Elvis Costello - Mighty Like a Rose (1991)

Label: Warner Bros.

1. The Other Side of Summer (3:56)
  2. Hurry Down Doomsday (The Bugs Are Taking Over) (4:05)
  3. How to Be Dumb (5:14)
  4. All Grown Up (4:16)
  5. Invasion Hit Parade (5:34)
  6. Harpies Bizarre (3:44)
  7. After the Fall (4:38)
  8. Georgie and Her Rival (3:38)
  9. So Like Candy (4:36)
  10. Interlude: Couldn't Call It Unexpected N°1 (0:22)
  11. Playboy to a Man (3:20)
  12. Sweet Pear (3:36)
  13. Broken (3:36)
  14. Couldn't Call It Unexpected N°4 (3:50)
  15. Just Another Mystery * (4:16)
  16. Sweet Pear [Demo] * (3:46)
  17. Couldn't Call It Unexpected No.4 [Live] * (4:18)
  18. Mischievous Ghost * (5:47)

met Mary Coughlan

19. St. Stephen's Day Murders * (3:24)

met Chieftains

20. The Other Side of Summer [Unplugged] * (4:06)
  21. Deep Dark Truthfull Mirror [Unplugged] * (4:44)
  22. Hurry Down Doomsday (The Bugs Are Taking Over) [Unplugged] * (4:18)
  23. All Grown Up [Demo] * (4:36)
  24. Georgie and Her Rival [Demo] * (3:22)
  25. Forgive Her Anything [Demo] * (4:01)
  26. It Started to Come to Me [Demo] * (2:48)
  27. I Still Miss Someone / the Last Town I Painted [Demo] * (2:47)
  28. Put Your Big Toe in the Milk of Human Kindness * (4:10)

met Rob Wasserman

29. Invasion Hit Parade [Demo] * (4:22)
  30. Just Another Mystery [Demo] * (3:42)
  31. Broken [Demo] * (3:23)
avatar van Tribal Gathering
Mighty like a rose : een album met vele goede nummers, een paar uitzonderlijk goede nummers en een enorme draak.

Eerst maar de draak : Playboy to a man. Ik weet niet wat Elvis en Paul McCartney aan het roken waren, maar om dit geschreeuw vermomd als nummer een plaats te geven op dit album en dan nog wel op de balladzijde, onbegrijpelijk.

Gelukkig zijn de nummers verder dik in orde.

Het begint al goed met de Beach Boys pastiche The other side of summer, een supervrolijk nummer met een dodelijke tekst.

Ook dodelijk is de tirade aan het adres van voormalig en nog even toekomstig bassist Bruce Thomas naar aanleiding van het boek dat hij had geschreven / laten schrijven over zijn jaren in de band. How to be dumb is echter een heerlijke rocker met een heerlijke tekst.

All grown up en Harpies bizarre zijn twee prachtige ballads, maar het mooiste nummer (misschien wel van zijn carriere) bewaart hij voor het laatst. Couldn't call it unexpected no.4. Onder een soort van carnavaleske muzikale begeleiding zet hij zo'n prachtig aangrijpend nummer neer, kippenvel elke keer weer.

Mightly like a rose heeft een redelijk slechte reputatie in het gehele oeuvre van Elvis. Luister echter wat verder en je ontdekt een rijkdom aan mooie en interessante songs.

Een beetje vermoeiende plaat maar wel een paar mooie nummers so like Candy, the order side of Summer en broken.