The Last Shadow Puppets - The Dream Synopsis EP (2016)

Rock / Pop
Label: Domino

1. Aviation (3:46)
  2. Les Cactus (3:20)
  3. Totally Wired (3:37)
  4. This Is Your Life (2:55)
  5. Is This What You Wanted (6:46)
  6. The Dream Synopsis (3:42)
avatar van blur8
Fijn dat Totally Wired & This is Your Live nu ook een studioversie hebben.
In de Concertreeks van de zomer, waren deze 2 covers de verrassing in de setlist.

This is Your is origineel van Glaxo Babies
Totally Wiredis een The Fall cover

avatar van VladTheImpaler
blur8 schreef:
Totally Wired is origineel van Glaxo Babies
This is Your is een The Fall cover

Moet net even andersom zijn .

Messcherpe correctie !
Doet gelukkig niets af aan het luisterplezier.

avatar van VladTheImpaler
Een beetje vanuit het niets werd ineens deze EP aangekondigd met daarop vier covers en twee nummers van het laatste album Everything You've Come To Expect. Die twee nummers zijn Aviation en The Dream Synopsis. Aan Aviation is eigenlijk weinig veranderd of toegevoegd waardoor dat een beetje een minpuntje is. In The Dream Synopsis is de grote verandering het vervangen van de gitaar voor de saxofoon en een lichte verlaging van het tempo ,wat dit nummer zeker goed doet. Het geeft het nummer net iets meer zwoel.

Maar dan over naar de covers waar het toch om draait op deze EP. Het zijn allemaal covers die ze dit jaar tijdens de tour hebben gespeeld. Helaas heeft Moonage Daydream van David Bowie de EP niet gehaald. Tijdens de live shows was het mooi om te merken hoeveel plezier ze hadden in het spelen van de covers, en het is geweldig om datzelfde plezier hier terug te horen. Daarnaast hebben Turner en Kane de gave om de juiste nummers te kiezen die bij hun passen en waaraan ze toch genoeg hun eigen geluid en sfeer kunnen meegeven.

Les Cactus is een een origineel van Jacques Dutronc, een Franse rock'n'roll artiest uit de jaren 60' die wat doet denken aan een verloren Franse Beatles lid, wat terug te horen is op dit nummer. Het heeft nummer heeft gewoon een heerlijke losse energie wat het zo aanstekelijk maakt. Daarbij is het toch vrij gedurfd van Turner om als Brit in het Frans te zingen.
Dan volgt Totally Wired, een cover van The Fall, wat voor mij een van de hoogtepunten is van de EP. Het nummer ligt Miles Kane volledig en hij trekt dan ook alle aandacht naar zich toe. Vergeleken met het origineel geven ze het nummer nog meer energie en zingt Kane heerlijk hysterisch.
This Is Your Life van Glaxo Babies is een cover die ik nog niet kende en ook hier is Kane de leadzanger. Het nummer heeft iets van een horror rock sfeertje. Voor mij de minste cover, maar zeker niet slecht.
Dan de laatste cover en voor mij het hoogtepunt van de EP is Is This What You Wanted van Leonard Cohen. En dat komt vooral door Alex Turner die hier volledig de controle neemt. Tijdens de live shows viel zijn performance nog meer op, hij gedroeg zich meer en meer als een (soms dronken) crooner. En dat hoor (en zie je terug in de clip) in dit nummer. Je moet er een beetje van houden, maar als het je trekt dat ben je ook gelijk overtuigt. Mede daardoor wordt er ook een heerlijke zwoele sfeer neergezet.

avatar van blur8
De rauwe versies van redelijk onbekende coversongs pakken geweldig uit.
Stuk voor stuk beter dan het origineel.
Hoogtepunt is This What You Wanted . Schitterende song van Cohen. je moet het maar durven.

Dit is fijn nagenieten van Mijn onbetwist beste concert van 2016.