album om hard af te draaien, met een heldere productie, en die staat als een huis. Aanrader !!!

avatar van Kronos
Een ijzersterk album inderdaad. Wat ontzettend zonde
dat zo'n pareltje dan vrijwel onopgemerkt blijft.

avatar van Kronos
25.886 gebruikers op de site.

2 stemmen bij deze plaat.

Er klopt iets niet.

avatar van Guinness1980
Dit album van Riot ken ik nog niet.

Maar de 2 reacties die hier staan maken me er wel nieuwsgierig naar!

avatar van Rockfan
Nog steeds de zanger niet ingeruild?

Ozric Spacefolk
Ik kende Riot egienlijk niet.

Wat een gave plaat. Mike DiMeo kende ik als zanger al. En hij is waanzinning. Verder is het gitaarwerk van Mark Reale ook erg goed.

Lekkere riffs, uitstekend drumwerk. Ik lees ook dat Bruno Ravel van Danger Danger achter de knoppen zit, en alles bij elkaar maakt dit het type Heavy Metal waar ik graag naar luister.

avatar van jailhouserocker1
@ Ozric: als je Riot niet kent zou ik je zeker de eerste 3 cd's dik en dik aanraden. Dat is wel andere soort metal dan dit, maar behoort tot de absolute top van de jaren 80.

Ozric Spacefolk
Ben nu bezig met Thundersteel. Die is wel hoog aangeschreven, maar kan nu al zeggen, dat ik die zang niet trek.

avatar van Rockfan
Deze nog eens beluisterd en erger me veel minder aan de zanger als eerder.

Goed... het is natuurlijk geen Fire Down Under maar hier kan ik prima naar luisteren.