Robben Ford - Keep On Running (2003)

Blues
Label: Concord

1. Keep On Running (3:29)
  2. Over My Head (3:27)
  3. Homework (3:35)
  4. Badge (3:57)
  5. Peace, Love & Understanding (5:13)
  6. Cannonball Shuffle (For Freddie King) (4:34)
  7. Lifetime Thing (4:17)
  8. Bonnie (4:21)
  9. Me and My Woman (6:09)
  10. For the Love of Money (5:00)
  11. Hand and Hand with the Blues (4:59)
  12. My Time After Awhile (4:47)
avatar van jailhouserocker1
Lekker relaxt blues-plaatje met soul invloeden hoor. Natuurlijk het geweldig gitaarwerk van Robben zelf maar ook de songs zijn prima. Zijn stem past lekker bij de relaxte manier van spelen en zo af en toe wordt hij ondersteund door blazers of een soulzangers, wat de songs tot een smeuïg geheel maakt.

avatar van heartofsoul
Een tamelijk standaard bluesrock-album met mooi gitaarspel van Robben Ford. Zijn stemgeluid vind ik echter aan de saaie kant, maar gelukkig staat er ook een fijne instrumentall op dit album, namelijk het aan Freddie King opgedragen Cannonball Shuffle. De songs zijn ook niet al te opvallend, en van de covers had meer gemaakt kunnen worden. Badge hoor ik toch echt liever van Cream en Keep on Running is ook al zo kleurloos (het origineel van Jackie Edwards en de hitversie van de Spencer Davis Group zijn wél prima). Een middelmatig album dus, waar de sympathieke bijdragen van Mavis Staples, Edgar Winter en John Mayall niet veel aan toevoegen.