The Blue Mitchell Quintet - Down with It! (1965)

Jazz
Label: Blue Note

1. Hi-Heel Sneakers (8:25)
  2. Perception (5:42)
  3. Alone, Alone, and Alone (7:45)
  4. March on Selma (6:16)
  5. One Shirt (7:30)
  6. Samba de Stacy (6:00)
avatar van AOVV
Rustgevend in het kwadraat, deze jazzplaat van The Blue Mitchell Quintet. Naast trompettist Mitchell horen we hier ook o.a. de in februari overleden Chick Corea op piano. Down with It! bevat 6 tracks die lekker passeren, een beetje geruisloos, maar de mood is gewoon relaxed, en daar kan ik weleens van genieten.

3,5 sterren

Hi-Heel Sneakers heb ik ooit leren kennen door de Jules Deelder verzamelaars. een nummer dat me gelijk opviel.

Dé reden om het hele album aan te schaffen. Nooit spijt van gehad. Een zeer sterk album waar ik al vele malen naar geluisterd heb en welke nooit gaat vervelen.