Pretty Things - Silk Torpedo (1974)

Label: Swan Song

1. Dream / Joey (6:46)
  2. Maybe You Tried (4:20)
  3. Atlanta (2:41)
  4. L.A.N.T.A. (2:24)
  5. Is It Only Love (5:06)
  6. Come Home Momma (3:43)
  7. Bridge of God (4:57)
  8. Singapore Silk Torpedo (5:08)
  9. Belfast Cowboys (4:56)
  10. Bruise in the Sky (1:58)
  11. Singapore Silk Torpedo [Live] * (7:11)
  12. Dream / Joey [Live] * (7:15)
Harald
beetje hardrockachtige plaat

beaster1256
best goeie plaat met idd naar de hardrock toe neigend maar ook één van de knapste hoezen aller tijden

avatar van heartofsoul
Dit is naar mijn mening een minder goede plaat dan de voorganger "Freeway Madness". Kwam uit op het Swansong label van de heren van Led Zeppelin, en klinkt waarschijnlijk daardoor wat meer richting hardrock, zoals Beaster1256 een paar jaar geleden opmerkte. De plaat was beter geweest, als er wat meer goede songs op hadden gestaan. Ik ga eigenlijk alleen van Is It Only Love en Come Home Momma uit mijn bol. Jammer.

avatar van BoyOnHeavenHill
Enigszins wisselvallig, maar wel sympathiek. Zelf altijd een zwak gehad voor Singapore silk torpedo, vooral vanwege de meeslepende brug: "You speak of love to her, a smile cracks her face..." En beaster1256 hierboven heeft natuurlijk wel een punt.

avatar van RuudC
Een stap in de goede richting. Silk Torpedo is alweer een beetje minder poppy, maar de magie is nog steeds ver te zoeken. Op dit punt is The Pretty Things een heel doorsnee bandje geworden. Kunnen prima spelen, het klinkt niet vals, maar de kritische luisteraar gaat hier niets van waarde vinden. Het enthousiasme van de heren is hoorbaar, maar het wordt nooit beter dan dat het aardig klinkt. Wellicht wat lullig, maar ik vind het hier al een oudelullenband. De opener is wel ok en de semi titeltrack mag er ook wel wezen.

Tussenstand:
5. Silk Torpedo
6. Parachute
7. Freeway Madness

avatar van lennert
Allegaartje van stijlen. Wat pop, wat rock, wat boogiewoogie, lichte country-vibes van het vorige album nog en soms wat lekker rockende passages. Bridge Of God vind ik bijvoorbeeld een hele goede track zelfs, fijn atmosferisch, groots en met een fijne gitaarsolo. Hier tegenover staat dan weer wel een belabberd lied als Is It Only Love. Ik heb verder door de vele pianopartijen ook een Elton John gevoel bij een aantal tracks (Singapore Silk Torpedo bijvoorbeeld, al zit daar ook nog een flinke The Who vibe overheen) en soms neigt het zelfs wat naar vroege hardrock. Al met al best plezierig en bij vlagen zelfs erg goed. Heb lang op een stevige 3.5 sterren gezeten, maar Belfast Cowboys haalde me alsnog over het iets te verhogen. Ik mag dit eigenlijk best wel.

Tussenstand:
1. S.F. Sorrow