Chris Hillman - The Other Side (2005)

Country
Label: Sovereign

1. Eight Miles High (4:05)
  2. True Love (2:23)
  3. Drifting (3:22)
  4. The Other Side (3:04)
  5. Heaven Is My Home (2:23)
  6. Touch Me (3:55)
  7. The Wheel (3:14)
  8. True He's Gone (4:28)
  9. Heavenly Grace (2:44)
  10. It Doesn't Matter (3:01)
  11. Missing You (3:56)
  12. The Water Is Wide (4:33)
  13. I Know I Need You (3:10)
  14. Our Savior's Hands (4:24)
Stijn_Slayer
Uitstekend Hillman album. Geen poespas, geen mode, gewoon Chris die zijn ding doet: akoestische en smaakvolle roots en country. Deze countryversie van 'Eight Miles High' vind ik haast nog beter dan het origineel. Live met Herb Pedersen weet hij ook een sterke versie neer te zetten. De terugblik naar Manassas ('It Doesn't Matter') is ook geslaagd. Hillman is bovendien nog erg goed bij stem.

avatar van blaauwtje
Heb nu een aantal van je recensies gelezen Stijn, moet zeggen dat ik het helemaal met je eens kan zijn, Chris is op zijn best met akoestische country/bluegrass .

Ook helemaal eens met Stijn. Nog even opgemerkt dat Herb Pedersen de producer is.

avatar van potjandosie
prima album van dit oude o.a. Byrds, Flying Burrito Brothers en Manassas bandlid. de man begon ooit met musiceren in de Californische bluegrass groep The Golden State Boys. Herb Rice van die band verliet de groep en de resterende bandleden Vern en Rex Gosdin vervingen hem met een heel jonge Chris Hillman. de liefde voor bluegrass zat er al vroeg in en is ook op dit album duidelijk hoorbaar. Chris Hillman een multi-instrumentalist, wordt wel gezien als 1 van de grondleggers van het genre "country rock". dit album is meer "rootsy" met gebruik van o.a. banjo, mandoline, fiddle, dobro en accordeon. Eight Miles HIgh is een fijne remake van het originele Byrds nummer. het merendeel van de nummers schreef hij samen met Steve Hill. "MIssing You" is co-written met Tom Russell. de traditional The Water Is Wide had van mij achterwege mogen blijven. hij maakte overigens ook 3 prima albums met Larry Rice, Tony Rice (zonen van Herb Rice) en Herb Pedersen.
in de liner notes zegt Chris Hillman het volgende:
quote
I feel there is an underlying positive theme throughout this album with songs to soothe and uplift the soul. My efforts on this album incorporate both new songs as well as songs from my past that have been revived with a different vision. With the help of some dear friends, this has been one of the most enjoyable projects I have done in my entire career
unquote