Elvis Costello & The Attractions - Blood & Chocolate (1986)

Label: Imp

1. Uncomplicated (3:28)
  2. I Hope You're Happy Now (3:07)
  3. Tokyo Storm Warning (6:25)
  4. Home Is Anywhere You Hang Your Head (5:07)
  5. I Want You (6:45)
  6. Honey Are You Straight Or Are You Blind? (2:09)
  7. Blue Chair (3:42)
  8. Battered Old Bird (5:52)
  9. Crimes of Paris (4:19)
  10. Poor Napoleon (3:23)
  11. Next Time Round (3:36)
  12. Leave My Kitten Alone * (3:25)
  13. New Rhythm Method * (2:30)
  14. Forgive Her Anything * (3:51)
  15. Crimes of Paris * (4:37)
  16. Uncomplicated * (3:06)
  17. Battered Old Bird * (4:24)
  18. Seven Day Weekend * (2:39)

met Jimmy Cliff

19. Blue Chair [Single] * (3:41)
  20. Baby's Got a Brand New Hairdo * (3:25)
  21. American Without Tears No.2 * (3:36)
  22. All These Things * (3:04)
  23. Pouring Water on a Drowning Man * (2:34)
  24. Running Out of Fools * (2:35)
  25. Tell Me Right Now * (3:06)
  26. Lonely Blue Boy * (2:04)
avatar van Tribal Gathering
Blood and Chocolate is een album dat net wel of net niet in mijn Costello top 10 zou komen. Het ligt een beetje aan mijn stemming. Samen met This Years model en Brutal Youth is het zo'n beetje zijn meest rockende album. I want you is dus totaal niet representatief. Battered Old Bird is de tweede rustige track.

De rest van de tracks zijn allemaal rockers, soms gebouwd om een enkele riff (Uncomplicated en Tokyo Storm Warning) en soms wat meer avontuurlijk.

Op een ding kan je altijd rekenen bij een nieuw Elvis album ; De teksten zijn altijd van hoog niveau. Hoe die teksten zoals die van Tokyo Storm Warning verzint, ik weet het niet, maar goed is het wel.

Alle Elvis Costello albums zijn de afgelopen vijf jaar opnieuw uitgebracht met een bonus cd. Dit levert twee voordelen op : Je hoeft je niet te ergeren aan extra tracks die de flow van het originele album verpesten en, zeker in het geval van Costello, je hebt in ieder geval (meestal) een interessante extra cd. De bonuscd bij dit album is een van de betere.