RONDÉ - RONDÉ (2017)

Label: Universal

1. Why Do You Care (3:36)
  2. City Lights (3:14)
  3. Go (3:43)
  4. Do You Feel (4:36)
  5. Electric Lover (3:46)
  6. Together We Fall (4:04)
  7. Naturally (3:47)
  8. We Got to Have It All (3:18)
  9. Headlights (4:03)
  10. Hunt Me Down (3:28)
  11. Let This Moment Last (3:09)
  12. Run * (3:19)
  13. We Are One * (3:30)
avatar van blur8
Dotan, HAEVN, Causes & RONDE. Het lijkt een nieuwe NL muziekstroming.

avatar van coldwarkids
0,5
Dotan bestond al vanaf 2010 volgens mij.

avatar van blur8
Zelfde muziekvijver dus, met meerdere volgers.
Single Why Do You Care is goedgekeurde radiohit.

avatar van Slowgaze
coldwarkids schreef:
Dotan bestond al vanaf 2010 volgens mij.

Dotan bestaat zelfs al vanaf 1986.

avatar van Appels123
Ik ben zeker niet van plan dit te gaan luisteren, maar ik moet wel even kwijt dat ik Rondé wel een van de matigste live acts van de afgelopen jaren vind (op misschien Years & Years na). Hoe die zangeres het elke keer voor elkaar weet te krijgen om de nummers zo te verpesten is voor mij een raadsel.

avatar van blur8
Radiovriendelijke Muzak met een beperkte zangeres.
Aardigste songs zijn al bekend als singel, Album biedt weinig meerwaarde.
Er zijn ergere dingen in de Wereld.

avatar van joko150
1,0
zeer matig album.
vindt de singles Why Do You Care en Naturally best goed en het enige nummer die niet als single is uitgebracht Together We Fall omdat het wat afwijkt van de rest. Maar al het andere van dit album is een groote herhaling het is alsof je bij elke track zoiets hebt van ''he heb ik dit zonet ook niet gehoord?'' en het is net alsof je alles al een keer bij een andere artiest hebt gehoord.
Het is zeer jammer dat er niet meer variatie in de nummers zitten anders was dit een zeer degelijk debut album geweest,

En een laatste ding waarom zou je 2 nummers die al eerder als singles zijn uitgebracht als bonus track gebruiken?? kom op man..

avatar van hidalgo
run en we are one vind ik leuke nummers de rest vind ik troep

avatar van fcb-fan
Ooit de eer gehad om de dame persoonlijk te ontmoeten. Vond haar stemgeluid toen al vreemd voor een zangeres. Op haar hits kon ze dat nog goed verbergen maar op deze plaat erger ik me er toch wat te hard aan. Jammer!

Deze plaat nu al grijsgedraaid. Volg deze band al vrij lang. Ook bij de release show geweest in Tivoli. Het dak ging er af. De show was retestrak Zijn erg gegroeid. Ik vind vooral de muzikaliteit en eigen sound fantastisch. Elk nummer is verrassend, variërend van popsoul, tot indie tot dance.
Erg knap om al die stijlen te verenigen op één album.

avatar van EttaJamesBrown
indiepop schreef:
Erg knap om al die stijlen te verenigen op één album.

De roadie?

avatar van rkdev
Wat een lage score voor dit heerlijke album van Rondé. Lekker in het gehoor liggende popsongs met de mooie stem van Rikki Borgelt. De 4 singles zijn op het eerste gehoor wel de beste nummers, maar de rest kan zeker nog groeien. Vreemd overigens dat ze 'Run' en 'We Are One' als bonustracks vermelden op het album.

avatar van Dim
Dim
Track 1, 4 en 7 gaan zonder moeite op repeat, maar de rest vind ik weinig aan. Kan echter niet precies aangeven waar 'm nu net het verschil zit.

avatar van WoNa
'Naturally' komt heel veel voorbij op 3FM. Bij eerste beluistering veerden mijn oren al op. Inmiddels durf dit nummer wel in het rijtje classic rock songs uit Nederland te plaatsen dat ooit begon met 'Kom Van Dat Dak Af'. Wat een power en dynamiek. Zoals alle grote nummers uit dit land is het niet origineel, maar wel uitzonderlijk goed gedaan.

De rest ken ik niet. Weet ook niet of het daarvan gaat komen aan de hand van wat ik hier boven lees.

avatar van Aladdin
Ja, het is een beetje flauw wat ik hier lees. Alsof mijn moeder de nieuwste Benighted recenseert.
Rondé is ook niet helemaal mijn kopje thee, erg veilig, verdient niet de schoonheidsprijs etc., maar zo beroerd als het hier wordt voorgesteld is het allemaal niet, volgens mij. Prima pop voor op de radio dit, aanstekelijke melodietjes, waar ik soms best blij van word.
En daarna weer Mastodon en Nick Cave luisteren, die kunnen pas echt niet zingen.

Rondé speelt voor grote festivals en heeft uitverkochte clubtours.
Tuurlijk het is een kwestie van smaak, maar een beetje muzikant hoort dat dit gewoon goede popsongs zijn. Eindelijk een band met een eigen sound met een knipoog naar de jaren 80-90/. Kwestie van tijd voor dit internationaal gaat.

@EttaJamesBrown en nee, niet de roadie, gewoon een fan. Kun je je niet voorstellen, hé

avatar van Milannn
hidalgo schreef:
run en we are one vind ik leuke nummers de rest vind ik troep

Dus met deze flauwekul onderbouwing durf je gewoon een 1,5 te geven? Dat zou bij mij niet door de beugel kunnen beste man. Ronde heeft een prima zangeres in de gelederen die op sommige momenten Robyn weet te benaderen. En bovendien zijn de composities sterk gebouwd waardoor soms Royksopp om de hoek komt kijken, maar dan gehuld in een live band jasje.

Je hoeft het niet met me eens te zijn, maar je mag m.i. je negatieve one liner wat uitbouwen wil je geloofwaardig overkomen.

avatar van hidalgo
Milannn schreef:

klopt

avatar van Style.Girl
Eigenlijk 3 of 4 jaar geleden voor het eerst gehoord. Althans een paar nummers. Naturally, Run en We Are One. Dat zijn dan ook gelijk de leukste nummers! Van Run is er ook een remix gemaakt, die vind ik ook heerlijk. Misschien nog beter. De rest van de nummers zijn ook wel aardig, maar doen mij veel minder. Er mist op één of andere manier iets. Ze hebben wel potentie, maar het komt niet helemaal over jammer genoeg. Go en Headlights vind ik dan ook nog een beetje eruit springen.

Eerst dacht ik eigenlijk dat de zanger van deze groep/band een man was met een hogere stem. Ik weet niet waarom. Dit blijkt dus niet het geval te zijn.

avatar van vigil
Redelijke plaat, Why Do You Care en Headlights steken er boven uit en laten wat mijn betreft horen waar de band uiteindelijk anno 2022 bij uit zou komen.

Wanneer komt er een heel album na drie zeer succesvolle albums vraag ik mij al een tijdje af...

avatar van T.A.
Appels123 schreef:
Toch geluisterd? Je hebt een 2 gegeven. Cijfers geven aan muziek of een artiest die je niks vindt, vind ik altijd wat raar.

avatar van MIAB
Rikki haar stem is op dit album een stuk nasaler dan in de hits van nu. Niet prettig om naar te luisteren. De muziek is wel opzwepend, maar houd me niet vast 3*

1. Why Do You Care (3:36)  --- 3,5
2. City Lights (3:14)  --- 3,0