Burzum - Dauði Baldrs (1997)

Noorwegen
Neoklassiek
Label: Misanthropy

1. Dauði Baldrs (8:49)
  2. Hermoðr Á Helferð (2:41)
  3. Bálferð Baldrs (6:05)
  4. Í Heimr Heljar (2:02)
  5. Illa Tiðandi (10:29)
  6. Móti Ragnarokum (9:04)
avatar van Devoo
0,5
Ik heb nog niet veel Black Metal geluisterd, en was dus wel eens benieuwd naar de grote namen in het genre. Kwam dus ook uit op Burzum, en heb random een album gedownload en beluisterd. Ik verbaadse me dan ook over de muziek die ik te horen kreeg. Maar toen ik me verder informeerde over de artiest, kwam ik al snel genoeg te weten dat dit geen Traditioneel Black Metal album meer is, maar gewoon een Dark Ambient album. Zal vandaag dus ook nog het hoogstgewaardeerde Metal album van hem proberen, en dan daar even op oordelen. Deze vind ik bij momenten wel tof, maar allesinds niet voor veertig minuten lang. Veel te ééntonig, te leeg, en vaak ook gewoon saai.

1.5*