Prince - 4Ever (2016)

Pop / Funk
Label: Warner Bros.

1. 1999 [Edit] (3:38)
  2. Little Red Corvette (3:08)
  3. When Doves Cry (3:48)
  4. Let's Go Crazy (3:50)
  5. Raspberry Beret (3:35)
  6. I Wanna Be Your Lover [Single Version] (3:00)
  7. Soft and Wet (3:05)
  8. Why You Wanna Treat Me So Bad? (3:50)
  9. Uptown [Single Version] (4:11)
  10. When You Were Mine (3:45)
  11. Head (4:45)
  12. Gotta Stop (Messin' About) (2:57)
  13. Controversy [Single Version] (3:37)
  14. Let's Work (3:02)
  15. Delirious [Edit] (2:40)
  16. I Would Die 4 U (2:58)
  17. Take Me with U (3:44)
  18. Paisley Park (4:44)
  19. Pop Life (3:45)
  20. Purple Rain (8:40)
  21. Kiss (3:46)
  22. Sign 'O' the Times [Single Version] (3:43)
  23. Alphabet St. (2:25)
  24. Batdance (4:07)
  25. Thieves in the Temple (3:20)
  26. Cream (4:13)
  27. Mountains (3:57)
  28. Girls & Boys (3:27)
  29. If I Was Your Girlfriend (3:46)
  30. U Got the Look (3:47)
  31. I Could Never Take the Place of Your Man (3:41)
  32. Glam Slam (3:30)
  33. Moonbeam Levels (4:06)
  34. Diamonds and Pearls [Edit] (4:20)
  35. Gett Off (4:00)
  36. Sexy M.F. (5:26)
  37. My Name Is Prince [Single Version] (4:04)
  38. 7 [Album Edit] (4:23)
  39. Peach (3:48)
  40. Nothing Compares 2 U [Edit] (4:19)
Het grote cashen gaat beginnen. Alweer een verzamelaar met slechts 1 nieuw nummer. Niet nieuw voor de fans, maar wel 1 van mijn persoonlijke favorieten: Moonbeam Levels.

Alleen voor dat ene nummer ga ik dit dus niet kopen.

Afwachten wat de bonustracks van Purple Rain gaan zijn......

Maar de nummers an sich? Geweldig natuurlijk, en daar beoordeel ik uiteindelijk op

avatar van goldendream
Tja, ik wil meer: een chronologische verzamelaar die loopt tot het laatste album en dus niet stopt met het laatste commerciële succes.

goldendream schreef:

Dit heeft meer te maken met de rechten van de nummers (daarom ook geen Most Beautiful Girl in the World, toch echt nummer 1 in Nederland)

Ik baal dat juist Moonbeam Levels hierop verschijnt en niet op een re-release van 1999. maar ja, ze zijn uitgekookt bij Warner, wetende dat Moonbeam Levels een enorme fan favoriet is.

Prince - Moonbeam Levels (Unreleased) - YouTube

avatar van goldendream
Om het met de woorden van musician te zeggen: de beste verzamelaar is deze die je zelf samenstelt. Alleen is dat een immens werk.
Slechts sporadisch verschijnt er een ideale verzamelaar. De 3-delige verzamelaar van Phil Collins zit bijvoorbeeld dicht in de buurt, maar ook daar ontbreken nummers. Dus ja, het beste is het zelf samenstellen.

avatar van Mjuman
goldendream schreef:

My Feyenoord Friend aanhalen om je punt te adstrueren - heel sterk! Het beste van Prince zit in de eigen kop - en het beste van Phil Collins is een lege cd-rom van Verbatim

avatar van goldendream
Ja, juist. Leve de adstruaties!

avatar van DargorDT
Drie van mijn favoriete singles staan er niet eens op...

Money Don't Matter Tonight
Guitar
The Most Beautiful Girl in The World

Ik had het geweldig gevonden als Endorphinmachine een plekje had verkregen, omdat het een andere kant van Prince laat zien... Geen gestroomlijnde hit, maar een wilde funky-achtbaantrip. Maar goed

Uiteraard is het ook ondoenlijk om op twee schijfjes iedereen tevreden te stellen. Met de aanwezigheid van Batdance (in mijn Prince top10) ben ik wel erg in mijn nopjes. Die track verdient meer waardering. Vanwege de soundtrack (die minder verkocht dan de reguliere albums) valt Batdance in zijn oeuvre minder op. Maar ik vind het een geweldig nummer.

DargorDT schreef:
Drie van mijn favoriete singles staan er niet eens op...

Money Don't Matter Tonight
Guitar
The Most Beautiful Girl in The World

Die eerste is vreemd ja, toch één van zijn mooiste nummers. Die andere twee zijn al verklaard. De rechten liggen daarvan niet bij Warner.

Ik had het geweldig gevonden als Endorphinmachine een plekje had verkregen

Zelfde rechten verhaal. Dan Was Dolphin trouwens nog logischer geweest

Die aanwezigheid is wel bijzonder, want voorheen haalde het nummer nooit compilatie cd's.

avatar van DargorDT
Ik snap het Aero, ik reageerde even zonder de bovenstaande eerste reacties te lezen Dat om die reden tracks ontbreken komt vaker voor, vrij vaak zelfs. Het heeft altijd iets aparts, zo'n 'rechtenkwestie'. Maar goed, zo werkt de muziekindustrie nu eenmaal. Niets aan te doen.

Dolphin ken ik minder, minder vaak gehoord...

Dolphin is een single geweest (inclusief videoclip).

avatar van lennon
Prachtige hoes...met wat discutabele tegenstellingen....4 ever...maar toch 1958-2016?

Alleen interessant voor het fantastische moonbeam levels...en dus wordt ie toch aangeschaft, al heb ik het nummer eigenlijk al wel in superieure kwaliteit.

Het moet toch officieel en origineel zijn hé...

avatar van goldendream
De kans dat er een verzamelaar uitkomt waarop ook het beste van na pakweg 1995 aan bod komt, is onbestaande omwille van rechten?

avatar van DargorDT
Ik vrees het. Er zit niets anders op dan zelf een denkbeeldige derde cd te compileren. Misschien is het wel aardig hier ergens op MuMe die onofficiële derde cd te compileren. Vervolgens kan iedereen die de songs als mp3 bezit op zijn/haar pc de compilatie met knip- en plakwerk tot leven wekken

Ik doe zoiets regelmatig met bands waar geen goede compilatie van bestaat, zoals Muse.

Ik maak altijd eigen compilaties. Vroeger brandde ik die op cd, nu doe ik het in iTunes en zet ze op mijn mobiel, want alleen daar luister ik wel eens naar verzamelaars (dan heb ik geen zin het hele oeuvre van een bepaalde artiest erop te zetten). Thuis zet ik zelden een compilatie op.

Deze ga ik niet kopen. Ook niet als groot fan zoals lennon het wel doet voor de verzameling. Dat ene nummer heb ik ook al en die download ik dan wel zodat ik die in iets betere kwaliteit heb.
Ik had Moonbeam Levels liever op een album vol van dit soort niet uitgebrachte nummers zien verschijnen. Juist dit nummer!

goldendream schreef:

Dit zal vast wel een keer komen...met Bowie lukt zoiets toch ook?

avatar van goldendream
Ik verkies ook eigen compilaties, maar dat is zo tijdrovend. Alles leren kennen en daaruit selecteren. Leuk, dat wel.

avatar van tnf
tnf
Dan maak je hem alleen met datgene wat je al wél kent?

Ik heb al een paar jaar geleden een dubbele favorieten-van-Prince-compilatie samengesteld, doorlopend tot op dat moment (dus ook na 1993) en enkel gebaseerd op wat ik al kende. Een gatenkaas, dus. Maar dat geeft niet, als ik het maar met plezier draai.

Risico is wel dat je een paar jaar later nummers mist op de schijfjes, in het geval je in de tussentijd met wat andere nummers in aanraking bent gekomen. Op m'n al wat oudere, zelfgemaakte R.e.m.-compilatie ontbreekt inmiddels wat materiaal wat ik in de tussentijd óók ben gaan draaien.

Binnenkort maar eens verversen, dus.

avatar van goldendream
Wat ik me afvraag: zijn er deelnemers die nog cd's branden en voorzien van hoesjes?

avatar van tnf
tnf
Ik maak er niet veel meer, maar zo nu en dan nog wel; zoals dus 'best of'-verzamelaars van artiesten die er zelf geen uitbrengen die voor mij voldoet. Mét hoesjes. Maar daar heb ik per type cd wel een vast template voor gemaakt (eentje voor 'best of artist x'-cd's, eentje voor periodegebonden cd's met diverse artiesten, eentje voor wat ik 'specials' noem), dus qua creatieve uitspattingen op dit vlak valt het nog wel mee.

Jan uit Berlijn
Wat ik een beetje vreemd vind is dat er op die verzamelaars zelden of nooit live-opname's staan. omdat die vaak véél beter zijn dan die gelikte en 'over-geproduceerde' studio-opnames. Al heb ik het dan via Youtube moeten vernemen en helaas nooit live, helaas.

Jan uit Berlijn
goldendream schreef:

Nope. Thuis, mobiel en in de auto gaat alles via wifi en bluetooth en dat soort dingetjes. En hoor de platendraaiers alweer . Maar de geluidskwaliteit kraakt voor geen meter . Als je maar de juiste geluids-apps hebt

avatar van chevy93
aERodynamIC schreef:
Dat is inmiddels duidelijk, maar waarom stem je er dan wel op en bovenal, waarom dan zo'n hoog cijfer?

avatar van goldendream
Mag je dan alleen stemmen op albums die je gekocht hebt?

avatar van chevy93
Uiteraard niet, maar wel alleen op albums die je in zijn geheel gehoord hebt. Ik zie weinig nut in het stemmen op verzamelaars die je niet gehoord hebt en ook nooit zal horen. Puur alleen om op ieder album gestemd te hebben? En dan ook nog zo'n hoog cijfer op een, naar zijn mening, niets toevoegende verzamelaar.

Het valt me overigens vaker op dat er maar een beetje lukraak op verzamelaars gestemd hebben. Afijn, ieder z'n eigen stemgedrag.

chevy93 schreef:
Afijn, ieder z'n eigen stemgedrag.

Precies. Dank.

Verder ben ik toch niet echt een muziekliefhebber en ken ik deze nummers niet echt (ondanks 32 jaar fan zijn), misschien wel nooit in deze volgorde gehoord ook

Mij moet je verder niet serieus nemen hoor (ik stem me een ongeluk op al die verzamelaars)

avatar van goldendream
Ik stem vaak op albums die ik via Spotify helemaal meermaals beluisterd heb, maar daarom niet koop.

Chevy stemt alleen op wat ie koopt. Mag best. Moet ie ook doen. Ieder zijn stemgedrag toch?!

Ik stem hier op de nummers en die zijn goed. Ik stem niet op de achterliggende gedachte of wat dan ook. Wat ik er dan verder van vind tel ik niet mee in mijn 4,5* beoordeling, heb ik namelijk al vermeld. Mijn stemgedrag hier is hoe ik over de nummers op het album denk.

Misschien is Chevy bang dat ik ze niet ken. Dat kan, dat mag. Is niet zo, kan hem gerust stellen.
Misschien kan ie nu wat leuks melden in mijn Prince topic dat bijna ten einde loopt, zit best wat werk in (meer dan die neergeplempte 4,5*). Is misschien wat gezelliger. Misschien ook niet. Dat is dan jammer

Overigens heb ik niet op de laatste Bowie verzamelaar gestemd, had ook gekund, Niet gedaan, toch geen Prince he. Misschien helpt het mijn geloofwaardigheid weer wat op te vijzelen?

Nieuws over de compilatie: er gaan geruchten dat 22 nummers single edits zijn, waarvan 7 nummers in nog niet eerder uitgebrachte versie. Het gaat dan om de nummers met een *.

Maar zoals wel vaker roepen platenmaatschappijen iets wat niet erg blijkt te kloppen. We moeten het dus maar afwachten.

1999 3.36
Diamonds And Pearls 4.20
Gett Off (single remix) 3.59
7 (Album Edit) 4.23

More details on Prince 4EVER | superdeluxeedition

Ik moet nu dus wel mijn 4,5* voorlopig in de ijskast zetten en afwachten of de geruchten gaan kloppen (ik hoop van wel want dan is ie toch wat interessanter voor fans)

Als When Doves Cry niet op 1 staat in jouw lijst aERo, vind ik ook dat je nog niet mag stemmen.

avatar van lennon
Dat verhaal van die tracks lijkt echt onzin... want de genoemde versies staan bijvoorbeeld op:

7-7 cd single
-little red Corvette --> the crown jewels (Ook al is dat een promo)
- girls and boys --> peach cd single
- Alphabet st --> the crown jewels
- Glam slam ---> Glam slam cd single

Wat interessant is, is de vraag welke versie van moonbeam levels op dit album komt. Die uit 1982? Of die gepland stond voor de NPGMC release....