James Brown - Cold Sweat (1967)

Soul / Funk
Label: King

1. Cold Sweat (7:30)
  2. Nature Boy (2:41)
  3. Come Rain Or Come Shine (2:51)
  4. I Loves You, Porgy (2:33)
  5. Back Stabbin' (2:55)
  6. Fever (3:05)
  7. Mona Lisa (1:57)
  8. I Wanna Be Around (2:23)
  9. Good Rockin' Tonight (2:30)
  10. Stagger Lee (2:45)
  11. Kansas City (3:22)
Op de originele LP die ik hier heb staan de nummers in een wat andere volgorde. De bekende(re) songs staan op kant 1, om te beginnen de succesvolle funky titelsong en single Cold Sweat, part 1 & part 2. Toch één van mijn favoriete James Brown songs. Die wordt gevolgd door de prima cover Fever en het sterke Kansas City. De eerste kant wordt afgesloten met 2 swingende rock 'n soul nummers Stagger Lee & Good Rockin' Tonight. Een behoorlijke swingende LP kant dus van behoorlijk hoog niveau.

Op kant 2 is meer soul te horen. En dat kun je ook wel aan James Brown overlaten, zoals op de mooie songs I Want To Be Around, Nature Boy & Come Rain Or Come Shine. Instrumentale songs van J.B. zijn ook vaak (erg) goed en ook hier eindigt de plaat er fraai en lekker funky mee met Back Stabbin'.
Dit album uit 1967 vormt mede een overgang van voornamelijk soul naar (veel) meer funk in zijn muziek. Het is alles bij elkaar een mooie plaat.