George Michael - Twenty Five (2006)

Label: Sony

1. Wham! - Everything She Wants [Remix] (6:33)
  2. Wham! - Wake Me Up Before You Go-Go (3:52)
  3. Wham! - Freedom [Single Version] (5:20)
  4. Faith (3:15)
  5. Too Funky (3:46)
  6. Fastlove (5:28)
  7. Freedom! '90 (6:30)
  8. Spinning the Wheel [Single Edit] (6:09)
  9. Outside (4:44)
  10. As (4:43)

met Mary J. Blige

11. Freeek! (4:32)
  12. Shoot the Dog (5:08)
  13. Amazing (4:25)
  14. Flawless [Go to the City) (Single Edit] (4:50)
  15. An Easier Affair (4:38)
  16. Careless Whisper [Single Edit] (5:04)
  17. Wham! - Last Christmas (4:27)
  18. A Different Corner (4:03)
  19. Father Figure (5:40)
  20. One More Try (5:53)
  21. Praying for Time (4:41)
  22. Heal the Pain (4:43)

met Paul McCartney

23. Don't Let the Sun Go Down on Me [Live] (5:48)

met Elton John

24. Jesus to a Child (6:50)
  25. Older (5:34)
  26. Round Here (5:55)
  27. You Have Been Loved (5:28)
  28. John and Elvis Are Dead (4:23)
  29. This Is Not Real Love (4:56)

met Mutya

30. Understand * (5:56)
  31. Precious Box * (7:36)
  32. Roxanne * (4:10)
  33. Fantasy * (5:02)
  34. Cars and Trains * (5:51)
  35. Patience * (2:52)
  36. You Know That I Want To * (4:32)
  37. My Mother Had a Brother * (6:19)
  38. Wham! - If You Were There * (3:43)
  39. Safe * (4:25)
  40. American Angel * (4:08)
  41. My Baby Just Cares for Me * (1:43)
  42. Brother, Can You Spare a Dime? [Live at "Pavarotti & Friends"] * (4:27)

met Luciano Pavarotti

43. Please Send Me Someone (Anselmo's Song) * (5:25)
  44. Through * (4:52)
  45. Wham! - I'm Your Man * (6:52)
  46. Edith and Kingpin * (3:41)
Deze cd verschijnt als 2-cd-set (t/m nummer 29) en als 3-cd-set.
Daarnaast ook nog een dvd:

Disc one:

"Club Tropicana," Wham!
"Wake Me Up Before You Go-Go," Wham!
"Freedom," Wham!
"Last Christmas," Wham!
"Everything She Wants," Wham!
"I'm Your Man," Wham!
"The Edge of Heaven," Wham!
"Careless Whisper"

"Outside"
"As" with Mary J. Blige
"Freeek!"
"Amazing"
"John and Elvis Are Dead"
"Flawless (Go to the City)"
"Shoot the Dog"
"Roxanne"
"An Easier Affair"
"If I Told You That" with Whitney Houston
"Waltz Away Dreaming"
"Somebody To Love"
"I Can't Make You Love Me"
"Star People '97"
"You Have Been Loved"
"Killer"/"Papa Was a Rollin' Stone"
"Round Here"

avatar van dynamo d
Is dit een live album of een soort van best of?

Naar ik begrepen heb een Best Of (n.a.v. zijn tour). Beetje overbodig dus, gezien die vorige verzamelaar.

aERodynamIC schreef:

Als het een "best of" is, inderdaad overbodig want Ladies & Gentlemen is al een uitstekende "best of". Ook die Wham-nummers (behalve Everything She Wants) hadden wat mij betreft achterwege mogen blijven want dat is toch een beetje kleutermuziek.

Omayyad
Inderdaad... Het lijkt mij absoluut geen slimme zet om Wham!- en solonummers op één verzamelalbum te verenigen.

avatar van musicfriek
Wat mij betreft compleet overbodige verzamelaar. Zoals dynamo al zegt, Ladies... is een prima verzamelaar. En deze is niet chronologisch. Het begint met Wham!-nummers, vervolgens nummers van zijn laatste cd Patience, dan weer een solonummer en dan.. ( ) Last Christmas!

Als je het beste wilt van deze man, schaf gewoon Listen Without Prejudice Vol. 1 aan.. Zijn beste solo-album.

musicfriek schreef:

Sluit ik me helemaal bij aan, en de verzamelaar Ladies & Gentlemen voldoet ook prima.
Dit album is gewoon om de schijnwerpers op de man's tour te richten en om wat 'nieuwe' nummers uit te kunnen brengen.
Bovendien dacht ik dat hij niets meer zou uitbrengen en zich zou terugtrekken uit de muziekbizz?!

avatar van musicfriek
Dat had ik ook begrepen. Maar kijk eens naar het label. Sony??? Daar was hij na jarenlange gevechten toch eindelijk weg? Of zit ik er naast? Volgens mij gewoon pure uitbuiterij van zijn vorige platenlabel...

Gisteren naar het concert geweest (weet niet bij welke cd ik dit kwijt kan).
Ik ging er met wat ingehouden enthousiasme heen, want George is na een aantal incidenten niet bepaald cool meer.
Na het concert denk ik daar gelukkig weer anders over

Was wel wat weing interactie met band en publiek (dat, zeker naar het einde toe, oorverdovend enthousiast was), en wat mij betreft mogen de live versies nog wel wat meer anders klinken dan op de plaat.
Maar ik moet zeggen: ik heb nog nooit iemand vocaal zo sterk gehoord gedurende een heel concert. Wat een geweldige stem heeft hij toch!
Om jaloers op te worden.

Daar heeft hij ook genoeg aan. Geen gedoe met dansjes, verkleedpartijen (gewoon 1 pak) en ingewikkeld bewegende podia (wel ontzetten mooi en creatieve projectie rolwand/podium overigens).

Bij veel ballads zat hij alleen op een kruk op het podium, zonder trucjes om eventuele tekortkomingen te verbloemen (zoals Madonna wie altijd sterk leunt op haar achtergrond zangererssen).
Hij zou het het net zo goed doen in een kleine jazz club denk ik.

Hoogtepunt vond ik het magische (en immer actuele) "Praying for time".

Dit concert was genieten, hier wil ik absoluut een dvd van hebben.
Hopelijk komt die er ook..

avatar van dynamo d
Ja, live is George Michael toch wel wereldklasse. Jammer dat hij niet meer albums als Listen Without Prejudice Vol. 1 en Older heeft gemaakt.

avatar van MJ_DA_MAN
Hij verkocht toch geen albums meer (alleen gratis aanbieden op internet omdat ie volgens zichzelf al genoeg geld had)?

avatar van musicfriek
Ik denk niet dat hij controle heeft gehad over deze verzamelaar. Puur uitbuiterij van zijn vorige platenlabel..

avatar van Hans Brouwer
musicfriek schreef:
Als George wel controle gehad over de samenstelling van dit album had hij er ongetwijfeld "Cowboys and Angels" op laten zetten. Wat een blunder , een misser om dat nummer over het hoofd te zien !!. Als uiting van mijn ongenoegen over zo'n stommiteit zal ik dit album helaas moeten boycotten . Boycotten wil zeggen: NIET kopen , downloaden of kopiëren .

avatar van musicfriek
Wat me ook vooral opvalt, is dat het volledige album van Patience op deze verzamelaar staat. Nummers als Monkey en I Want Your Sex (!!) missen gewoon.

Nee, ik houd het gewoon bij Ladies & Gentlemen, die andere verzamelaar. Is al meer dan genoeg

musicfriek schreef:

Misschien staat Monkey er niet op omdat het zijn slechtste single is die hij heeft uitgebracht in die 25 jaar?

Deze hele verzamelaar is overbodig naturrlijk, maar dat Cowboys & Angels er niet op staat vind ik inderdaad een beetje raar.

Zo vond ik het ook jammer dat hij dit nummer niet live deed in Ahoy (net als nummers als Waiting for that day, Heal the pain en Kissing a fool). Maar ja.. er missen er altijd wel een paar met zo'n repetoire.

Jammer dat hij in herhaling valt met dit album. Zal idd wel alleen om commercie platenmaatschappij gaan. Ik ben ook naar zijn concert geweest en had regelmatig kippenvel en niet zozeer vanwege de live uitvoering van zijn nummers maar vanwege de puurheid van zijn optreden. Volgens mij is hij heel verlegen en heeft hij het jarenlang niet aangedurfd om weer op te treden. En nu stond hij er toch maar weer! En idd heel 'naakt'. Geen grote show er om heen. Heb daar veel respect voor! Een minpuntje hij zou wat mij betreft wat spontaner mogen worden en wat meer moeten improviseren en varieren in zijn nummers.

Musicguru
Mooi best of album. Maar hier en daar wat overbodig na L&G denk ik. De extra cd deed me toch overhalen. Ben er ook live heen geweest. Vette show van een super artiest.

avatar van coolaid
Heb hem ook live gezien, maar dan in Metz (Fr.). Helemaal tot in de details af.

Deze cd biedt voor de die-hard fans de volgende nieuwe / andere nummers die niet op zijn langspelers (incl L&G) staan:

* Flawless (go the city) (single versie - korter)
* An easier affair (zijn vorige single)
* Heal the Pain (duet met Paul McCartney)
* This is not real love (duet met Mutya van de Sugababes - de nieuwe single)
* Understand (nieuw nummer)
* Brother can you spare a dime (live versie)

Ach het doet t goed voor sint en kerst. Als je Ladies & Gentlemen en de vorige cd (patience) niet van hem hebt, is dit zeker een leuk cadeautje.

Musicguru
Punt twee het argument dat je Wham! en George nummers niet op een cd moet zetten. Onzin, het is namelijk een album met al zijn hits die hij in zijn 25 jaar in de muziekindustrie heeft gehad. Dus inclusief Wham!

Musicguru
En kleutermuziek??? De Wham! tracks zitten goed in elkaar. Het is bubblegumpop, maar kleutermuziek vind ik te respectloos.

avatar van Poeha
Hear! Hear!

avatar van Madonna
1,0
.....Wéééééééér een verzamel-CD! Geldt hier de kracht van de herhaling????....Nou, voor mij niet hoor. Laat George eens ophouden met het "smoken" van pot en laat hij asjeblieft gewoon met een fatsoenlijk nieuw album op de proppen komen want dit trucje kennen we ondertussen nou wel. Ik houd van George zijn muziek maar om nou weeer naar "older" liedjes te luisteren makes it not easy to "listen without prejudice".....so "make it big" again and let's bring out new stuff....I had "patience" enough, you know!

uit protest een:

dvdschaaf schreef:
Ik ga toch maar eens een concert van hem proberen 26 juni

masochist

avatar van Poeha
Fastpulseboy again (gna, gna)

Nee, nee, je moet echt gaan, dvdschaaf.
George is live echt goed.

EVANSHEWSON
Na Ladies & Gentlemen is dit wel redelijk overbodig. Maar ik vind het duet Heal the Pain met Paul Mc Cartney als Maccafreak uiteraard om van te snoepen;

Wie die eerdere verzamelaar niet heeft doet toch met deze zijn voordeel, want alles wat urgent is staat hier ook op.

****1/2

avatar van Peter88
Vergelijken met Ladies & Gentlemen is dit een overbodige release. Maar een pluspuntje hierbij is dat op deze compilatie CD de Wham hits staan. En ik kan ook de remake van Heal The Pain met Paul McCartney zeker waarderen

Pieter Paal
Ik heb meer iets met de solo-muziek van George Michael dan met Wham!, maar ik vind de singles 'Freedom' en 'I'm Your Man' een heerlijk imitatie Motown-geluid hebben.

avatar van Sjaan
Nou zouden ze wel willen....

avatar van rkdev
coolaid schreef:

* Flawless (go the city) (single versie - korter)
* An easier affair (zijn vorige single)
* Heal the Pain (duet met Paul McCartney)
* This is not real love (duet met Mutya van de Sugababes - de nieuwe single)
* Understand (nieuw nummer)
* Brother can you spare a dime (live versie)

En om bovenstaande redenen ben ik toch weer gezwicht en behoort deze sinds gisteren ook tot mijn collectie, zoals al het andere van Wham! en George solo ...